Сировина | Брутто | Нетто |
Какао-порошок | 100 | |
Цукор | 200 | |
Молоко незбиране згущене з цукром | 455 | |
Ванілін | 0,15 | |
Вода | 300 | |
Вихід | 1000 |
Технологічна карта
Соус шоколадний
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Какао-порошок |
|
100 |
Цукор |
|
200 |
Молоко незбиране згущене з цукром |
|
455 |
Ванілін |
|
0,15 |
Вода |
|
300 |
Вихід |
|
1000 |
Технологія приготування
Какао змішують із цукром. Молоко згущене розводять гарячою водою,нагрівають до кипіння і,безперервно помішуючи,вливають у суміш какао із цукром,доводять до кипіння,проціджують і охолоджують. В охолоджений соус вводять ванілін,розчинений у теплій воді(1:20).
Вимоги до якості
Соус охайно налитий в соусник. Смак – ніжний,приємний,з ароматом шоколаду. Колір – темно-коричневий. Консистенція – однорідна,без грудочок.
Правила відпуску
Подають соус в гарячому стані до пудингів,суфле та інших
круп’яних і борошняних солодких страв.