Сировина | Брутто | Нетто |
Судак | 179 | 86 |
з напівфабрикатів: судак | 119 | 86 |
Для начинки: яйця | 10 | |
Цибуля зелена | 6 | 5 |
або цибуля ріпчаста | 6 | 5 |
Петрушка (зелень) | 4 | 3 |
Сметана | 5 | |
Маса начинки | 23 | |
Борошно пшеничне | 5 | |
Яйця | 7 | |
Сухарі пшеничні мелені | 12 | |
Маса напівфабрикату | 125 | |
Олія | 12 | |
Маса смажених трубочок | 110 | |
Гарнір | 150 | |
Масло вершкове або маргарин столовий | 6 | |
Вихід | 266 |
Технологічна карта
Трубочки рибні
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Судак |
179 |
86 |
з напівфабрикатів: судак |
119 |
86 |
Для начинки: яйця |
|
10 |
Цибуля зелена |
6 |
5 |
або цибуля ріпчаста |
6 |
5 |
Петрушка (зелень) |
4 |
3 |
Сметана |
|
5 |
Маса начинки |
|
23 |
Борошно пшеничне |
|
5 |
Яйця |
|
7 |
Сухарі пшеничні мелені |
|
12 |
Маса напівфабрикату |
|
125 |
Олія |
|
12 |
Маса смажених трубочок |
|
110 |
Гарнір |
|
150 |
Масло вершкове або маргарин столовий |
|
6 |
Вихід |
|
266 |
Технологія приготування
Підготовлений напівфабрикат у вигляді трубочок обкачують у борошні, змочують у збитих яйцях, обкачують у сухарях і смажать у жирі 5-10 хв. до утворення на поверхні золотистої кірочки. Потім виймають шумівкою у сито, дають стекти жиру, кладуть на сковороду і доводять до готовності у жаровій шафі (2-3 хв.).
Вимоги до якості
У виробів, смажених у фритюрі, поверхнева кірочка злегка хрустка, але не суха, без відставання паніровки. Колір на розрізі – від білого до сірого. Консистенція м'яка, соковита. Гарнір укладений акуратно. Страва прикрашена зеленню петрушки фрі, скибочкою лимона.
Правила відпуску
Перед подаванням на підігріту тарілку кладуть гарнір – картопляне пюре, збоку – смажену трубочку, яку поливають вершковим маслом або маргарином. Страву прикрашають зеленню петрушки фрі, скибочками лимона.