Текст. Зразок твору " Ескіз логотипу футболки із зображенням Т.Г. Шевченка"

Про матеріал
У розробці подано зразок твору, написаного ученицею, тема якого запропонована на Мовно-літературний конкурс імені Т.Г. Шевченка (районний рівень).
Перегляд файлу

Зразок твору «Логотип футболки  із зображенням Т.Г. Шевченка»

 

Тарасу Шевченку судилося бути сиротою в дитинстві,  та він став членом великою української родини. Бо кожен українець у своїй душі  може знайти його дух.

     З дитинства  малий Тарас прагнув малювати - і доля привела  його до Академії мистецтв, де він зустрів людей, що стали вірними друзями  для нього,  і з кріпака перетворили на вільну людину. Але Шевченко не прагнув  бути  придворним художником, а поїхав на батьківщину зобразити чудові українські пейзажі, робити замальовки  з простих селян, бо ніколи не забував, якого він роду.

  У часи  юності Тарас не тільки  створює картини, але й пише поеми, за які його потім заарештують та відправлять на довге важке заслання.  Сидячи в казематі, не знаючи про свою майбутню долю, він пише не важкий і сумний, а легкий та милозвучний  вірш «Садок вишневий коло хати». Ця поетична перлина розкриває поетове бачення життя  простої української родини.

 Безперечно, ми зараз хотіли б опинитися  в мирному спокійному житті.  Але війна прийшла до нашого веселого садка. Я думаю, як би вчинив Тарас Григорович, якщо  жив би  зараз, коли ворожа сила хоче стерти з карти світу нашу і його «Україну милу»? Думаю, він би опинився в лавах ЗСУ. А може, був би в теробороні та став на захист «вільної нової сім`ї».

Тому я б запропонувала такий ескіз логотипу футболки. У центрі зобразила б пошкоджену українську хату  з перебитим вишневим деревом біля неї. Поряд  − жінка  з дітьми, які простягають руки, щоб обійняти українського воїна. Він у шоломі, у бронежилеті, з автоматом. На його обличчі і суворість, і ласка.  

Це Тарас Григорович. Він  повернувся з фронту до своєї родини.

Зверху надпис «Садки вишневі-», внизу «Тут назавжди!».

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

docx
До підручника
Українська мова 8 клас (Ющук І.П.)
Додано
25 грудня 2022
Переглядів
404
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку