Тести кваліфікація перукар
1.Для стрижки волосся ,окантування, тушування,стрижки вусів, борід застосовують:
1) філірувальні ножиці;
2) прями ножиці;
3) небезпечні бритви; 4) небезпечні бритви.
2.Електрщипці не рекомендується використовувати на:
1) довге волосся ;
2) волосся після хімічної завивки; 3) на кучеряве волосся ; 4) сиве волосся .
3.Частина зачіски ,де волосся плавно згинається ,обмежена двома кронами :
1) чілка;
2) крон ; 3) хвиля ;
4) локон .
4.Укладання волосся феном належить до :
1) горизонтальному способу ;
2) гарячому способу;
3) вертикальному способу; 4) холодному способу.
5.Які інструменти використовують при виконанні стрижки " Французька " :
1) прямі ножиці ;
2) прямі ножиці ,гребінець;
3) філірувані ножиці ,філіруваний ніж , гребінець ; 4) прями ножиці ,гребінець , бритва .
6.З якої зони починаємо фарбування першої групи барвників волосся :
1) скроні ;
2) потилиці ;
3) тім'я ;
4) фронтальна.
6.Види пошкодженого волосся :
1) посічені кінчики ;
2) механічне , термічне ;
3) сухість ;
4) відсутність об’єму.
7.Як відрізняють фіксатори для хімічної завивки :
1) показник рН;
2) концентрований ;
3) окисник ;
4) неконцентрований ; 5)всі відповіді вірні.
8.Який мікстон перекриває червоний колір :
1) синій ;
2) жовтий ; 3) зелений ;
4) перлинний .
9.Горизонтальний метод накручування на бігуді дає змогу :
1) отримати спускні локоні;
2) підняти корени волосся та надати пишності та об’єму ; 3) спіральні локоні ; 4) зафіксувати волосся .
10.Причинами неякісного укладання волосся за допомогою фена є;
1) невимите волосся ;
2) пересушене волосся ;
3) надмірне нанесення лаку для волосся; 4) усі відповіді правильні .
11.При накручуванні волосся на бігуді потрібно дотримуватись такого правила :
1) ширина пасма волосся біля основи має бути більш за довжину бігуді ;
2) пасмо слід відтягувати під кутом 45 градусів до поверхні голови;
3) товщина пасма волосся біля основи має не перевищувати діаметра бігуді ;
4) на волоссі більшої довжини товщина пасма збільшується.
12.Форма зачіски ,яку має виконувати майстер у процесі роботи :
1) стрижка ;
2) фасон; 3) укладання ; 4) завивка .
13.Стрижка ,яка характеризується різким переходом у довженні волосся:
1) контрастна ;
2) неконтрастна ; 3) жіноча ; 4) чоловіча.
14.Метод точної стрижки накладанням пасмо на пасмо ,в результате якого отримують довше, або коротше пасмо щодо контрольного :
1) філірування ;
2) тушування ; 3) окантування ;
4) градуювання .
15.Стрижка із зовнішнього боку руки ,над пальцями :
1) сессун ;
2) нанівець ;
3) саваш ;
4) " пасмо за пасмо ".
16.Окантування потилиці ,при якому волосся розділяють дугоподібним проділом ,розчісують униз ,відтягують уперед до обличчя і зрізають волосся внутрішнім зрізом :
1) підковоподібне;
2) овальне;
3) трикутне ; 4) пряме .
17. Яку температуру щипців треба виставити для освітленого, пошкодженого волосся?
1) 140- 150 градусів ;
2) 130- 110 градусів ;
3) 190 - 200 градусів ;
4) 80 - 100 градусів ;
18.Спосіб стрижки ,при якому пасма волосся відокремлюють вертикальними проділами ,покладаючи на контрольне зрізають на рівні його довжини:
1) "пасмо на пасмо" ;
2) "на пальцях "; 3) " відтягування пасом " 4) " пасмо за пасмо" .
19.Плавний поступовий перехід від короткого до довгого :
1) тушування ;
2) філірування ;
3) градуювання ; 4) тупірування.
20.Окантування чілки ,при якому волосся поділяють навпіл вертикальним проділом ,відчісують у різні боки та стрижуть внутрішнім зрізом від середини чілки :
1) овальне ;
2) пряме ; 3) фігурне ; 4) трикутне .