Тест "Малі тіла Сонячної системи"

Про матеріал
За браком часу усне опитування проблематичне. Тестування дає можливість систематично перевіряти знання присутніх учнів і підвищує у учнів мотивацію до вивчення астрономії.
Перегляд файлу

Тест №7  Малі тіла Сонячної системи

  Метеором називається явище, коли:

А. Зорі падають на Землю. Б. Каміння падає на Землю. В. Порошинки згоряють у повітрі. Г.Блискавки спостерігаються І повітрі. Д. Пил викидається в атмосферу.

 Відповідь: В

  З чого складається ядро комети?

А. З льоду та пилу. Б. Із заліза. В. Із каміння. Г. З poзжaрених газів. Д. З пари води.

Відповідь: А. З льоду та пилу

  Тунгуський метеорит називають загадковим тому, що:

А. Метеорит був космічним кораблем марсіян. Б. На місці падіння не виявлено метеоритного кратера. В. В атмосфері стався спалах, що нагадував вибух ядерної бомби. Г. Метеорит був брилою льоду. Д. Після падіння метеорита над Європою спостерігалося загадкове сяйво в атмосфері і вночі не було видно зір.

Відповідь:Б,Д

 Слово «астероїд» означає:

А. Схожий на зорю. Б. Шматок льоду. В. Мала планета. Г. Велика планета. Д. Кам’яна брила.

Відповідь. А.

 

 Слово «метеорит» означає:

А.  Вогняний змій.  Б. Повітряний камінь.  В. Дракон. Г. Святий камінь. Д. Пакунок від інопланетян.

Відповідь. Б.

 

 Болід — світлове явище, що супроводжує:

А. Політ реактивного літака в стратосфері. Б. Політ НЛО. В. Політ кулястої блискавки. Г.Спалах полярного сяйва. Д. Політ метеорного тіла в атмосфері.

Відповідь. Д.

 

 Під час падіння на Землю більшість метеоритних тіл вибу­хають, бо:

А. Вони складаються з тротилу. Б. Кінетична енергія руху перетворюється на тепло. В. Вони складаються зі шмат­ків урану. Г. Вони складаються з антиречовини, і відбу­вається анігіляція речовини та антиречовини. Д. Це розві­дувальні апарати чужих цивілізацій.

Відповідь. Б.

 

 Сонячний вітер відхиляє хвости комет у напрямку:

А. Протилежному напрямкові на Сонце. Б. Протилеж­ному вектору швидкості комети. В.Паралельно векторо­ві швидкості комети. Г. На Землю. 

Д. Протилежному на­прямкові на Землю.

Відповідь. А.

 

 Зоряний дощ спостерігається, коли:

А. Тисячі зір падають одночасно на Землю. Б. Відбува­ється висока іонізація повітря космічними променями. В. В земну атмосферу влітають корпускулярні потоки після спалаху на Сонці. Г. Земля зустрічається з метеор­ним потоком. Д. Сонце, обертаючись навколо центра Га­лактики, зустрічається з потоком античастинок.

Відповідь. Г.

 

 Хмара Оорта складається:

А. Із пилу. Б. Із планет. В. Із комет. Г. Із газу. Д. Із зір.

Відповідь. В.

 Пояс Койпера знаходиться:

А. Між Сонцем і Меркурієм. Б. Між Землею та Марсом. В. Між Марсом і Юпітером. Г. Між Юпітером і Сатурном. Д. За Нептуном і Плутоном.

Відповідь. Д.

 Де могла існувати планета Фаетон?

 А. Між Венерою та Землею. Б. Між Марсом і Юпітером. В. Між Сатурном і Ураном.

 Г. Між Сонцем і Меркурієм. Д. Поза Плутоном.

  Відповідь. Б.

docx
До підручника
Астрономія (рівень стандарту) 11 клас (Головко М.В., Коваль В.С., Крячко І.П.)
Додано
26 квітня 2019
Переглядів
13808
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку