Як називається зв`язок, що виникає при взаємодії молекул амінокислот між собою:
Позначте правильне визначення первинної структури білка:
Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки
Для білків характерні властивості:
Позначте назву кольорової реакції, яка здійснюється дією на білок концентрованою нітратною кислотою з появою жовтого забарвлення:
Укажіть ознаки, що характеризують білок:
За допомогою біуретової реакції виявляють наявність ... в молекулах білків
Назвати рівні структурної організації білків:
Вкажіть назви реакцій, які є кольоровими на білки
Вкажіть фактори, які впливають на денатурацію білків
Укажіть кількість амінокислот, залишки яких беруть участь у побудові білкових молекул:
Руйнування просторової структури білка зі збереженням його первинної структури називають...
Позначте назву хімічного зв'язку, за рахунок якого утворюються первинна структура білка.
Позначте назву хімічного зв'язку, за рахунок виникнення якого утворюється вторинна структура білка.
Продуктами повного гідролізу білків є...
Що можна виявити в складі білків за допомогою ксантопротеїнової реакції?
Денатурація – це втрата білком своєї:
До складу білків входять :
Третинна структура білка - це:
Укажіть ознаки, що характеризують білок:
1. велика молекулярна маса
2. утворені нуклеїновими кислотами
3. утворюються з амінокислот
4. належать до спиртів
5. при високій температурі - денатурують
6. невелика молекулярна маса
Молекули білків складаються із однакових амінокислот, але при цьому вони мають різні властивості. Чим це пояснюється:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома