Жири, мило

Додано: 30 березня 2021
Предмет: Хімія
Тест виконано: 588 разів
11 запитань
Запитання 1

Виберіть пару речовин, із яких утворюються жири


варіанти відповідей

гліцерол та вищі карбонові кислоти

гліцерол та натрій гідроксид

гліцерол та оцтова кислота

гліцерол та вуглеводи

Запитання 2

Перетворення рідких жирів на тверді відбувається під час реакції

варіанти відповідей

дегідратації

омилення

гідрування

гідролізу

Запитання 3

Виберіть пару речовин, які утворюються в результаті гідролізу сахарози



варіанти відповідей

глюкоза та лактоза

глюкоза та целюлоза

глюкоза та мальтоза

глюкоза та фруктоза

Запитання 4

За походженням жири поділяються на:

варіанти відповідей

рослинні

тверді

рідкі

тваринні

Запитання 5

Мило належить до класу: 

варіанти відповідей

солей

спиртів

естерів 

карбонових кислот

Запитання 6

Мило - це: 

варіанти відповідей

сіль оцтової кислоти 

сіль хлоридної кислоти 

 сіль стеаринової кислоти

Запитання 7

Для того, щоб ненасичену олеїнову кислоту перетворити у насичену стеаринову необхідно провести реакцію:

варіанти відповідей

окиснення   

гідратації

галогенування

гідрування

Запитання 8

Які неорганічні речовини використовувалися для варіння мила?

варіанти відповідей

Поташ

кальцинована сода

крейда

гашене вапно

Запитання 9

Який продукт утворюється внаслідок гідрування рідких жирів?

варіанти відповідей

мило

маргарин

гліцерин

вищі жирні карбонові кислоти

Запитання 10

Тверде мило - це

варіанти відповідей

солі вищих жирних карбонових кислот і Калію

солі вищих жирних карбонових кислот і Натрію

солі вищих жирних карбонових кислот і Кальцію

солі олеїнової кислоти

Запитання 11

Який процентний вміст натрій стеарату в так званому господарському милі?

варіанти відповідей

50%

72%

100%

28%

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест