Тестове завдання для перевірки знань з теми «Первинна обробка м’яса»:
-
В якому з цехів обробляють м'ясо та м’ясні продукти?
-
Овочевому.
-
Заготівельному.
-
М'ясо-рибному.
-
Які бувають способи розморожування м’яса?
-
Повільний і швидкий.
-
Помірний і прискорений.
-
Маленький і великий.
-
Який спосіб розморожування м’яса найбільш правильний?
-
У холодній воді.
-
У гарячій воді.
-
На повітрі.
-
Якої температури повинна бути вода для миття м’яса?
-
10-12оС.
-
20-38оС.
-
50-60оС.
-
Якої температури повинна бути вода для ополіскування м’яса?
-
50-60оС.
-
20-38оС.
-
10-12оС.
-
Яка температура циркулюючого повітря, яким обсушують туші?
-
1-6оС.
-
10-12оС.
-
50-60оС.
-
Скільки годин триває процес обсушування м’ясних туш?
-
1,5-2 години.
-
2-3 години.
-
3-4 години.
-
Що роблять з м’ясними тушами після обсушування?
-
Зачишають.
-
Жилкують.
-
Ділять на відруби.
-
Як сортують зачищене м'ясо?
-
За розміром.
-
За кулінарним призначенням.
-
За кольором.
-
Яке м'ясо використовують для смаження?
-
З великою кількістю сполучної тканини.
-
З маленькою кількістю сполучної тканини.
-
З великим вмістом жиру.
Відповіді до тестового завдання «Первинна обробка овочів»:
1.
|
С.
|
2.
|
А.
|
3.
|
С.
|
4.
|
В.
|
5.
|
С.
|
6.
|
А.
|
7.
|
А.
|
8.
|
С.
|
9.
|
В.
|
10.
|
В.
|