ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ З ТЕМИ
« Приготування виробів з пряничного тіста »
1. Столи для розробки пряничного тіста - …
а) посипають борошном
б) змащують олією
в) збризкують водою
2. Перед випіканням пряників слід…
а) залишити їх для розстоювання
б) змастити поверхню яйцем
в) прибрати з їх поверхні зайве борошно
3. Від чого залежить температура випікання виробів?
а) від товщини тіста
б) від форми пряників
в) від сировини, що входить до складу тіста
4. Вироби з порожнинами на «підошві»
а) багато розпушувачів
б) недостатній час випікання
в) висока температура випікання
5. Коржики «Цукрові» мають таку назву, тому що -…
а) у тісті збільшено норму закладання цукру
б) готові вироби обкачують у цукровій пудрі
в) поверхня виробів посипана цукром
6. Для м’ятних пряників використовують -…
а) м’ятну олію
б) м’ятну есенцію
в) м’ятний сироп
7. До складу медового тіста не входить - …
а) цукор
б) патока
в) сода
8. Медове тісто, на відміну від пряничного має консистенцію - …
а) рідку
б) пластичну
в) густої сметани
9. Чим поєднуються випечені пласти у перекладанці медовому?
а) повидлом
б) кремом
в) тиражним сиропом
10. Для ароматизації медового тіста використовують…
а) один вид прянощів
б) суміш прянощів
в) ароматичні есенції
Правильні відповіді:
1-а , 2- в, 3-а , 4-б , 5-в , 6-а , 7-б , 8-в , 9-б ,10- а