Традиційні ремесла Індії 10 клас, мистецтво

Про матеріал
Кожне народне ремесло відображає традиції окремого регіону і культури. Індія може пишатися унікальними скарбами народного ремесла, величезним різноманіттям і багатством культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво 10 клас. Традиційні ремесла ІндіїПідготувалавчитель мистецтвазакладу освіти с. Куцівка. Ротмістрівської громади. Черкаської областіКравець. Світлана Миколаївна

Номер слайду 2

Традиційні ремесла Індії

Номер слайду 3

Кожне народне ремесло відображає традиції окремого регіону і культури.Індія може пишатися унікальними скарбами народного ремесла, величезним різноманіттям і багатством культури. Твори ремісничих мистецтв втілюються в життя найрізноманітнішими способами –в металі і дереві, в камені, пап'є-маше та кераміці, шовку і бавовні, парчі, натуральних рослинних волокнах, і інших матеріалах. Племена і сільські ремісники успадкували від предків всілякі методики і способи творення свого мистецтва.

Номер слайду 4

Ткацтво було головною галуззю індійського ремесла протягом тисячоліть. Майстри ще в давнину досягли досконалості у виробництві незліченної кількості видів тканин з вовни, бавовни, шовку; грубих і таких прозорих, що крізь сім шарів тканини «видно родимки на тілі красуні». В європейські мови ще в давнину потрапили індійські слова для позначення деяких предметів одягу і тканин, наприклад, кашемір. Ткацтво

Номер слайду 5

Ткацьке ремесло в Індії передається з покоління в покоління. Виробництво прекрасної бавовняної тканини, званої тут "сіті", зробила Індію відомою на весь світ. Головний виробник тканин ручної роботи у всій Індії - штат Тамілнад. Він відомий своїми яскравими сарі з бавовни і шовку. Краї багатьох з них оброблені контрастними тонами або прикрашені срібними і золотими нитками.

Номер слайду 6

Традиція різьблення по дереву в Індії веде свою історію з давнини. Про існування цього мистецтва свідчать ранні храми. До сих пір дерев'яні храми з різьбленням збереглися в штатах Хімачал Прадеш і Уттар Прадеш. Різьблення по дереву

Номер слайду 7

В Індії для кожного регіону характерний свій особливий стиль різьблення, що розвивався відповідно до місцевих традицій і з урахуванням порід дерева. Дерев'яні іграшки, ляльки, об'єкти релігійного значення і різьблення - ось зразки народної творчості.

Номер слайду 8

Мистецтво різьблення по каменю виникло в Індії трохи пізніше різьблення по дереву. Привабливість каменю воістину вічна. Цьому мистецтву надавали заступництво і індуські і мусульманські правителі Індії. В Уттар Прадеш воно досягло художніх вершин під час могольского правління, коли був побудований Тадж Махал. Про владу майстрів над каменем найкраще свідчать архітектурні та скульптурні твори храмів Каджурахо. Складні різьблені кам'яні статуї Санчи - одні з найпрекрасніших у світі. Бодх Гая - місце паломництва буддистів - також має давню традицію різьблення по каменю Різьблення по каменю

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Особливе становище в художньому ремеслі Індії займає різьблення по слоновій кістці. Разом зі спеціями і мусліном, слонова кістка була одним з найцінніших товарів, що поставляються з Індії в країни стародавнього світу. Археологами виявлені експонати, що датуються II- I століттями до нашої ери, прекрасно виконані гребені, шпильки для волосся, палички для нанесення підводки очей, шахові фігурки та інші предмети користування. Різьблення по кісті

Номер слайду 11

І до цього дня це легендарне ремесло посідає одне з чільних місць серед провідних видів мистецтв Індії. Основною причиною цього є безперервне і ревне дотримання давніх традицій майстрів цього ремесла. Однак у зв'язку з нестачею такого цінного матеріалу і з метою збереження чисельності слонів урядом Індії була накладена заборона на використання слонової кістки. Ці обмеження сприяли застосуванню пластика, зовні схожого зі слоновою кісткою, а також використання кістки буйволів і верблюдів.

Номер слайду 12

Це ще один вид індійського мистецтва, що виражається в глині. Гончарні вироби і кераміка утилітарні і часто декоративні, в той час як порцеляна та художні вироби належать царству мистецтва. Теракота також використовується в підношення численним богам індуїстського пантеону. Тому в кожному регіоні є свій відмітний дизайн, зміст і форма. Теракота

Номер слайду 13

Багато виробів також використовуються в якості прикрас. Деякі з них - це попільнички, вази для квітів, чайні сервізи, гончарні вироби, прес-пап'є і декоративні фігурки тварин.

Номер слайду 14

Гончарне мистецтво Індії - це давня форма ремесла, історія якого починається з незапам'ятних часів. Гончарство

Номер слайду 15

Гончарне ремесло, що зв'язує сучасність і минуле, і до цього дня є невід'ємною частиною життя індійців. Безліч стародавніх форм, технік і декоративних стилів досі застосовуються в гончарній справі.

Номер слайду 16

Рада по ремісничим виробамІндійський Рада по ремісничим виробам - це зареєстрована некомерційна добровільна організація, що служить меті збереження ремесел і підвищення рівня життя ремісників. Рада керується групою добровольців, які обираються кожні два роки. Штаб-квартира розташована в Ченнаї. Рада в своєму розпорядженні має мережу рад по ремісничим виробам в десяти штатах, через яку здійснюється базова робота. Однак, відсутність Ради в будь-якому штаті не заважає проведенню необхідної роботи і там.

Номер слайду 17

Головними завданнями Ради є забезпечення продажу та якості ремісничих виробів, отримання ремісниками гідної оплати праці та створення ситуації, при якій майбутні покоління ремісників вважатимуть вартим продовжити роботу в цій сфері. Крім того, Рада стежить за тим, щоб ремісники отримували адекватну сировину за стандартною ціною, допомагає вдосконалити інструменти і технології, працює над програмами зі створення громад, розробляє дизайн продукції і допомагає в збуті ремісничих виробів.

Номер слайду 18

http://shiny-ua.com/news/shtampi_kalamkar/https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 C%D0%B0%D0%B4%D1%85%D1%83%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%96_(%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%86%D1%82%D0%B2%D0%BE)https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%BF%D1%83%D1%82%D1%81%D1%8 C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81 Дж. М. Робертс. Доісторичний час і перші цивілізації. Ілюстрована історія світу в 10 томах. Том 1. – М.: БММ АТ, 1998. Ольденбург С. Ф. Культура Индии. Москва, 1991.https://sites.google.com/site/obrazotvorcemistectvoindiie/obrazotvorce-mistectvo-indiie Використані джерела:

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.7
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Гук Юлія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кропотова Людмила Олександрівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
  3. Irusik Irusik
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 січня 2019
Переглядів
23424
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку