Твір-роздум на тему: "Селфі і сімейні фото"

Про матеріал
Твір-роздум на тему: "Селфі і сімейні фото". Було написано для письмового розвитку мовлення в 9 класі, за підручником Заболотний О.В, Заболотний В.В.
Перегляд файлу

Ми уже звикли до того, що всі навкруги фотографують самі себе,

навколишній пейзаж, страви в ресторані. Сучасні гаджети дають нам таку можливість – смартфон завжди з собою.

Зазвичай, ми робимо селфі не лише для себе, але і для інших людей. Адже,

дуже часто, фотографії майже відразу публікуються до соціальних мереж. Це означає, що ми хочемо отримати оцінки інших користувачів. Звичайний день людини можна простежити за фотографіями, зроблених на смартфон. Деякі любителі таких фотографій не приховують, що ритуал не має особливого сенсу, просто вони звикли щодня його виконувати. Вони не випускають телефон з рук, сприймаючи  навколишній  світ виключно через камеру. Така поведінка свідчить про виникнення залежності.

Порівняймо цей процес із сімейними світлинами. Сімейне

фотографування ніколи не викличе залежність, адже інтервал між фотосесіями — немалий. Новий рік — 5 фото, День народження — 10, наприклад. А от із селфі ці цифри збільшуються в десятки разів!

Але ж воно не таке ж і страшне! Адже -  це ті самі фотографії, але

зроблені з іншого ракурсу, з іншим інтервалом.

Звичайно, тенденції повинні змінюватись. І селфі, яке зараз

найпоширеніше з усіх видів фото, рано чи пізно стане звичайною справою та поступово почне змінюватись на щось нове. Хтозна, може, у майбутньому спільна сімейна фотосесія ‘викине з аренисучасне селфі та знову стане популярним видом зйомки.

Так, родинні фото мають небагато спільного з тими, які ми робимо з

самих себе. Але чому вони так дорого ціняться нами? Думаю, що старі родинні фото – це біографія родини, це машина часу, яка передає атмосферу епохи, в якій цікаво все – від фасонів суконь до меню на святковому столі ваших бабусь.
        Старі пожовклі знімки ми завжди розглядаємо з насолодою. Адже наше

життя скороминуще, а те, що вчора нам здавалося вічним і непорушним, завтра стає лише спомином. Сімейні фото з роками стають лише більш цінними, адже з ними ми можемо повернутися в минуле.

   До чого ж я веду? А до того, що треба поєднувати усі види фото, більше спілкуватися з близькими та передавати історію своїм дітям та внукам. Тож нехай буде селфі, воно з часом теж буде для когось родинним надбанням, реліквією. Але й сімейні фото мають займати почесні місця у вашій галереї.
 

doc
Додано
7 березня 2019
Переглядів
34951
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку