Українські письменники – майстри детективного жанру. Захоплюючі факти про Шерлока Холмса та його музей. Втілення героїв детективів засобами кіномистецтва

Про матеріал
Українські письменники – майстри детективного жанру. Захоплюючі факти про Шерлока Холмса та його музей. Втілення героїв детективів засобами кіномистецтва. Порівняння літературних детективів з екранізаціями
Перегляд файлу

                   Українські письменники – майстри детективного жанру

  1. Ірен Роздобудько –популярна українська  авторка романів, які поєднують ознаки любовних і детективних історій. В ролі детективів у її романах постають пересічні жінки та чоловіки. Вони опиняються в незвичних ситуаціях, де від кмітливості може залежати життя. Останній її роман "Перейти темряву".

 

  1. Андрій Курков – український автор, який працює в жанрі, де є ознаки детективного. В кожному його тексті проглядають елементи детективу - така собі інтрига, що її поволі розплутує персонаж. Найбільш відомим в Україні та Європі романом є "Пікнік на крижині".

 

  1. Лада Лузіна – український автор-детектив.  Цикл "Київські відьми" є детективним - персонажі розгадують загадку, що її озвучено на початку роману. Клубок розплутується аж наприкінці твору.

 

  1. Олександр Єсаулов  «Переможців не судять». Детективи цей автор пише для підлітків. Досить непогані, як на мене. Але тут - історичний роман про те, як у середині минулого століття на Тернопільщині офіцер НКВД Скворцов ловив-ловив, та ніяк не міг спіймати зв´язкову ОУН-УПА Марію Грицай. Приватний поєдинок українки та чекіста на історичному фоні польської, російської, німецької та знову російської окупації Західної України.

 

  1. Сергій Пономаренко. «Прокляття скіфів». Багатошарова та багатожанрова - від історичної хроніки до класичного детективу - історія про фатальну скіфську прикрасу. Хто нею володіє, той рано чи пізно помирає. І так крізь століття, через революцію, війну та окупацію - до наших днів.

http://bukvoid.com.ua/images/peremozhciv.jpg http://bukvoid.com.ua/images/SergejiPonomarenkoiiProklyatieiskifov.jpg C:\Documents and Settings\Елена\Рабочий стол\загружено.jpg

 

                 Захоплюючі факти про Шерлока Холмса та його музей. Втілення героїв детективів засобами кіномистецтва. Порівняння літературних детективів з екранізаціями

C:\Documents and Settings\Елена\Рабочий стол\Шерлок Холмс МОЄ\144050248310-faktov-ob-ekranizaciyah-sherloka-holmsa.jpg

C:\Documents and Settings\Елена\Рабочий стол\Шерлок Холмс МОЄ\17388_24323_9.jpg C:\Documents and Settings\Елена\Рабочий стол\Шерлок Холмс МОЄ\26646713_images_2357314465.jpg C:\Documents and Settings\Елена\Рабочий стол\Шерлок Холмс МОЄ\etyud-v-bagrovykh-tonakh-(na-polskom).jpg C:\Documents and Settings\Елена\Рабочий стол\Шерлок Холмс МОЄ\images.jpg C:\Documents and Settings\Елена\Рабочий стол\Шерлок Холмс МОЄ\загружено.jpg

  1. 31 жовтня 1892 Артур Конан Дойль опублікував книгу «Пригоди Шерлока Холмса». Це була збірка, яка складалася з 12 оповідань. Історія створення літературного персонажа зберігає в собі безліч цікавих фактів, які мало хто знає. Дізнайтеся найбільш оригінальні.

 

  1. Пригоди Холмса донині є найбільш екранізованим літературним твором в історії людства. На грудень 2009 року існує 213 офіційних екранізацій.

 

  1. Точна адреса сищика - Лондон, Бейкер-стріт, будинок 221B. За часів Конан Дойля будинку з такою адресою на вулиці не було, вона закінчувалася на номері 100. Будинок 221B побудували пізніше, і зараз там знаходиться Музей Холмса. Кому належить будинок на Бейкер-стріт 221B достеменно не відомо.

 

  1. Прототипом доктора Ватсона був реальний доктор Ватсон, що жив на Бейкер-стріт. У нього Конан Дойль лікував зуби.

 

  1. Загалом Шерлок Холмс з'являється у 56 оповіданнях і 4 повістях Артура Конан Дойла. У більшості випадків розповідь ведеться від імені супутника Холмса — доктора Вотсона .

 

  1. Перша книга про знаменитого детектива, повість «Етюд у багряних тонах», написана Артуром Конан Дойлем в 1887 році. Остання збірка, «Архів Шерлока Холмса», опублікований у 1927 році.

 

  1. На честь персонажу названо астероїд 5049 Шерлок.

 

  1. Родоначальником подібного дедуктивно-детективного жанру є, всупереч поширеній думці, не Конан Дойл, а Едгар По з його розповіддю «Вбивство на вулиці Морг». При цьому сам Холмс вельми зневажливо відгукувався про дедуктивні здібності Огюста Дюпена.

 

  1. У Книзі Рекордів Гіннеса зазначено, що Шерлок Холмс екранізувався 254 рази (інформація від 2012 року). З тих пір почав виходити американський серіал "Елементарно" з Джонні Лі Міллер в головній ролі, вітчизняний мультфільм "Шерлок Холмс та чорні чоловічки" і скоро очікується новий вітчизняний багатосерійний фільм "Шерлок Холмс".

 

  1.  Шерлока Холмса зіграли 77 акторів, серед них Пітер О'тул, Безіл Ретбоун, Майкл Кейн, Василь Ліванов, Руперт Еверетт, Роберт Дауні Молодший. Плюс у нього є кілька анімаційних образів.

 

  1.  Холмс прекрасно володів кількома видами зброї, серед яких револьвер, шпага, хлист. Крім того, він визнаний боксер і борець. Саме ці навички не раз виручали його в критичних ситуаціях.
    Штат співробітників «Конрада» - колишні працівники спецслужб, які пройшли професійну бойову підготовку.

 

  1. Великий сищик Шерлок Холмс мав глибокі пізнання в області хімії, фармацевтики, геології, криміналістики, анатомії, юриспруденції. Складно оволодіти великим обсягом знань і навичок, не маючи на те здібностей і бажання, чи не так? Здібності та бажання у Холмса були.

 

  1. Крім того, Шерлок Холмс любив музику. Вона налаштовує на робочий лад, впорядковує думки, творить.

 

C:\Documents and Settings\Елена\Рабочий стол\Шерлок Холмс МОЄ\Muzei Holmsa 2.jpg

C:\Documents and Settings\Елена\Рабочий стол\Шерлок Холмс МОЄ\Muzei Holmsa 1.jpg

C:\Documents and Settings\Елена\Рабочий стол\Шерлок Холмс МОЄ\preview_img_small_1295_906.jpg

                       Комікси про Шерлока Холмса

C:\Documents and Settings\Елена\Рабочий стол\Шерлок Холмс МОЄ\sherlok_manga2.jpg

 

docx
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
7072
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку