Урок №1 у 5 класі "Знайомство з мистецтвом"

Про матеріал
Цей матеріал допоможе познайомитися з мистецтвом, та дати відповіді на такі запитання: коли і як виникло мистецтво, хто є митцем та ін.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво

Номер слайду 2

Українське слово «МИСТЕЦТВО» походить від німецького «mister» (майстер), яке своєю чергою походить від латинського magister (навчитель), що вірогідно утворилось від поєднання слів magis (великий) та history (умілець, знавець), а згодом – актор. Це цікаво !!!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Мистецтво поділяють на: АРХІТЕКТУРУСьогодні на теренах нашої країни налічується близько 14 тисяч пам'яток архітектури та 46 великих історичних культурних заповідників. Мовчазні свідки історичних подій, втілення людського генія і багаторічної праці, вони і досі вражають своєю красою та надихають сучасних архітекторів. Архітектурне надбання України входить до складу і світової скарбниці – сім архітектурних шедеврів, які знаходяться на нашій території, входять до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Будинок химер.(Київ)Національна опера України імені Тараса Шевченка (Київ)

Номер слайду 5

Палац Потоцьких (Львів)Палац зітхань (Київ)Сокиринський палац (Чернігівська область)Вокзал в Козятині (Вінницька область)Києво-Печерська Лавра (Київ)

Номер слайду 6

ЖИВОПИСЖиво́пис, також маля́рство — вид образотворчого мистецтва, пов'язаний з передачею зорових образів за допомогою нанесення фарб на поверхню

Номер слайду 7

СКУЛЬПТУРУПетро Війтович. «Слава» на фронтоні Львівського оперного театру.

Номер слайду 8

ГРАФІКУВид образотворчого мистецтва, для якого характерна перевага ліній і штрихів, використання контрастів білого і чорного .

Номер слайду 9

Номер слайду 10

А ТАКОЖ: КІНОТЕЛЕБАЧЕННЯЛІТЕРАТУРАМУЗИКАТЕАТЕРЦИРКФОТОХОРЕОГРАФІЯ

Номер слайду 11

За сприйняттям мистецтво буває:- Слухове- Зорове- Зорово-слухове

Номер слайду 12

Українці-сучасники, які підкоряють світ своєю майстерністю. Дарія Альошкіна відроджує традиційне українське мистецтво витинанки, творячи дивовижні картини з паперу. Нещодавно майстриню запросили на культурну подію в Південній Кореї, де один з її виробів придбав колишній прем’єр-міністр країни:

Номер слайду 13

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 5 клас, Презентації
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 5 клас (Масол Л.М.)
Додано
9 березня 2023
Переглядів
545
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку