Урок № 15. Практична робот: «Складання документів на одержання сировини для кухні та видачу готових страв з кухні»

Про матеріал
Замовлення на обслуговування банкету оформляється замовленням-рахунком. Замовлення-рахунок підтверджує договірні відносини із замовником і є документом, який підтверджує відпустку кулінарних виробів і напоїв і виконує функції розрахункового документа.
Перегляд файлу

Тема 2. Облік сировини та готової продукції на виробництві

Урок № 15. Практична робот: «Складання документів на одержання сировини для кухні та видачу готових страв з кухні»

Варто зупинитися на документальному оформленні обслуговування банкетів. 

Замовлення на обслуговування банкету оформляється замовленням-рахунком. Замовлення-рахунок підтверджує договірні відносини із замовником і є документом, який підтверджує відпустку кулінарних виробів і напоїв і виконує функції розрахункового документа. Так, в замовленні-рахунку вказується не тільки найменування і кількість страв і напоїв, а й найменування підприємства-замовника (прізвище, ім'я, по батькові приватної особи, що замовила банкет), номер і дата прибуткового касового ордера, за яким одержаний аванс і доплату. Дані замовлення-рахунку узгоджуються з замовником. Обопільна згода підтверджується підписами сторін (адміністратором і замовником).    

При видачі кулінарних виробів і напоїв працівникам підприємства оформляється меню на відпуск харчування працівникам закладу. У ньому вказується найменування, кількість і вартість відпущених страв.  

Продаж готової продукції може здійснюватися і за безготівковим розрахунком (за абонементами, талонами). У цьому випадку підприємство громадського харчування укладає договір на надання послуг з обслуговування харчуванням з іншими підприємствами, організаціями, навчальними закладами. За згодою сторін у договорі вказується вартість талона на кожен вид харчування (сніданок, обід, вечеря). Видача харчування за талонами (абонементами) відбувається згідно зі спеціально складеного меню. В кінці робочого дня оформляють меню-накладну 

 

заказ-счет

 

https://studbooks.net/imag/buhoblik_audit/kim_bpo/image278.jpg

У цьому випадку форма має назву "МЕНЮ на видачу харчування за безготівковим розрахунком". У ній відображають дані про кількість, ціну та загальну вартість відпущеного харчування за талонами (абонементами).  

 

 

 

 

 

МЕНЮ на выдачу питания по безналичному расчету

Талони погашають, групують по організаціях , підприємствах і здають в бухгалтерію підприємства громадського харчування. В кінці місяця працівник бухгалтерії в присутності представника підприємства (організації) перераховує талони і знищує (спалює) їх, про що складається відповідний акт. Перший примірник акта передається представнику, другий залишається в бухгалтерії підприємства громадського харчування.

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
20 березня 2020
Переглядів
1568
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку