Урок-Екскурсія на тему: "Що відкрила світу культура Стародавнього Єгипту"

Про матеріал

Розділ -Цивілізації Стародавнього Сходу.

Урок- екскусія підготовлений за Новою програмою до відповідного параграфа. Учні разом з вчителем здійснять цікаві екскурсії по Культурі Стародавнього Єгипту.

Перегляд файлу

6 клас Всесвітня історія. Історія України

Тема: Що відкрила світу культура Стародавнього Єгипту

Мета: познайомити та поглибити знання учнів про Єгипетську цивілізацію, охарактеризувати її культурні здобутки.

Використані матеріали: Нетрадиційні уроки.- [Електронний ресурс]: режим доступу до статті: http://infosvit.if.ua/netradytsijni-typy-urokiv/; Малафіїк І.В. Дидактика-навчальний підручник, підручник Всесвітня історія. Історія України (Пометун, Мороз, Малієнко) 6 клас.

Тип уроку: урок-екскурсія

Хід уроку:

Вчитель попередньо поділить учнів на 3 групи і дає завдання кожній із них створити екскурсію по Культурі Стародавнього Єгипту за 13 параграфом. Так, 1-команда отримала тему: «Архітектура і мистецтво Стародавнього Єгипту», 2-га- «Писемність у Стародавньому Єгипті», 3-тя команда- «Наукові знання й освіта Стародавнього Єгипту».

Кожна команда обирає самостійно екскурсовода, який від імені групи здійснить екскурсію. Вчитель, в цей момент, стає слухачем і приєднується до  екскурсії.

Учні на свій вибір можуть доповнювати екскурсію підготовленими самостійно чи за допомогою вчителя ілюстраціями. Якщо є можливість (мультимедійного забезпечення кабінету) учні можуть підготувати і презентації до своїх екскурсій

Урок закінчується голосуванням учасників команд за кращу екскурсію. Умова голосування- за себе голосувати не можна, лише за екскурсію команди-суперника. Вчитель організовує обговорення екскурсій команд. Учні висловлюють думку про моменти які їм сподобались, обговорюють помилки.

Вчитель виставляє учням оцінки.

 

docx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Пометун О.І., Мороз П.В., Малієнко Ю.Б.)
Додано
16 серпня 2018
Переглядів
1151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку