Урок-гра для 8 класу "Глибини пам'яті"

Про матеріал
Цікавий перший урок математики, який дозволить в ігровій формі пригадати вивчене в 7 класі.
Перегляд файлу
  1. Розділити клас на дві команди (Сині і Жовті, можна пришпилити стрічку відповідного кольору кожному члену команди, потім вийдуть гарні фото;)) ). Кожна команда обирає собі капітана.
  2. 1 конкурс «Вірю-не вірю». Пригадати учням, які теми вони вивчали з геометрії минулого року. Бажано записати їх на дошці.

Упродовж 5 хвилин І команда записує на аркуші паперу усі теореми, які вивчалися минулого року, а друга – усі означення. Можна для прикладу навести означення трикутника (Трикутник – це фігура, яка складається із трьох точок площини, що не лежать на одній прямій і трьох відрізків, які їх сполучають) та теорему про кути трикутника (Сума кутів трикутника дорівнює 180 градусів.) Після закінчення відведеного часу команди по черзі зачитують по одному вислову, а інша команда погоджується з ним або ні. За кожну правильну відповідь перша команда отримує  по 2 бали, а команда, котра вгадує, чи відповідь вірна – по 1 балу.

  1. 2 конкурс «Пазл».

 Команди отримують розрізаний аркуш паперу з надрукованим на ньому доведенням теореми. Команда, котра першою  правильно складе і зачитає доведення, отримує 5 балів, другою – 3 бали. Якщо представник команди назве теорему, якої стосується це доведення, команда отримує ще 2 бали.

  1. 3 конкурс «Загублений друг».

Команди отримують папірці з написаними на них системами лінійних рівнянь, відповідями до них (відповідей на одну більше) та скрепки. Завдання – знайти «пару» система+її розв’язання. За кожну правильну пару команда отримує по 2 бали.

  1. Конкурс Капітанів.

Капітани виходять до дошки, поділеної навпіл, отримують по аркушу із завданнями і спрощують вирази за допомогою формул скороченого множення. Кожна вірна відповідь приносить команді по 2 бали.

  1. Підбиття підсумків і нагородження переможців гарними оцінками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

2. Теми, які вивчалися:

* Елементарні геометричні фігури та їх властивості (відрізок, кут)

* Взаємне розміщення прямих на площині (суміжні, вертикальні кути; перпендикулярні, паралельні прямі; кути, утворені при перетині паралельних прямих січною)

* Трикутники, ознаки рівності трикутників (три ознаки; рівнобедрений трикутник та його властивості; медіана, бісектриса, висота трикутника; зовнішній кут трикутника; прямокутні трикутники,   ознаки їх рівності; нерівність трикутника)

* Коло і круг (радіус, діаметр, хорда; дотична до кола і її властивості; коло, вписане в трикутник і описане навколо трикутника; взаємне розміщення двох кіл).

3.

 

C:\Users\Lviv\Desktop\Сертифікати 2022-2027 Галя\доведення 1.png

(доведення теореми про катет навпроти кута 30 градусів.)

 

 

C:\Users\Lviv\Desktop\Сертифікати 2022-2027 Галя\доведення 2.pngC:\Users\Lviv\Desktop\Сертифікати 2022-2027 Галя\1.png

(доведення рівності вертикальних кутів).

4.

 

C:\Users\Lviv\Desktop\Сертифікати 2022-2027 Галя\система 1.png

 

 

 

(8;-1)

(2;-1)

(1;1)

(-44,5;-12)

(-2;3)

 

 

C:\Users\Lviv\Desktop\Сертифікати 2022-2027 Галя\системи 2.png

 

(4;0)

(2;1)

(1;-1)

(15;-50)

(-2;3)

 

5.

C:\Users\Lviv\Desktop\Сертифікати 2022-2027 Галя\вираз 1.png

C:\Users\Lviv\Desktop\Сертифікати 2022-2027 Галя\вираз 2.png

 

docx
Додано
28 серпня 2022
Переглядів
272
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку