22 квітня о 18:00Вебінар: Інтегроване навчання – вимога сучасності

Урок контролю і корекції навчальних досягнень учнів із теми «Стародавні Індія та Китай»

Про матеріал
Урок контролю і корекції навчальних досягнень учнів із теми «Стародавні Індія та Китай».
Перегляд файлу

Тема: Урок контролю і корекції навчальних досягнень учнів із теми «Стародавні Індія та Китай»

Мета: систематизувати, узагальнити та закріпити знання учнів з даної теми, визначити якість засвоєння знань, перевірити вміння систематизувати матеріал, складати розповідь, висловлювати власну думку, застосовувати набуті знання; виділити й актуалізувати в пам’яті учнів найважливіші явища і процеси; виховувати зацікавленість історією.

Тип уроку: урок контролю і корекції навчальних досягнень учнів

Обладнання:  картки з тестовим завданням. 

ХІД УРОКУ

І.    Організаційна частина уроку

Учитель повідомляє тему та мету уроку. Роз’яснює умови виконання роботи. Відповідає на запитання, які виникли в учнів стосовно правил виконання роботи.

ІІ.  Виконання завдань

Відповіді:

1)Б  2)В  3)А  4)Б  5)Г  6)А 7)А 8)В 9)В 10)В 11)В 12)Б

 

13) 1-В, 2-Б, 3-А, 4-Г

 

14) 1-Б, 2-В, 3-А, 4-Г

 

15) 1) 479 р. до н.е.  2) 145 р. до н.е.

 

16) а)Рис, б) Папір, в) Бамбук, г)Джунглі, д)Конфуцій

 

ІІІ.  Домашнє завдання

Повторити § 20-24

 

 

 

 

Тест №4 (Всесвітня історія. Історія України 6 клас)

Тема «Стародавні Індія та Китай»

Дата ______________    Клас_____   Прізвище, ім’я __________________________

І рівень (0,5 бала)

1.  Індія розташована на півострові?

А) Крим      Б)Індостан        В)Інішоуен         Г) Лейчжоу

 

2. На півночі Індії розташовані найвищі у світі гори

А) Карпати                           Б) Кавказькі

В) Гімалаї                             Г) Анди

 

3. Мова аріїв – це …

А)  Санскрит    Б) Кирилиця     В)  Латиниця    Г) Аріїця

 

4. На якому континенті розташовувалася Давня Індія?

А) Європа             Б) Азія      В) Австралія         Г) Африка

 

5. В Індії протікають дві великі річки —

А) Тигр та Інд                    Б) Євфрат та Ганг

В) Ганг та Ніл                    Г) Інд та Ганг

 

6. Кого вважають засновником буддизму?

А) Гаутаму                          Б) Хаммурапі

В) Ашоку                             Г) Агні

 

7. Яку  цифру  запропонували  індійські  математики  для 

позначення «пустоти»?

А) 0            Б)1                     В)2                    Г)3

 

8. Традиційний жіночий одяг у індійських жінок?

А) Кімоно         Б) Вишиванка

В) Сарі              Г) Ступи

 

9. Як називаються групи людей, на які ділилося індійське

суспільство?

А)Гексоси  Б)Вайші   В)Варни    Г)Стани

 

10. Яка імперія утворилася в Китаї в 221 році до н. е.?

А) Інь           Б) Янь            В) Цінь              Г) Хань

 

11. Що в перекладі означає «Хуанхе»?

А)  Сильний воїн    Б) Піднебесна

В)  Жовта ріка         Г) Високі гори

 

12. Хто заснував династію Хань?

А) Ши Хуанді              Б) Лю Бан

В) Лю Юй                    Г) Сяо Янь

ІІ рівень (1 бал)

 

13. Установіть відповідність

1) Брахмани

А) Хлібороби, скотарі, ремісники

2) Кшатрії

Б)  Воїни

3) Вайш’я

В) Жерці

4) Шудри

Г) Раби, підкорене населення

 

1.____ 2.____ 3.____ 4. ____

 

14. Установіть відповідність між назвою держави та її столицею.

1) Річка Індії

А) Хуанхе

2) Гори Індії

Б)  Інд

3) Річка Китаю

В) Гімалаї

4) Гори Китаю

Г) Тибет

 

1.____ 2.____ 3.____ 4. ____

 

15. Зробіть підрахунки.

1)  Конфуцій народився в 551 році до н. е. і помер, коли йому було 72 роки.

У якому році помер Конфуцій? ____________

2)  Найвидатніший історик Китаю Сима Цянь помер у 86 році до н. е., коли йому виповнилося 59 років. Коли народився Сима Цянь?_______________

 

ІІІ рівень (1,5 бала)

 

16. Дай відповідь на питання

а) Основний продукт харчування в китайців. _________________________________

б) Матеріал для письма, винайдений китайцями. ______________________________

в) З цієї трави в Китаї виготовляли матеріал для письма. _______________________

г) Непрохідні тропічні ліси. _______________________________________________

д) Знаменитий філософ Китаю. ____________________________________________

 

17. Дайте визначення термінів:

Конфуціанство - _________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

Імперія - _______________________________________________________________

_______________________________________________________________________

 

Індуїзм - _______________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

 

Оцінка____________

 

 

docx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
19 лютого
Переглядів
69
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку