Урок "Подорож до країни ЕНЦИНКОПЕДІЯ"

Про матеріал

Читання - важливий чинник у навчанні. Привити дитині любов до книжки і складні, і легко! Добре, коли у родині читають книжки батьки, брати чи сестри. Але не кожна родина, на жаль, на сьогодні може цим пишатися. Тоді йдемо шляхом цікавого!



Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож до країни ЕНЦИНКОПЕДІЯ Мета: ознайомити учнів з різноманітними енциклопедіями; вчити правильно користуватися ними; розвивати пізнавальний інтерес учнів; прищеплювати бажання користуватися довідковою літературою. Розкрити дітям значення книги в житті людини і що прочитана книга – радісна подія; виховувати бережне ставлення до книги, бажання більше читати.

Номер слайду 2

Книги читати – усе знати “ Книга – то джерело знань. Древні єгиптяни говорили : « повинен повернути своє серце до книг. На світі немає нічого кращого за книги..» А римський мислитель Цицерон сказав: «Дім, у якому немає книг, подібний до тіла без душі».

Номер слайду 3

Книга – найбільше диво з усіх див, створених людством

Номер слайду 4

Коли твої пальці торкаються книги, тільки тоді ти зрозуміє, що книга ніби шепоче тобі: «Вчитайся, пізнай, і ти осягнеш таємницю мудрості, добра, вічності.»

Номер слайду 5

Цінуйте книгу , як найбільшу святість Книга – машина часу, створена людиною. Завдяки їй ми розсуваємо межі теперішнього та перелітаємо в минула та майбутнє. Книга – справжній маг. Читаючи, ми уявляємо себе чарівниками, здатними розуміти мову речей, рослин і тварин. Дивовижні таємниці відкриваються нам завдяки книгам ! Безцінні скарби трапляються на шляху читача!

Номер слайду 6

Енциклопедії Слово «енциклопедія» виникло в Греції й означало « інструкція на всі випадки життя». Уперше це слово ввів в англійську мову сер Томас Еліон у 1538 році і розшифрував його як « книга, що пояснює всі відомі науки та предмети». Сьогодні слова в енциклопедіях розташовані в алфавітному порядку, тому у них легко знайти потрібне.

Номер слайду 7

Найдавніша енциклопедія, що дійшла до нас, була написана в Римі ( Італія) в І столітті до нашої ери. Вона називалася « Природна історія». 37 томів книги містили більше 20 тисяч статей. Цю книгу вважають цінною, що її перевидавали 43 рази! Найбільшою була третя китайська енциклопедія. Енциклопедія містила 50 тисяч 220 томів! Першу енциклопедію, де слова розташувалися в алфавітному порядку , склав англійський священик Джон Харріс. Вона вийшла у світ у 1704 році та називалася « Універсальний Англійський словник Науки та Мистецтв». У Франції з 1743 року почала виходити ще одна енциклопедія. Над статтями працювало багато відомих діячів науки.

Номер слайду 8

Любіть і бережіть книги Носіть книги в папці або обгорнутими папером. Читайте книги за чистим столом і з чистими руками. Перегортайте сторінки книги за правий верхній куток.

Номер слайду 9

Щоб не загубити місце в книжці, де ви закінчили читати, вкладіть закладку. Не перегинайте книжку під час читання. Якщо книжка порвалась – обов’язково підклейте її.

Номер слайду 10

Не можна: перегинати книгу; робити записи на сторінках; замість закладки користуватись ручкою, олівцем чи лінійкою; робити записи ручкою;

Номер слайду 11

класти у книги різні предмети; слинити пальці, коли перегортаєте сторінки; читати книги під час їжі.

Номер слайду 12

Запам’ятайте: Книга – всенародне добро! Читайте! Любіть! Бережіть книги!

ppt
Додано
10 листопада 2018
Переглядів
1095
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку