Урок з історії України "Варшавська угода. Війна УНР в союзі з Польщею проти більшовицької Росії. Ризький мир"

Про матеріал
Дана презентація допоможе з’ясувати суть і наслідки Варшавської угоди С. Петлюри та Ю. Пілсудського; розповісти про події радянсько-польської війни та місце в них України, про поразку українських сил в боротьбі за збереження державності, про умови і наслідки підписання Ризького миру між Польщею та радянською Росією. Її можна використовувати за будь-яких форм навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Варшавська угода. Війна УНР в союзі з Польщею проти більшовицької Росії. Ризький мир.

Номер слайду 2

ПОЛЬСЬКА ДЕРЖАВА ВИНИКЛА ВОСЕНИ 1918 Р. ДИКТАТОРСЬКУ ВЛАДУ ЗДОБУВ Юзеф (Йозеф) ПІЛСУДСЬКИЙ, ЯКИЙ СТАВИВ ЗА МЕТУ ВІДНОВЛЕННЯ ПОЛЬЩІ В КОРДОНАХ 1772 Р. ТОМУ В результаті українсько-польської війни в 1919 Р. ПОЛЬСЬКІ ВІЙСЬКА ЗАЙНЯЛИ ОСНОВНУ ЧАСТИНУ БІЛОРУСІЇ Й УКРАЇНСЬКІ ЗЕМЛІ ДО РІЧОК ЗБРУЧ І ГОРИНЬ. Ю. Пілсудський

Номер слайду 3

Демаркаційна лінія між українськими і польськими територіями на вересень 1919 року

Номер слайду 4

Уряд РСФРР пропонував мир і йшов на поступки, але Польща відмовилась - прагнула захопити всю Галичину і Волинь. Війна назрівала. Петлюра вбачає у Польщі ворога Росії і починає переговори в грудні 1919 року.

Номер слайду 5

21-24.04.

Номер слайду 6

Варшавська угода 21-24 квітня 1920 р.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ю. Пілсудський і С. Петлюра в оточенні офіцерів.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Наслідки: Вороже ставлення населення до союзу УНР з Польщею. Розгортання партизанського і підпільного руху. Підтримка населенням контрнаступу Червоної армії.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Кордон між Польщею та Радянською Росією, що проходить через Гродно — Ялівку — Немирів — Берестя — Дорогуськ — Устилуг, на схід від Грубешова, через Крилів, на захід від Рави-Руської, на схід від Перемишля аж до Карпат. До Польщі відходило 4 українські етнічні регіони - Надсяння, Лемківщина, Холмщина і Підляшшя.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

17 серпня 1920 р. «Диво на Віслі» Нарощення поляками шестикратної переваги в силах на варшавському напрямі Польський контрудар у фланг Західного фронту Загальний відступ радянських військ Польські солдати демонструють прапори ЧА, захоплені в битві під Варшавою Окопи поляків в Білорусі під час битви на Німані, жовтень 1920 р.

Номер слайду 22

Серпень – вересень 1920 р. – контрнаступ польських військ Червона армія залишає територію Польщі та Західної України Стабілізація фронту на лінії Коростень – Житомир - Бердичів Початок переговорів про укладення перемир’я між Польщею та Росією

Номер слайду 23

- лінія радянсько-польського фронту на осінь 1920 р. і

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

ppt
Додано
2 вересня 2023
Переглядів
2435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку