Велич подвигу Прометея у давньогрецькому міфі

Про матеріал
Допоміжним матеріалом до уроку стане в нагоді презентація, у якій міститься словничок уроку, а саме, поняття: міф, міфологія, "вічний образ" у світовій літературі; цікавинки про Прометея, образ титиана в українській літературі, живописі та скульптурі тощо
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Велич подвигу Прометея у давньогрецькому міфі «Прометей» Епіграф Ти боротьбу обрав, Титане, В двобої волі і страждань, Прийняв ти муки без вагань…                          Дж.Байрон

Номер слайду 2

Словничок уроку : міф, міфологія, «вічний образ» у світовій літературі

Номер слайду 3

Ілюстрація «Статуя Зевса в Олімпії» Фідій,V ст. до н.е.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вічний образ – це образ, в якому з надзвичайною глибиною узагальнено відображено вічні риси людської природи, що визначають характерні почуття, думки, пошуки, конфлікти, які постійно повторюються в історії людства.

Номер слайду 6

Образ Прометея в скульптурі

Номер слайду 7

Образ Прометея у живописі

Номер слайду 8

Образ Прометея у світовій літературі

Номер слайду 9

Образ Прометея в українській літературі

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Які три важливі речі ви дізналися сьогодні на уроці? - Назвіть дві з них, які будете використовувати в житті? - Назвіть одну з них, яку будете впроваджувати вже сьогодні?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Домашнє завдання * Виконати вправу « Спалений рукопис» * Намалювати ілюстрації до міфу (за бажанням) Прометей – …, який викрав … з … і приніс його … . … звелів прикути Прометея до однієї із скель … . Щоранку прилітав … і дзьобом рвав … . У … на честь … влаштовували свята … . Образ Прометея використовувався у різних творах … . У західноєвропейській літературі до цього образу зверталися …, … . В українській літературі – …, … , … . Прометей – вічний образ тому, що … .

Номер слайду 14

ppt
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
633
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку