Відео на тему: "Замки Закарпаття"

Про матеріал
Найвідоміші замки Закарпаття – неймовірної краси та чималої історичної цінності німі свідки історії. Сучасна Україна – це величезна скарбниця культурних та історичних пам’яток, які оповиті різноманітними легендами. І найбільше міфів та оповідей, які досі не можуть ні довести, ані спростувати сучасні вчені, точаться навколо мовчазних свідків нашого героїчного минулого – найвідоміших старовинних замків Закарпаття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Історія Закарпаття – це невід’ємна частина європейської історії. Тут довгий час панували угорці й австрійці. Вони залишили на цих землях свій багатий архітектурний спадок – замки й палаци, що нічим не поступаються європейським.

Номер слайду 4

Варто зазначити, що на Закарпатті понад десять замків, з якими варто ознайомитися. Деякі з них, на жаль, збереглися лише як руїни, але ж інші — досі вражають…

Номер слайду 5

Сьогодні ми поговоримо про ТОП-12 замків та палаців Закарпаття, які варто відвідати.

Номер слайду 6

Замок Сент-Міклош у Чинадієво. Мукачівський замок «Паланок»Середнянський замок. Невицький замок. Ужгородський замок. Королівський замок «Нялаб»Хустський замок. Палац Шенборнів. ТОП-12 замків Закарпаття. Замок Сент-Міклош у Чинадієво. Мукачівський замок «Паланок»Середнянський замок. Невицький замок. Ужгородський замок. Хустський замок. Руїни Квасівського замку. Руїни Боржавського замку. Руїни Бронецького замку Королівський замок (Нялаб), руїни. Виноградівський замок, руїни. Ви́шківський замок, руїни. Палац графів Шенборнів

Номер слайду 7

Замок Сент-Міклош у Чинадієво

Номер слайду 8

Чинаді́ївський за́мок ( Замок «Сент-Міклош»). Розташований у смт. Чинадійово, що поблизу міста Мукачева. Замок розташований обабіч дороги. Чинадіївський замок від 2001 року перебуває в концесії у закарпатського художника Йосипа Бартоша. У замку часто відбуваються міжнародні та місцеві мистецькі заходи. З 2012 року в замку щорічно відбувається міжнародний фестиваль середньовічної культури, де сходяться в бою лицарі з кількох країн.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Замок Паланок у Мукачеві

Номер слайду 11

За́мок Пала́нок (Мука́чівський за́мок) — замок у місті Мукачево. Унікальний зразок середньовічної архітектури, пам'ятка архітектури національного значення. Нині в Мукачівському замку розміщений історичний музей. У 2022 році встановили замість угорського турула наш національний символ – Тризуб.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Середнянський замок

Номер слайду 15

Середня́нський за́мок — замок, розташований в смт. Середнє Ужгородського району., пам'ятка архітектури національного значення. Замок було зведено у кінці XV – на початку XVI ст. Замок вважається одною з найстаріших оборонних споруд європейського середньовіччя. Нині він хоча по праву й вважається однією з головних пам'яток Закарпаття, але перебуває в незадовільму стані.

Номер слайду 16

Невицький замок

Номер слайду 17

Не́вицький замок — напівзруйнований замок біля села Кам'яниця, Ужгородського району, пам'ятка архітектури національного значення. В ніч на 11 березня 2019 року дах триповерхової вежі завалився від буревію. У 2019-2021 роках дах реставрували.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Ужгородський замок

Номер слайду 21

У́жгородський за́мок — споруда в м. Ужгороді. Розташований поруч із центром міста. Нині використовується як краєзнавчий музей. У 2009 році, Ужгородський замок посів II місце у конкурсі «7 чудес Закарпаття».

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Хустський замок

Номер слайду 26

Ху́стський за́мок — споруда, що існувала в XI—XVIII ст. у м. Хусті , пам'ятка архітектури національного значення. Замок побудований як угорська королівська фортеця. Його будівництво тривало 101 рік. Нині туристи мають змогу оглядати лише окремі фрагменти замку.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Руїни Квасівського замку (с. Квасово, Берегівський район.)Руїни Боржавського замку, с. Вари, Берегівський район. Руїни Бронецького замку , с. Бронька, Іршавський район.

Номер слайду 32

Ви́шківський замок — руїни замку біля смт. Вишково. Руїни Виноградівського замку

Номер слайду 33

Палац графів Шенборнів

Номер слайду 34

Пала́ц Ше́нборнів — колишня резиденція та мисливський будинок графів Шенборнів, пам'ятка архітектури національного значення. Розташований у селі Карпати (Мукачівський район). На території палацу є величезний парк з озером та різноманітними рослинами. У 1945 року земля та маєтки були націоналізовані, а мисливський замок Шенборнів став санаторієм «Карпати». Частина інтер'єру палацу передана до фондів Ужгородського краєзнавчого музею. Існує легенда, що палац має 365 вікон (кількість днів у році), 52 кімнати (як у році тижнів) та 12 входів (як у році місяців).

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Напевно, жодне архітектурне творіння так органічно не вписується у гірський пейзаж Закарпаття, як середньовічні замки – величні й монументальні, легендарні й містичні, місцями суворі, проте не позбавлені нотки романтики й казковості.

Номер слайду 40

Отже, замки Закарпаття – дуже різноманітні, зовсім не схожі один на одного, але в той же час – унікальні і захоплюючі завдяки своїй історії, своїми легендами, родзинками, справжніми таємницями. Кожен з них – унікальна архітектурна пам’ятка, що збереглася з давніх віків до нашого часу.

pptx
Додано
30 січня
Переглядів
78
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку