Відеоурок на тему "Розв'язування задач про реактивний рух"

Про матеріал
А зараз хочу вас навчити розв'язувати задачі про реактивний рух. Ви побачите рішення п'яти різних задач. Це не так складно, як здається. Давайте разом розбиратися і вчитися розв'язувати задачі. Дивіться, слухайте і вчіться.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ПІДПИСУЄМОСЬ НА КАНАЛУчітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь. ( Т. Г. Шевченко)

Номер слайду 3

Задача 1. Під час запуску моделі ракети масою 250 г з неї вийшло майже миттєво 50 г стиснутого повітря зі швидкістю 2 м/с. Визначте швидкість, з якою рухатиметься ракета.

Номер слайду 4

Задача 2. Маса реактивного набою на установці типу «Град» дорівнює 42,6 кг, а швидкість його вильоту 355 м/с. Вважаючи, що порох згорає миттєво, а швидкість витікання продуктів згоряння дорівнює 2 км/с, визначте масу порохового заряду.

Номер слайду 5

Задача 3. Визначте середню силу тиску на долоню під час стрільби з пістолета, якщо темп стрільби становить 30 пострілів за хвилину, маса кулі дорівнює 8 г, а швидкість, з якою вона вилітає зі стволу, – 315 м/с.

Номер слайду 6

Задача 4. Реактивний літак збільшує швидкість від 200 м/с до 500 м/с і при цьому втрачає тонну палива. Яка швидкість витікання газів, якщо маса літака без палива дорівнює 20 тонн?

Номер слайду 7

Задача 5. Автомат, з якого куля масою 8 г вилітає зі швидкістю 715 м/с, діє на плече людини з середньою силою 12 Н. Визначте, скільки часу триватимуть 100 пострілів.

pptx
Додано
20 квітня 2023
Переглядів
1254
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку