Відгук на сучасну прозу "Капосні капці"Богдана Жолдака

Про матеріал

Має на меті заохотити дітей до читання саме СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ літератури. Адже діти мають орієнтуватися не лише на цінності минулого, а й побачити себе самого та своїх ровесників у сучасній книжці. Заохочення дітей не просто до прочитання, а до переосмислення прочитаного, адже відгук це не просто переказ, а висловлення своїх вражень від твору.

Перегляд файлу

C:\Users\HP\Desktop\нпгрн.jpgВідгук   на   сучасну дитячу   прозу  «Капосні капці»

Богдана Жолдака

 Раз  на тиждень я відвідую шкільну бібліотеку. Там завжди знаходжу цікаві і корисні книжки. Недавно бібліотекар Тетяна Петрівна порадила мені прочитати книгу сучасного українського письменника Богдана Жолдака  «Капосні капці». Вона була надрукована в Києві 2008 року. Мою увагу одразу ж привернув  кумедний хлопчик на обкладинці цієї книги.

    Переглянула ілюстрації, що зробила Марія Кисельова, і почала читати. Дізналася, що героя книжки звали Омелько. Він жив у Києві за часів Київської Русі. До нього потрапили  чарівні капці і влаштували йому чимало пригод. Перегортаючи сторінку за сторінкою, я ніби перенеслась у казковий світ. У ньому реальні події поєднуються з фантастикою, поряд із людьми співіснують відьми, русалоньки й чарівні капці….

    Так як я дуже люблю дивитися мультфільми, то захотіла і сама спробувати розповісти про захоплюючі пригоди хлопчика Омелька в капосних капцях. Ось як я уявляю деякі кадри з майбутнього фільму.

 

                                                    Кадр перший

    Азія. Двоє злодіїв – Хакім  та Касим Абу – знаходять здоровенні драні капці в могилі святого Абу – Касима.

Кадр другий

Стародавній Київ . Над Дніпром дівчата й хлопці танцюють навкруги багаття. Зявляється Омелько в велетенських капцях. Він запрошує на танець Одарку. Під час танцю дебелі й цупкі підошви капців  високо підкидають Омелька вгору. Він летить – і падає. Усі оточуючі з нього сміються.

Кадр третій

Омелько, завдяки  капцям, знаходить скарб у дуплі старого дуба.

Кадр четвертий

Герой книжки у відьми Секлети. Він ковтає  страшне вариво, щоб здобути прихильність Одарки.

Кадр п’ятий

Омелько вже у фіолетових капцях танцює в покоях Київського князя Володимира  з його дочкою.

Кадр шостий

Бідолашний Омелько на шибениці. Брязкіт і тупотіння ординської навали. Ось уже він відбивається  від ворогів, трощить нападників  уламком шибениці.      

                                                     Кадр сьомий

Відважний Омелько  на своїх дивовижних капцях  стрибає у вогненне коло і рятує бабусю з дитиною, дідуся, Одарку і ще  багато  людей.

Кадр восьмий

Одарка і Омелько  скачуть над Києвом, узувши собі на ноги  по одному капцеві. А Київ підводиться з руїн, відбудовується після ординської навали.

      На мою думку, Б.Жолдак створив дуже цікаву чарівну кіноказку, що складається із зачину, основної розповіді й кінцівки. Завдяки яскраво зображеним образам, захоплюючим подіям, напруженим сутичкам головного героя з іншими персонажами, ця книга читається на одному диханні. 

     Мені дуже подобається  хлопець Омелько. Він смілива, відважна, рішуча, безкорислива, вірна та надійна людина, що завжди прийде на допомогу у скрутну годину. Омелько нагадує мені героїв українських казок: Котигорошка, Кирила  Кожум’яку, Івана - мужичого сина й інших захисників рідної землі.

       Я б хотіла мати такого вірного й надійного друга. А ще мені хочеться прочитати книгу Т. Мельниченко «Чим пахне дитинство?» чи будь-яку, що випустило видавництво «Грані - Т» у серії «Сучасна дитяча казка». Сподіваюсь, що моя мрія здійсниться.

Я книжку з полички знімаю

І з радістю знову читаю.

Відкрию собі світ широкий,

Пірну в океан я глибокий.

Полину в небо високе,

Огляну я поле широке.

Читаю про Всесвіт і зорі,

Читаю казки про пригоди

Й радію з цієї нагоди.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
31 жовтня 2018
Переглядів
859
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку