відкритий урок української літератури

Про матеріал

Робота призначена для відкритого уроку з української літерактури для учнів 11 класу, до складу матеріалу входить презентація та музичний супровід, гра на скрипці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Осип Турянський1880-1933“ ПОЗА МЕЖАМИ БОЛЮ “

Номер слайду 2

«Поет мусить пройти найглибше пекло буття й найвищі небесні вершини людського щастя. Тоді його слово буде хвилювати». О. Турянський( Псевдонім - Іван Думка )

Номер слайду 3

Тема уроку: Осип Турянський. «Поза межами болю». Ідея перемоги духу над матерією.

Номер слайду 4

Завдання уроку:збагнути глибину поставлених проблем, дослідження на основі тексту вміння пізнавати і розуміти справжню цінність речей, явищ,почуттів.

Номер слайду 5

Проблемні питання: Що керує людиною на війні:інстинкт самозбереження чи прагнення до перемоги над собою?2. . Що чи хто підтримує у людині волю до життя?3. Що є справжнім, надійним у житті, на які цінності треба орієнтуватися?

Номер слайду 6

Епіграфи до уроку: Треба прагнути бути людиною, незважаючи на всю жорстокість навколишнього світу, і це можливо. О. ГенріМіж небом і землею життя людини найцінніше. Протагор. Лише ті здатні цінувати життя,Кому часто доводилося бути на краю смерті. Дж. Неру

Номер слайду 7

З Днем Святого Миколая!

Номер слайду 8

Істини, які відкрив для нас Турянський і його герої: · Людина живе доки є надія.· Сім'я – опора, джерело енергії,сили.· У слабкому тілі може бути сильний дух.· Треба вміти прощати.· За будь-яких обставин людина має залишатись людиною.· Гроші-папір, є речі набагато цінніші.· Життя –найбільша цінність.· Сила мистецтва-безмежна.

Номер слайду 9

Можливі теми творів:1. Людяність чи гроші?2. Мистецтво-це очі людської душі.3. Чи впливає стан сімейних стосунків на долю людини?4. Що значить бути людиною? 

Номер слайду 10

Підсумок уроку. «Незакінчене речення»: Для мене твір «Поза межами болю» - це … .Із твору я зрозумів, що … . Після прочитаного твору війну я став(ла) сприймати як… . Найголовніше для людини в екстремальній ситуації це… .

pptx
До підручника
Українська література 11 клас (Міщенко О.І.)
Додано
22 грудня 2018
Переглядів
1086
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку