Відокремлений додаток

Про матеріал
Презентація з теми: "Відокремлений додаток". З допомогою цього матеріалу учні зможуть легко зрозуміти тему та повторити матеріал, а вчителі скористатись для візуалізації правил.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відокремленийдодаток

Номер слайду 2

Значення виключення, виділення1. Починається словами: крім, окрім, опріч, за винятком,замість, зокрема, особливо, наприклад, на відміну від.

Номер слайду 3

Старий зараз ніякої роботи не визнає, окрім пасіки. За винятком баби Оришки, малий Чіпка нікого не любив. Всі, за винятком Бойчука, здивовано дивилися на шкіпера.

Номер слайду 4

2. Щодо +…, то. Щодо місця проведення канікул, то ми визначимося наступного тижня.

Номер слайду 5

3. Значення вибору, прийменник замість +…Замість робитися майстрами часу, ми стали його бранцями.

Номер слайду 6

4. Замість = за (взамін)Іду в подорож замість брата = Іду в подорож за брата. Не означає предмет вибору, а вказує на заміщення.

Номер слайду 7

Поставте розділові знаки. На світі все знайдеш крім рідної матері (Народна творчість)А я не знаю нічого ніжного окрім берези (Леся Українка)Замість хати лежала лише купа головешок вугілля сміття (Ю. Смолич)Особливе місце в літературі для дітей займає поезія зокрема для наймолодших читачів (В. Бичко)Опріч усього с (С) ократ не вельми шанує самого себе (Ю. Мушкетик)Щодо нового комп’ютерного класу то обіцяли фінансово допомогти колишні випускники. Не було заперечень щодо пропозиції відвідати краєзнавчий музей. Хто окрім тебе любий допоможе схололу душу нині пробудить? (М. Воробей). Ця несподівана зустріч зворушила всіх особливо дітей (В. Минко)

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Склади і запиши речення до кожного правила

pptx
Додав(-ла)
Лабзенко Діана
Додано
15 вересня 2022
Переглядів
366
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку