Виховна година до Дня пам,яті примирення «Колись історія назве Наш час народженням людини. Бо, поки серце в нас живе, – Ми не стояли на колінах!»

Про матеріал
8 травня, у День памʼяті та примирення, українці вшановують тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни. Відзначати День памʼяті та примирення 8 травня – європейська традиція памʼятання про Другу світову війну, яку українська держава послідовно впроваджує після Революції гідності. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв, беремо до уваги всі аспекти війни, акцентуємо на її людському вимірі та завданих стражданнях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година до Дня пам’яті та примирення, присвячена загиблим у Другій світовій війніГурток “Мельпомена”Керівник Оксана Підглазна

Номер слайду 2

8 травня українці відзначатимуть День пам’яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні. Важлива дата бере свій початок з 2005 року з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН на тлі 60-річчя закінчення Другої світової війни.

Номер слайду 3

«Колись історія назве Наш час народженням людини. Бо, поки серце в нас живе, –Ми не стояли на колінах!

Номер слайду 4

У цей день варто згадати всіх тих, хто віддав своє життя за мир. І хоча сьогодні ми знову боремося за свою свободу та незалежність державних територій, в Україні продовжують вшановувати пам’ять загиблих у війні минулого століття.

Номер слайду 5

Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Тому ми добре знаємо ціну війни.

Номер слайду 6

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Номер слайду 7

Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини.

Номер слайду 8

Українці – дуже сильна нація! Єднання – це наша найпотужніша зброя! Сьогодні ми можемо підтримати один одного і показати нашу силу усьому світу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Аносова Людмила Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 травня 2023
Переглядів
509
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку