Виховна година: ‘’ Всесвітній день доброти ‘’ Поспішай творити добро.

Про матеріал
Презентація.Виховна година: ‘’ Всесвітній день доброти ‘’ Поспішай творити добро.Всесвітній день доброти, на думку засновників свята, – це можливість нагадати людям про важливість прояву людяності і взаємодопомоги у повсякденному житті.Важливо бути добрим не тільки в цей день, але і щодня, причому добрим безмежно і безкорисливо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година: ‘’ Всесвітній день доброти ‘’Поспішай творити добро. Підготувала Федевич М. Пвчитель математики. Чернівського ЗЗСО І –ІІІ ст. ім. Т. Г. Шевченка. 13.11.2021н.р

Номер слайду 2

13 листопада відзначається Всесвітній день доброти (World Kindness Day).  Відзначати це свято вперше запропонували учасники волонтерського руху “За доброту”, що виник в Японії у 1997 році..

Номер слайду 3

13 листопада відзначається Всесвітній день доброти (World Kindness Day). Не залежить ДОБРОТА від зросту,Не залежить ДОБРОТА від віку. ДОБРОТА з роками не старіє,ДОБРОТА, як сонце, гріє.

Номер слайду 4

«Спробуйте бути хоча б трохи добрішими – і ви побачите, що будете не в змозі зробити поганий вчинок». Конфуцій

Номер слайду 5

Мета : Формувати розуміння поняття «добро», усвідомлення того, що кожна людина приходить в цей світ, щоб творити добро. Вчити висловлювати власну думку, розширити і збагатити словниковий запас учнів; працювати в групах. Розвивати вміння своїми добрими вчинками прокладати шлях до добра. Виховувати людяність, милосердя, доброту; прагнення повсякчас творити добро, показати переваги доброчинності у суспільстві, виховувати бажання бути добрими, милосердними. Учні повинні навчитися добру і протистояти злу ; розширювати поняття дітей про те, що таке краса людської душі, про моральні якості добра і доброти; спонукати до виконання загальнолюдських правил суспільного життя, творити оточуючим добро; виховувати  зерна доброти, людяності, справедливості, щирості людської душі, прагнути доброзичливої атмосфери у класі.

Номер слайду 6

13 листопада відзначається Всесвітній день доброти (World Kindness Day).  Відзначати це свято вперше запропонували учасники волонтерського руху “За доброту”, що виник в Японії у 1997 році..

Номер слайду 7

 Цілі і завдання організації – надихати людей на добрі вчинки і сприяти поліпшенню життя у світі за допомогою добрих вчинків. Всесвітній день доброти, на думку засновників свята, – це можливість нагадати людям про важливість прояву людяності і взаємодопомоги у повсякденному житті.

Номер слайду 8

Пізніше до руху приєдналися й інші країни. Спеціально для цього дня французький художник ОРЕЛЬ (Aurele) створив символ – відкрите серце. Офіційно Всесвітній день доброти затвердили у Сінгапурі 18 листопада 2000 року на третій конференції Руху доброти.цей світлий день відзначається у 28 країнах, на усіх континента

Номер слайду 9

Ще одним символом доброти та миру є кульбаба. Скульптури, що зображують цю квітку, встановлені у 30 країнах світу. Колумбія. Севастополь

Номер слайду 10

Пам'ятник "Кульбаба" вперше відкрили 20 жовтня 2007 р. у Таллінні як символ Доброти, відображення крихкості та необхідності берегти дружбу. Вперше в Україні пам'ятник Доброти встановили у Миколаєві у 2008 році. Крім того, пам'ятник встановлено у містах Юрмала (Латвія, 2008р.), Рач (2008р.)

Номер слайду 11

Подольск Юрмала. Таллін

Номер слайду 12

Рух доброти затвердив декларацію, в якій написано, що людська доброта має фундаментальну важливість як головна умова осмисленого життя. Глобальне прагнення учасників руху – створити світ, здатний співчувати і виявляти доброту. Символом свята є відкрите серце. А суть святкування в тому, щоб нагадати людям про важливість прояву людяності і взаємодопомоги в сучасному житті.

Номер слайду 13

У східних релігіях вважається, що вчинки людини визначають її долю і перевтілення. Тобто, роблячи добрі справи, можна бути спокійним за своє наступне життя. Але допомагати нужденним – це не просто «+» до карми, а спосіб показати, наскільки доброта цінна сьогодні. Творити добрі справи неймовірно легко, добро не вимірюється грошима, не вимагає багато часу і сил. Навіть просто добра усмішка незнайомій людині – вже здатна творити чудеса. Адже крім того, що добрі справи підвищують всім настрій, вони ще й як не можна краще впливають на самопочуття, підвищують життєвий тонус.

Номер слайду 14

Співчуття, добродійність, чуйність, милосердя, благодійність завжди були притаманні нашому народові. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба з голодним, дати притулок бездомному, захистити старого і немічного, порятувати хворого чи каліку, захистити скривдженого. продовжимо ці добрі українські традиції?

Номер слайду 15

Мешканці країни ’’ Доброти ’’Милосердя дружба любов щирість щедрістьпорядністьрадістьщастя

Номер слайду 16

ЦІКАВІ ФАКТИ ДОБРІ ЛЮДИ –У людей, які роблять добрі справи кожен день, кращий імунітет, вони менше хворіють. Лікарі пояснюють це підвищенням рівня лімфоцитів та розширенням кровоносних судин, що покращує роботу серця. Також вони зафіксували підвищення рівня серотоніну та ендорфінів, які допомагають швидше справлятися зі стресом. живуть на 9 років довшехворіють у 2 рази рідшепокращений імунітет і здоровіше серце.

Номер слайду 17

Доброта — це й співчуття, щирість і щедрість людської душі і велика любов. Але добра людина з прихильністю і з любов’ю ставиться не лише до людей, а й до рослин і тварин. Адже всі ми — частинка живої природи. Всім однаково боляче, коли нас ударять, всім однаково образливо, коли нас принижують. Тому добра людина не образить, не принизить і не завдасть нікому болю. Недаремно ми наділені розумом, вміємо мислити, розуміти, говорити, співчувати, любити.

Номер слайду 18

ДОБРОТА – це ласкаве, співчутливе, турботливе ставлення до людей. Це терпимість, такт, це світло. ДОБРОТА – це усвідомлене бажання допомагати, підкріплене силою і діями. Це розуміння того, який ефект справить зроблений нами вчинок. ДОБРОТА – це дивовижний сплав моральності, сили, сміливості й активної життєвої позиції.

Номер слайду 19

ТОП-5 добрих справ, які ви можете зробити сьогодні: Говоріть компліменти. Не тільки добра справа може зігріти душу, а й щирий комплімент. Скажіть вашій колегині, як їй пасує сьогоднішня сукня. Чи похваліть шефа за те, як гарно він підібрав галстук до сорочки. Пригощайте. Цукерками, фруктами, шоколадкою... В школі, на роботі, в гостях... Завжди приємно отримувати смаколики. Допомагайте рідним. Якщо ви ввечері помиєте посуд замість вашої дружини чи мами, то точно зробите її щасливішою. Допомагайте чужим. Допоможіть сусідці донести важкий пакет із покупками. Чи замість того, щоб купити фрукти у супермаркеті, візьміть їх у бабусі на ринку. Допомогти бабусі чи дідуся перейти через дорогу, це заступитися за того, над ким знущаються. Робіть щось глобальне. Приберіть сміття біля річки. Або висадіть дерева в лісі. Придумайте якусь велику справу, яка принесе користь багатьом людям. Робити добро легко, варто тільки спробувати!

Номер слайду 20

Дидактична гра «В якому вчинку живе добро» Діти визначають вчинок і піднімають картку з хмаринкою або сонечком. Якщо я називаю поганий вчинок, ви піднімаєте картку з хмаринкою, якщо добрий – з сонечком. Допомагати другові в бідіКогось образити. Захистити слабкого. Когось обдурити. Ділитись тим, що маєш. Не слухатися старших. Вихвалятися перед кимось. Радіти з чужої біди. Співчувати, якщо з кимось сталося нещастя. Дражнитись. Ображатись через дрібниціПробачати і просити пробачення, якщо когось образив. Поважати інших Ви справились із цим завданням. Ще одна пелюстка з’явилась на квітці.

Номер слайду 21

«Пам’ятка Добродіїв»Живімо за законами добра і краси. Ставитися до інших так, як Ви б хотіли, щоб ставилися до Вас. Вчимося бачити внутрішню красу. Поважати інших, особливо старших і слабших від себе. Поспішаймо робити добро. Любити і берегти природу, тварин. Хай світлими і чистими будуть наші помисли, а всі справи добрими. Не проходити байдуже мимо людської біди, горя, розпачу. Нiколи не вимагаймо винагороди за добрий вчинок. Допомагаймо людям самі, не чекаймо, доки нас проситимуть. Завжди виконуймо тiльки добрi справи, за якi нiколи не червонiтимемо. Уміти не тільки поспівчувати у горі, а й порадіти чужому успіху.

Номер слайду 22

Легенда За легендою, коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до дитини Ангела-охоронця, який охороняє її від біди. Уві сні ангел цілує дитину тричі: в чоло – аби вона зростала розумною; в личко — щоб була красивою; в груди — аби здоров’я, любов та доброта вселилися в її тіло, серце та душу. Коли людина робить добрі справи, Ангел радіє, а якщо злі – плаче, тужить, утрачає свої сили. Я бажаю вам. щоб ви робили тільки добро, щоб ваш Ангел-охоронець радів і завжди допомагав вам у скрутні хвилини. Сьгодні я хочу вам подарувати ангелів Доброти,які будуть вам нагадувати про наш урок

Номер слайду 23

"Вислови відомих людей про доброту ". Раз добром нагріте серце — вік не прохолоне. (Шевченко Т.) У внутрішньому світі людини доброта – це сонце. (Гюго В.) Доброта – це те, що може побачити сліпий і почути глухий. (Марк Твен) Скільки в людині доброти – стільки в ній і життя. (Емерсон У.) Доброта — риса, надлишок якої не шкодить. (Голсуорсі Д.) Коли ми щасливі, ми завжди добрі. Але коли ми добрі, ми не завжди щасливі. (Уайльд О.)

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Притча про сіяча Ісус Христос сказав: "Ось вийшов сівач сіяти зерно своє, і коли сіяв, то одне впало при дорозі, і було потоптане, і птахи небесні подзьобали його. А інше (зерно) впало на кам'янисте місце (де було мало землі); воно зійшло, але скоро всохло, тому що не мало коріння й вологи. А ще інше впало поміж терня, виросло терня і заглушило його.Інше ж упало в добру землю, і, коли зійшло, дало плід у стократ". Потім ученики запитали Ісуса Христа: "Що означає ця притча?" А пояснення таке: Зерно – це слово Боже (Євангеліє). Сівач – той, хто сіє (проповідує) слово Боже. Земля – серце людське. Земля при дорозі, куди впало зерно, означає неуважних, розсіяних людей, до серця яких слово Боже не має доступу. Диявол легко викрадає і виносить його від них, щоб вони не увірували і не спаслись. Кам'янисте місце означає людей непостійних і малодушних. Вони охоче слухають слово Боже, та воно не утверджується в їхній душі, і вони при першій спокусі, скорботі або гонінні на Слово Боже відпадають від віри. Терня означає людей, у яких житейські турботи, багатство та різні пороки заглушують у душі Слово Боже. Добра, плодюча земля означає людей з добрим серцем. Вони уважні до Слова Божого, зберігають його в добрій своїй душі і з терпінням намагаються виконати все, чого воно вчить. Плоди їхні – це добрі діла, за які вони сподоблюються Царства Небесного.(Див.: Мф 13, 1–23; Мк 4, 1–20; Лк 8, 4–15).

Номер слайду 26

Притча неймовірної глибини та сили. Бог виступає під виглядом простого селянина-сіяча… Врешті, Він будучи предвічним Словом Отця смиренно уподібнює Себе до малого зерняти, яке сіється в ріллю наших сердець і вмирає щоб принести плід…Добра земля – як дитяче серце. Адже воно по-справжньому зуміє почути, щиро вірити і любити. І саме дитячі серденька здатні приймати в свою душу ці зерна Правди і Вічної Любові. Мудрий цар Соломон казав: «Привчай юнака до дороги його, і він як оступиться, не зійде з неї».

Номер слайду 27

Дидактична гра «Кошик добрих справ»Пригадайте, яку добру справу ви зробили вчора, сьогодні чи кілька днів тому назад. Розкажіть про неї. Діти розповідають і кидають квітку в кошик добрих справ.

Номер слайду 28

Квітка Доброти

Номер слайду 29

Притча. Бо я – людина. Василь Сухомлинський Вечоріло. Битим шляхом йшло двоє подорожніх — батько й семирічний син. Посеред шляху лежав камінь. Батько не помітив каменя, спіткнувся, забив ногу. Крекчучи, він обійшов камінь, і, взявши дитину за руку, пішов далі. Наступного дня батько з сином йшли тією ж дорогою назад. Знову батько не помітив каменя, знову спіткнувся і забив ногу. Третього дня батько й син пішли тією ж дорогою . До каменя було ще далеко. Батько каже синові:— Дивись уважно, синку, треба обійти камінь. Ось і те місце, де батько спіткнувся й забив ногу. Подорожні сповільнюють кроки, але каменя немає. Бачать, обабіч дороги сидить сивий старий дід .— Дідусю, — запитав хлопчик,— Ви не бачили тут каменя?— Я прибрав його з дороги.— Ви також спіткнулися й забили ногу?— Ні, я не спіткнувся й не забив ногу.— Чому ж ви прибрали камінь?— Бо я — людина. Хлопчик зупинився у задумі.— Тату, — запитав він, — а Ви хіба не людина?

Номер слайду 30

Заповіді доброти Матері Терези. Бути добрим – це забути про себе самого, щоб думати за інших. Бути добрим – це пробачати, пам’ятаючи, що слабкість людськає сильніша від злості. Бути добрим – це мати милосердя для слабкості інших людей і пам’ятати, що ми не є кращими від інших, навіть в їхніх ситуаціях ми були б, може, ще гірші. Бути добрим – це закрити очі на прояви невдячності. Бути добрим – це давати навіть тоді, коли нічого не отримуємо, посміхаючись до тих, які нас не розуміють, навіть недооцінюючи нашої доброти. Бути добрим – це вчинити зі свого життя дар для інших, навіть лучити з працею кожного дня клопоти ближніх. Бути добрим – це приглушити біль власного серця і посміхатися завжди. Бути добрим – це погодитися на те , що чим більше будемо давати, тим більше від нас будуть очікувати. Бути добрим – це згодитися на те, що не затримуємо нічого для себе, за винятком радості, яка випливає з чистого сумління. Бути добрим – це визнати у великій простоті, що правдиво добрим є тільки БОГ.

Номер слайду 31

Прислів'я про добро і зло Ці приказки навчать Тебе бути добрим і чуйним. Адже коли людина робить щось хороше, вона весела і щаслива, а коли задумає поганий вчинок, її неминуче чекає розчарування. Похмурі люди завжди самотні, їх гризе заздрість, зло губить їх. Прислухайся до слів про доброту — раптом вони стануть Тобі корисним напуттям?

Номер слайду 32

Прислів’я про доброту. Далеко йде добра слава, а погана ще далі. Добра справа сама себе хвалить. Від добра добра не шукають. Від добра ніхто не тікає. Від доброго не бігай, а злого не роби. Все добре переймай, а зла уникай. Вчися доброму — погане на ум не піде. Краса до вечора, а доброта навіки. Сіяти добро — добро і пожинати. Раз добром налите серце — ввік не прохолоне. Добро не лихо — ходить тихо. Добре слово людині — що дощ у посуху. Добре діло роби сміло.

Номер слайду 33

Прислів’я про добрих людей. Добра людина плаче від радості, а злий — від заздрощів. Доброго тримайся, а від злого вдалися. Доброму гостю господар радий. Живи так, щоб тобі було добре, а другим ще краще. Шануй батька й неньку, буде тобі скрізь гладенько.

Номер слайду 34

Прислів’я про зло та лихих людей. Посієш вчинок, виросте звичка. Розумний від зла біжить, а дурний його доганяє. Не плюй в криницю, знадобиться води напиться. Зло тихо лежати не може. Сам себе раз у рік любить. Серце з перцем, а душа з часником.

Номер слайду 35

Важливо бути добрим не тільки в цей день, але і щодня, причому добрим безмежно і безкорисливо. Адже, якщо чекати подяку (в будь-якому її прояві) за свою доброту, то це вже не справжня Доброта. Хай множаться зерна добра в Ваших душах.

Номер слайду 36

Домашнє завдання. Творче завдання “Квітка доброти“ (Намалювати квітку з тією кількістю пелюсточок, скільки добрих справ ви зробили); у кожному пелюстку напишіть риси доброї людини. Намалюйте портрет Добра і портрет Зла. Виконайте.https://naurok.com.ua/test/vsesvitniy-den-dobroti-619295.html

Номер слайду 37

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.8
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Никифорова Олена Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Садовська Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Куртєва Олена
    Супер! Дякую за таку чудову презентацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Степанова Лариса Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Бабіч Руслана Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Устинова Наталія Валентинівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
15 листопада 2021
Переглядів
9083
Оцінка розробки
4.9 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку