Використання інформаційних технологій при викладанні економічних дисциплін

Про матеріал
"Використання інформаційних технологій при викладанні економічних дисциплін".
Перегляд файлу

Використання інноваційних технологій при вивченні економічних дисциплін

При  викладання дисциплін економічного циклу використовуються різні види нетрадиційних форм та методів навчання. З метою формування пізнавальних інтересів студентів застосовуються інтерактивні методи навчання: ділові ігри, мозкові атаки, штурми, конференції, проведення брейн-рингів, КВК, «тестові завдання, складання та розв’язування кросвордів з дисциплін, складання та розв’язання економічних задач, створення груп. Використання цих методів сприяє підвищенню успішності по дисциплінам та  підвищенню якості знань студентів, а також вони роблять заняття більш цікавими.

Становлення особистісно-орієнтованого навчання зумовлене соціально-економічними змінами в нашому суспільстві, розвитком ринкових відносин. Нині суб'єкти праці вільно розпоряджаються своїм основним капіталом – кваліфікацією, самостійно обирають для себе вид праці. Ринкові умови вимагають професійної мобільності, високої компетентності, низки особистісних якостей.

З огляду на це особистісно-орієнтоване навчання має на меті: розвивати індивідуальні пізнавальні здібності кожного студента, допомогти їм пізнати себе, самовизначитись та самореалізуватись, сформувати в них культуру життєдіяльності, яка дає змогу продуктивно будувати своє життя.

Застосування інформаційних технологій дозволяє реалізувати диференційований підхід до учнів з різним рівнем готовності до навчання.

Економіка –  це дисципліна , яка для студенів  є цікавою, але й одночасно дуже складною. Впровадження на заняттях економіки ІКТ відкриває нові шляхи й надає широкі можливості для формування пізнавальних компетенцій  у  студентів.  За допомогою засобів ІКТ та інтерактивних технологій на заняттях економіки викладач має кількісні і якісні переваги. Якісно нові можливості очевидні, якщо порівняти словесні описи з безпосереднім аудіовізуальним поданням.

docx
Додано
7 грудня 2020
Переглядів
430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку