Віртуальні подорожі музеями світу "Академія мистецтв (Флоренція)"

Про матеріал
Музеї ревно зберігають свої секрети. Найбільші скарби людства заховані під пилом і товстими скельцями. Природно, що нове покоління не горить бажанням розгадувати загадки минулого і долучатися до мистецтва. Не кожна дитина має змогу потрапити до світових музеїв. Саме інтернет на сьогодняшній день дає таку можливість.
Перегляд файлу

image


image

imageФлорентійська академія мистецтв (італ. Accademia di belle arti di Firenze) —

художній навчальний заклад і музей в місті Флоренція.

Боттега як попередниця художніх академій. Початковий період

В місті Флоренція в 15 ст. працювала низка художників, що виборола звання майстра і право мати власну майстерню, котру називали «боттега». Майстер мав також право брати помічників і учнів, поєднуючи таким чином художню і навчальну практику в межах боттеги. Чим більшим було обдарування голови боттеги, тим більшу популярність мала і його боттега.

image

Боттега  Невеликі приміщення флорентійських боттег не могли

image сконцентрувати у власних приміщеннях ні великої

imageкількості книг і малюнків, ні великої кількості художніх творів. Їх з успіхом заміняли флорентійські церкви, що накопичували художні скарби і картини і передували створенню приватних картинних галерей при палацах можновладців і аристократів, а також передували створенню художніх музеїв.

Навчальний процес відбувався під час вивчення і image копіювання малюнків і ескізів голови боттеги, а також безпосередньо в процесі реалізації завдань і замов, отриманих майстром. Обдарованим учням голова боттеги довіряв створити другорядні фігури чи деталі на власних творах. Цю практику використовували керівники великих боттегмайстерень як в Італії, так і за її межами.


image

Церква Сантіссіма Аннунціата, фасад на міську площу

image

Колишній монастирський дворик, нині дворик академії

Приміщення

Первісно академію розмістили в церкві Сантіссіма Аннунціата.

За наказом від 1784 року, виданого великим герцогом Тосканським Леопольдо ІІ всі художні школи міста мали бути поєднані в одному закладі, котрий вперше отримав назву «Флорентійська академія мистецтв». До неї увійшли Флорентійська академія малюнку та флорентійська Галерея академії. Новий художній заклад перевели в колишні приміщення монастиря Св. Матвія та монастирський шпиталь на вулиці Рікасолі на площі Сан Марко.


image

image

image

image

image

image

image


image


image

image


image

image


image


image

pdf
Додано
3 квітня 2023
Переглядів
161
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку