Як подолати тривожність під час війни

Про матеріал

Дана презентація нагороджена дипломом І ступеня за перемогу в І Конкурсі проєктів МАН для учнів початкових класів ЗЗСО Зіньківської міської ради "Дослід=досвід".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Як подолати тривожність під час війни»Підготувала Надія БІЛАН,вчитель початкових класів

Номер слайду 2

Війна – це страшно. Страх, панічні настрої, зневіра, почуття безвихідності негативно впливають на здоров’я людей, особливо дітей.

Номер слайду 3

Мета Дослідження:

Номер слайду 4

В ході дослідження ознайомилися з порадами дитячих психологів та випробували різні способи подолання тривожності:- зібраність;- виконання рутинних справ, якщо є така можливість;- дотримання розпорядку дня.

Номер слайду 5

Створення безпечного простору. Важливо те, що може дати почуття кордонів:- сидіння на підлозі;- малювання будиночків;- спорудження «халабуди»;- панцир захисту «Черепаха»;- окреслення кола безпеки.

Номер слайду 6

Псевдоагресивні ігри:- бій подушками;- кидання сніжками; збивання кеглів. Виконання вправ з видихами:вдихання аромату «квітки»;«моє-не моє»;вдихання «хмаринки» і видих «із громом і блискавкою» ;гасіння «свічки».

Номер слайду 7

Заняття улюбленими справами:- хоровий спів;- гра в шахи;- руханки;- настільні ігри;- катання на лижах, туризм.

Номер слайду 8

Допомога одне одному. Важливо бути відповідальним за когось чи за щось:- піклування про молодших;- Турбота про однокласницю із маріуполя; - допомога людям старшого віку;- догляд за тваринами.

Номер слайду 9

Збереження довкілля:- участь у всеукраїнському конкурсі «Галерея кімнатних рослин»- участь у Всеукраїнській акції «мішечок»;- участь в операції «годівничка»;- участь в акції «майбутнє лісу в твоїх руках»

Номер слайду 10

Спілкування з людьми, які вселяють надійність, впевненість, відповідальність за безпеку:- родина;- Вчителі;- військові.

Номер слайду 11

висновок:в критичних ситуаціях важливо зберігати спокій, контролювати власні емоції і поведінку. Дякуючи проєкту, здобули навички врівноваженості і самовладання, навчилися акумулювати свої сили для підтримки родини, однокласників, друзів. Човен не тоне на воді, тримається. Він тоне, коли вода потрапляє всередину нього. Тому не так важливо, що ззовні, важливо - що ми впускаємо всередину. Потрібно дбати про своє психічне здоров’я. Ми переможемо страх. Україна переможе!Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
11 січня
Переглядів
136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку