Збірник виховних заходів

Про матеріал
Збірник містить матеріали для проведення виховних заходів, а саме: виставка квітів «Квітковий гороскоп»; шоу – програми «Світське життя з Катериною Осадчою» до Дня вчителя; театралізована музична вистава до Дня Святого Миколая «Святий Миколай»; фестиваль патріотичної пісні «Пам’ять єднає покоління»; «Шоу українських мам» до Міжнародного жіночого дня 8 березня. Крім того, представлені сценарії виховних заходів, які проводилися у нашому навчальному закладі впродовж навчального року із застосуванням вищезазначених форм проведення. Матеріали рекомендовані керівникам гуртків художньої самодіяльності та класним керівникам навчальних груп ПТНЗ для проведення відкритих виховних заходів.
Перегляд файлу

 

 

http://dnz-bppl.at.ua/Titulki/gerb_licej_2016_9.jpg 

 

 

Садовська Валентина Валентинівна

керівник вокального гуртка

 

Назва роботи: Збірник виховних заходів

 

Анотація

 

Збірник містить матеріали для проведення виховних заходів, а саме: виставка квітів «Квітковий гороскоп»; шоу – програми «Світське життя з Катериною Осадчою» до Дня вчителя; театралізована музична вистава до Дня Святого Миколая «Святий Миколай»; фестиваль патріотичної пісні «Пам’ять єднає покоління»; «Шоу українських мам» до Міжнародного жіночого дня 8 березня. Крім того, представлені сценарії виховних заходів, які проводилися у нашому навчальному закладі впродовж навчального року із застосуванням вищезазначених форм проведення.

Матеріали рекомендовані керівникам гуртків художньої самодіяльності та класним керівникам навчальних груп ПТНЗ для проведення відкритих виховних заходів.

 

 

 

 

 

 

 

Розглянуто і схвалено на засіданні методичної комісії класних керівників.

 

 

Протокол №7 від _______________2020 року

Голова методичної комісії  __________________В.В. Садовська

Зміст

1. Вступ………………………………………………………………………….....4

2. Сценарій виховної години до Дня квітів «Квітковий гороскоп»……………..6

3. Сценарій до Дня вчителя шоу-програма «Світське життя з Катериною Осадчою» ………………………………………………………………………...10

4. Сценарій театралізованої музичної вистави «Святий Миколай» …………..14

5. Сценарій фестивалю патріотичної пісні «Пам’ять єднає покоління» ……...21

6. Сценарій до Міжнародного жіночого Дня 8 Березня «Шоу українських мам» …………………………………………………………………………………….28

7. Висновки ………………………………………………………………………39

8. Список використаних джерел………………………………………………...40

 

 

 

 

 

 

 

 

Вступ

Позаурочна робота розвиває естетичні смаки учнів, формує високі моральні якості. «Людське в людині – то найбільша цінність, і дар цей треба берегти» - саме цього принципу дотримуються учні, які відвідують гурток художньої самодіяльності. Керівник гуртка прагне, щоб учні, навчаючись у ліцеї, не лише здобували професію, а й розвивали інтерес і бажання до вивчення та відродження народних звичаїв, традицій рідного краю, оберігали їх. Мета роботи вокального гуртка: прищеплювати молоді любов до прекрасного, дати можливість кожному проявити свої естетичні та творчі здібності, сприяти інтелектуальному та духовному розвитку особистості. За допомогою художньої самодіяльності залучати учнів до пізнання духовних скарбів українського народу, речей побуту, пісень, танців, оберегів, прищеплювати любов і повагу до рідного слова. Учасники гуртка приймають участь у виховних заходах, усіх святкових концертах, які проходять у ліцеї та за його межами, профорієнтаційній роботі навчального закладу.

Одним із пріоритетних направлень навчально-виховного процесу нашого навчального закладу є активна робота педагогічного колективу з обдарованою та талановитою молоддю. Однак для залучення сучасної учнівської молоді до гурткової роботи викладачам, майстрам виробничого навчання, адміністрації закладу необхідно докласти чимало зусиль і часу. Добре організована робота гуртків, спортивних секцій дають плоди у вигляді успіхів своїх підопічних. У позаурочний час учні ліцею мають змогу зайнятися улюбленою справою у колі однодумців. Це одна з кращих можливостей для саморозвитку та вдосконалення своїх професійних вмінь та технічних навичок. Саме тут учні реалізують свій творчий потенціал, мають можливість проявити свою винятковість, індивідуальність, фантазію. Розвитку творчих здібностей учнів у позаурочний час сприяють гуртки та секції, що працюють у ліцеї.

Слід відмітити, що одним із позитивних факторів гурткової роботи є спілкування – спілкування в широкому розумінні, а не лише передача і одержання інформації. Сучасна молодь все більше надає перевагу віртуальному спілкуванню, зокрема в соціальних мережах. Це призводить до низької мовної культури, невпевненості у реальному житті, тощо. Гурткова робота сприяє виховному впливу на учнів, передусім він реалізується у колективній діяльності: не кожен учень здатен придумати нове, але якщо зібратися гуртом – то думка народиться.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        Сценарій виховної години «Квітковий гороскоп»

 (Звучить лагідна музика)

  Ведуча 1. Добрий день, дорогі друзі! І він дійсно видався напрочуд добрим: подивіться навколо — і ви замилуєтесь дивовижною красою матінки-природи. Дерева ледь торкнула вереснева позолота.

Легенький вітерець несе срібні ниточки павутиння. Повітря напоєне незрівняними пахощами айстр, чорнобривців, жоржин… Сонце уже не таке спекотне, як влітку: воно лиш лагідно торкається обличчя, ласкавою посмішкою осяває будинки, дороги, краєвиди, вже не так рано виринає з-за неозорого обрію і чомусь квапливо поспішає увечері спати. Та зараз небо, ясне та яскраве, радіє сьогоденню.
Ви чуєте? Це тихі кроки господині — осені, яка вже прийшла на зміну теплому літу. Прислухайтесь: вона вже тут.

Ведуча 2. Так і сьогодні щедра осінь завітала і до нашого ліцею, принесла нам свої дари… На виставці  під назвою «Осінній вернісаж» кожна група  старанно демонструвала свою творчість, уяву та фантазію в  квіткових композиціях та в дивовижних фруктово-овочевих картинах. А в цьому залі ми всі тут зібрались щоб відпочити та приємно провести час. До вашої уваги «Квітковий гороскоп»

Ведуча 1. Пристрасним Овнам підійдуть квіти червоного або яскраво-помаранчевого кольору. Це можуть бути  маки, червоні троянди, помаранчеві гербери, лілії або жоржини та звичайно ж тюльпани. Відрізняються підвищеною чутливістю, переживають дуже боляче, якщо їх роботу недооцінили.

Пісня «Тюльпани». Барвінок А.

Ведуча 2. Тельцям варто подарувати кошик з різнокольорових троянд або з ірисами. Ці жінки – естети люблять природу. Також таким людям подобається отримувати компліменти на свою адресу.

Танець «Дивна квітка»

Ведуча 1. Творчим Близнюкам підійде мімоза або нарциси. Сам букет повинен бути легким і яскравим. Їм характерна сильна сором’язливість і скромність. Однак, якщо потрібно, можуть зробити і щось божевільне. Квітковий гороскоп говорить і про те, що люди під цим знаком люблять стабільність, але не без яскравих подій. Люблять розважатися.

Пісня «Квітка». Гончар А.

Ведуча 2. Чуттєвим Ракам сподобається букет з білих лілій, тюльпанів або кал. Сам букет можна прикрасити сердечками. А ось півонії, гвоздики і мімози Раків не порадують. Їх характер надзвичайно різнобічний, у них завжди багато друзів з різними захопленнями.

«Легенда про Соняшник». Низова М.

Ведуча 1. Левам сподобаються шляхетні квіти в жовтих відтінках. Підійде букет гладіолусів або хризантем. Якщо хочете здивувати – подаруйте букет соняшників. А ось конвалії, тюльпани або гвоздики – табу. По життю йдуть зі своїми поглядами і не слухають інших.

Ансамбль «Бучанка» пісня «Зустрів він ружу, вона цвіла».

Ведуча 2. Практичні Діви будуть раді класичним квітковим букетам з білими і блакитними квітами. Їм підійдуть троянди, айстри, півонії, дрібні гвоздики, мімози і польові квіти. А ось тигрові лілії або гладіолуси астрологи рекомендують Дівам не дарувати, вони неприступні але прекрасні.

Пісня «Білі троянди» Алєксандрова Ю.

Ведуча 2. Ваги люблять вишуканість і незвичайні поєднання, тому їм сподобається букети з гарденій, кал, орхідей або троянд. Цих людей цінують колеги.

Пісня «Плакала» Мединська О., Скобєлєва А.

Ведуча 1. Пристрасні Скорпіони оцінять яскраві, але незвичайні букети. Їм підійдуть фрезії, кали або якісь тропічні квіти. Сама композиція може бути виконана у формі конуса або каскаду, а кольори – жовті і бордово-червоні. Скорпіони відрізняються вишуканістю. Це незамінні фахівці – універсали. Знають ціну своїм золотим рукам. Хороший товариш, в біді не залишать.

Пісня «Палала» Носенко А.

Ведуча 2. Оптимістичні Стрільці оцінять яскраво-фіолетовий крокус або букет гербер. Упаковку краще підібрати натуральну – рисовий папір або джут. Також представницям цього знаку сподобається пишний букет. Приємна зовнішність. Витонченість, але незважаючи на це – мужність. У поведінці багато дитячого, гарні артистичні дані.

Пісня «Цвіте калина» Лисюк С., Музика Т.

Ведуча 1. Козероги зрадіють гвоздикам, тюльпанам, хризантемам, гладиолусам і трояндам. Сам букет краще прикрасити кучерявими рослинами і зеленню. Кольори – білий і ніжно-рожевий. Ці люди старанні і цілеспрямованні, із задоволенням допомагають іншим. Їм не варто звертати увагу на більш спритних колег по роботі.

Пісня « Білі квіти» Смаль А., Дзюба С.

Ведуча 2. Неординарні Водолії оцінять букет з вигнутих ліній, тому їм підійдуть кали, орхідеї, стреліції, протеї. Також їх порадують і більш традиційні букети з нарцисів, тюльпанів і гіацинтів. Чим яскравіше забарвлення – тим приємніше буде Водолію. Люди, що народилися під цим знаком, викликають симпатію, завдяки якій успішно просуваються по службі. Вміють проявляти велику дипломатичність.

Вірш «Квіти» Богуш В.

Ведуча 1. Для мрійливих Риб варто придбати білі нарциси або букет з дрібних квітів альстромерії або азалій. Кольори – бузковий, фіолетовий, блакитний. А ось упаковку варто взяти простішу і без пафосу. Люди, народжені під цим знаком,- вперто добиваються своєї мети.

Пісня «Квітка» гр. №4; гр. №5

Ведуча 2. Які дивовижні ці квіти,

У кожній чарівність своя.

Всі різні, та й що говорити –

У квіти закохана я.

Ведуча 1. Ось і підійшов до кінця наш «Квітковий гороскоп». Ми сподіваємось що ви гарно провели свій час.

Ведуча 2. І на цій щасливій ноті ми прощаємось, бажаємо щоб у вашому житті було море квітів та щасливих моментів.

Разом. Дякуємо за увагу. До нових зустрічей!!!

На изображении может находиться: 8 человек, люди улыбаются, люди стоят и ребенок

    Ансамбль «Бучанка» з піснею «Зустрів він ружу, вона цвіла»

На изображении может находиться: 1 человек

Барвінок Андрій учень ІІ курсу з піснею «Тюльпани»

Світське життя з Катериною Осадчою.

Свято до Дня вчителя. Лунає мелодія «Світське життя»

Катя. Вітаю! Я – Катя Осадча. І світське життя, в належний йому час, знову в ефірі.  Нещодавно президент України зустрічався з Президентом США Дональдом Трампом. Кажуть, сподобалось обом. Але про ці новини поговоримо в наступному випуску. А на святковому календарі перша п’ятниця жовтня, тобто у нас свято всіх учителів. Так, так – День учителя! А побуваємо ми на святкуванні Дня вчителя у Буцькому політехнічному професійному ліцеї. Тож вирушаємо.

(Виходить учениця Гончар Анжела)

Катя. І ось я вже бачу ученицю. Представтесь, будь-ласка. 

Анжела Гончар. Я, Анжела Гончар учениця І курсу.

Катя. Що ви можете сказати з приводу Дня вчителя?

Анжела Гончар. Я хочу привітати всіх наших викладачів зі святом. Я знаю, що  учні підготували привітання. А ще впевнена в тому, що наш край багатий на хороших людей і що в Буцькому ліцеї працюють найкращі викладачі. Ця пісня для вас.

Пісня «Вчителі» виконує учениця І курсу Скобєлєва Антоніна.

Катя. Доброго дня! Зі святом! Я знаю що ви працюєте викладачем в ліцеї. Розкажіть про себе, чи свідомо ви  обрали професію педагога, і чи мріяли Ви мати іншу професію?......Як цього року плануєте відзначити День учителя? Що ви побажаєте своїм колегам в цей день?

Вікторук В. М. Пісня «Водограй»

Катя. Я вітаю всіх вчителів зі святом і вирушаю далі, до учнів, запитаю у них.

Катя. Представтесь будь ласка. Щоб ви хотіли подарувати своїм наставникам викладачам?

ПІСНЯ «Дівчинка – Осінь» виконує учень І курсу Сергій Дзюба

Катя. Із певних джерел до мене надійшла інформація, що традиційно на святкування День працівників освіти запрошують ветеранів праці. І сьогодні в цьому залі присутні люди які впродовж багатьох років віддавали себе роботі і трудилися не покладаючи рук. Ми всі вас вітаємо з цим чудовим святом! І в дарунок від учнів прийміть танець.

ТАНЕЦЬ «ДИВНА КВІТКА»

Катя. Дивіться кого я зустріла, мандруючи коридорами вашого ліцею. Ці учні дуже люблять свого майстра та класного керівника. І дуже хочуть привітати їх зі святом. А я з задоволенням разом з вами на це подивлюся.

ПІСНЯ «Осінь» Богдан Бондаренко.

Барвінок А. А ви справді Катя Осадча? я вас по телевізору бачив. А впізнав по капелюшку. А можна я з вами сфотографуюся?

Катя. Так. Я –  Катя Осадча. А ти з якої групи? Як тебе звати?

Барвінок А. Та мене всі тут знають, я з першої групи, Андрій Барвінок, я вітаю всіх викладачів з чудовим святом, хочу їм подякувати за їхню турботу та доброту, і в дарунок від мене пісня.

Барвінок Андрій. Пісня «Тюльпани»

Катя. Знаєте, шановні, я трішки приморилась, поки намагалась знайти учнів групи № 1. Але, не дивлячись на це, вони приготували для вас вітання.

Виступ групи №1

Катя. За час виступу групи №1, я зустріла у вашому ліцеї гумористів. Вони спробують підняти вам настрій.

Сценка «Бабуся та онуки» учні групи №10

Катя.  Вікторія Миколаївна, вас привітали сьогодні зі святом?

 А яке ваше найулюбленіше свято?

Катя. Ось зустріла ученицю групи №11 Олю Ярову, її дуже зацікавила моя професія. Дивлячись збоку, здається, що я змінюю свої капелюшки, та спілкуюсь з відомими людьми. Та для цього треба було багато вчитися. І тут точно не обійшлося без вчителів.

Оля Ярова. Я розумію важливість цієї професії і розумію, як буває важко вчителям. Я дарую цей вірш нашим вчителям. Вірш.

Катя. В ліцеї все побудовано на навчанні. Але саме в цих стінах вчаться дружити та зароджується перше кохання.

Ось і учениця Анастасія Носенко яскраво та зворушливо продемонструє  нам, наскільки  важливе кохання в житті кожного з нас. Пісня «Мої крила»

Катя. Дізналася я, що до вас в ліцей приїздять учні із сусідніх сіл.  Взагалом їх в навчальному закладі багато, і які вони… І ось їм слово.

Гумореска «Баба Параска та баба Палажка» учні І курсу

Катя. Ви знаєте, що я люблю дізнаватися про все нове, ще нікому невідоме. Розкопавши деякі відомості, провівши певну роботу, в переддень свята вчителів до вашої уваги хочу представити репортаж.

(Відео – інтерв’ю)

Катя. Тож давайте зараз заглянемо у майбутнє. Буцький політехнічний ліцей.

2030 рік. За направленням до ліцею приїхала група молодих педагогів.

Катя. Ну то що, шановні викладачі приймете молодих педагогів до свого колективу?

Катя. Мені дуже сподобалось гостювати у вашому ліцеї, бути присутній на святі. Світське життя з Катериною Осадчою вирушає далі. А наостанок я вам бажаю вдячних учнів, поваги, гарних зарплат, здоровя та щастя. До моїх вітань приєднуються учні ліцею.

Пісня «Подякувати хочу вчителям»

 

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и в помещении

Викладач фізики та математики Асауленко Наталія Сергіївна в ролі Каті Осадчої.

 

 

На изображении может находиться: 8 человек, люди стоят и в помещении

Сценка «Бабуся та онуки» учні групи №10.

Сценарій театралізованої музичної вистави 

 “Святий Миколай”

Дія І «Оксанка та бабуся»

Декорація хатини. Стілець, на якому сидить бабуся, в’яже. На ліжечку внучка Оксанка грається із іграшками.

Бабуся. Ой Коте, що ти мені  наробив?

Оксанка. Бабусю, я підніму. (змотує клубок)

Бабуся. Мабуть Оксаночко час в ліжко. Сьогодні свята ніч. Ніч Святого Миколая.

Оксанка. Знаю, бабусенько, знаю. Я йому листа написала. І розповіла про те, що мрію отримати теплу ковдру. От.

Бабуся. Ковдру? А ти її заслужила? Он подивись, як у тебе у хаті не прибрано, Оксанко. (Оксана береться прибирати). А чи завжди ти була доброю, чемною, справедливою?

Оксанка. (соромязливо). Не завжди. Часом погані оцінки приносила. Але я буду чемною (тулиться до бабусі)

Бабуся. Ну гаразд. Тоді швиденько напийся молока та лягай спати.

Оксанка. Бабусю, бабусю, а тобі що Миколай принесе? Ти ж не писала йому листа. Він може й забутися.

Бабуся. Ні, Оксаночко, Святий Миколай про всіх пам’ятає. Нікого без подаруночка не залишає. Чемним діточкам цукерочки та «миколайчики» приносить, а нечемним то й різочки під подушку може покласти.

Оксанка. Бабусю, бабусю. А щоб  тобі хотілося, щоб Миколай приніс?

Бабуся. (сумно) Нічого, моя голубонько. Лише здоров’я міцного,  очі щоб добре бачили і ноги добре ходили, а руки не боліли. Але годі тобі, іди краще спати.

Оксанка.  А я піду назустріч Святому Миколаю. І може він з своєї ласки пошле бабусі здоров’я. Ну чому я у своєму листі не попросила у нього про це. 

 

 

ІІ ДІЯ  «АЛІСА І БАЗІЛІО»

БАЗІЛІО. Пропустіть-но бідного, сліпого, глухого, німого(ой) Кота Базиліо.

АЛІСА. Ух, що це за холоднеча така настала.

БАЗІЛІО. Так добре було на сонечку в Криму загоряти.

БАЗИЛІО. Давай знайдемо велике дерево, зріжемо, розпалимо вогнище і нагріємось.

АЛІСА. А ось і деревце – велике і гіллясте, багато дровець вийде.

БАЗІЛІО. Але ж воно прикрашене, якісь кульки на ньому, ліхтарики?

АЛІСА. Та це ж новорічна ялинка. Не хвилюйся, зараз ялинку зріжемо, зберемо кульки, зробимо намисто і продамо, і грошики будуть.

БАЗІЛІО. А як грошики ділити? Знову скажеш, тобі -3, а мені -2. Не чесно так! Укушу!

АЛІСА. Не хвилюйся, Базиліо, а де ж моя сокира.

Оксанка. Що це ви надумали? Ви що не знаєте, що скоро  Новорічне свято,
де діти веселяться, співають, танцюють. Ви що хочете зіпсувати таке свято?

АЛІСА( до Базиліо) Шо це за мала? Я терпіти не можу дітей, вони такі набридливі.

БАЗІЛІО. Так, то жестянки до хвоста прив’яжуть, то петарди підпалюють. ЖАХ…

АЛІСА. Іди до мене киця(обнімає, гладить), не хвилюйся, я її зараз укушу. (Дивиться в зал, здивовано) Ого Базиліо, ця мала тут не одна, подивися в зал, поглянь скільки там жовторотиків, і всі вредні та не виховані. Пішли звідси бо в мене від них голова розболілася. Так би і покусала усіх.

Оксанка.  Та Святий Миколай все бачить, от забере вас звідси і десь далеко на Півночі залишить, а там ведмеді полоскочуть вам нерви. Так що ідіть звідси.

Аліса і Базиліо ідуть в зал і наспівують «Уно-уно-уно-ун- моменто»

Голос з-за куліс: А тим часом в лісі сталася ще одна подія.

 

ІІІ ДІЯ. «Червона шапочка»

На ліжку лежить бабуся. Забігає щаслива Ч.Ш. з корзиною.

Ч.Ш. Доріжки, стежки, де ж вони поділися взимку? Усе снігом замело, як же мені до бабусі дійти? Ось і подарунки приготувала, бо ж свято сьогодні.

Бабуля, привіт, я тобі пиріжків принесла.

Бабуся. Та їж сама свої пиріжки, я всьоравно хату на тебе не перепишу. Чого ти прийшла, пенсія 25 числа, сьогодні тільки 19. Ти шо рекетьорша?

Ч.Ш. Ну шо я просто не можу прийти до своєї бабулі.

Бабуся. То йди провідуй свою бабулю, чого ти до мене ходиш? Ти не моя внучка, я тебе не знаю.

Ч.Ш. Мене мама послала.

Бабуся. І правильно зробила. Чого ти до мене прийшла, іди куди мама послала.

Ч.Ш. Я ж до тебе через весь ліс бігла.

Бабуся. І… Фанатка Монатіка.

Ч.Ш. Чого це я фанатка Монатіка.

Бабуся. А чого ти і літом і зимою в одній шапці ходиш?

Ч.Ш. Бо я модниця, це мій такий стиль я ГЛАМУРНА.

Бабуся. Ой-ой, краще б на роботу йшла, вештаєшся.

Ч.Ш. І нащо мені та робота, я мрію стати талановитою артисткою, як учні Буцького ліцею. Хочеш? Зараз побачиш.

(Виступ учнів Сценка «Кайдашева сім’я». Пісня «Через сад виноград»)

ІV Дія. Бабуся. Оксанко де ти ходиш, пізно давай спати.

Оксанка. Бабусю, я не зможу заснути, адже ця ніч чарівна, я чекаю на диво…

(З’являються янголи)


Янгол1. Добрий день та добрий час,

 Недарма зібрали вас,

Бо сьогодні не на диво

Свято радісно відкрили

Всі радіють, всі співають,

Миколая зустрічають.

Янгол 2.

Янголи навкруг літають

Веселитись закликають.

Буде радість, буде сміх

Свято завіта до всіх

 


Янголи співають «Янгол білосніжний»

Янгол читає молитву

МОЛИТВА


Ми, пошлемо лист-прохання до раю.

Не забудь нас, Святий Миколаю!

Не забудьте про нас янголятка! –

Вас прохають і хлопці, й дівчатка.

Завжди ми були чемні та милі,

До ліцею охоче ходили,

Шанували матусю і тата,

Любили сестричку і брата.

Ми складаємо долоні маленькі

І молимось до Божої неньки.

То ж гостей ми чекаємо з неба,
А поганого нам зовсім не треба!

Ми, напишем листа до раю:

Ми чекаєм, Святий Миколаю!

Ми чекаємо вас – янголятка,

І підпишемо – хлопці й дівчатка.


Під музику заходить св. Миколай

Св. Миколай

О, як добре  бачить вас

В цей святковий, добрий час!

Я довго зустрічі чекав

І ваші вчинки споглядав.

Св. Миколай. Завітав я до вашого навчального закладу не дарма, адже знаю, що чекали цілий рік на мене. Були чемними правда? До мене дійшли всі ваші листи. Але спершу хочу конкурс з вами провести. Мені потрібно 2 хлопця і 2 дівчини.

(Конкурс «Рукавиці і гудзики» умови: 2 дівчат одягають халати, а хлопці в зимових грубих рукавицях повинні застебнути халат, хто швидше той переміг)

Св. Миколай Молодці. Слідуючий конкурс «Сніжок» та «Сніголов»  (паперові сніжки кидати у відро, хто зловить більше той переміг)

Св. Миколай. Янголи допоможіть мені, принесіть скриньку з листами.

(Достає листи по одному і зачитує, дарує подарунки)

(Потім виходять учні групи№11 вірші.)

Пісня «На святого Миколая»


Св. Миколай

От настав прощатись час,
Залишаю вже я вас.
Будьте добрі й завжди щирі,
Живіть в злагоді і мирі.
Мамі й тату помагайте,
Менших себе не чіпайте.
Вчителям у поміч будьте,
І мене ви не забудьте.
Швидко мчиться часу лік,
Знов прийду я через рік
На велике, світле свято.
З Миколаєм вас, бувайте!


 

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

Дія І «Оксанка та Бабуся» Музика Тамара та Сасько Олена Миколаївна

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят

Дія ІІ «Аліса і Базіліо» Шандригось Іван Іванович та Асауленко Наталія Сергіївна.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит

                                              Дія ІІ «Аліса і Базіліо»

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

 

Дія ІІІ «Бабуся та Червона Шапочка»   Дєєва Віра Олегівна, Драюк Вікторія Володимирівна

 

На изображении может находиться: 1 человек, стоит

Сценка «Кайдашева сім’я» учні ліцею

 

На изображении может находиться: 3 человека, люди сидят и шляпа

Сценка «Кайдашева сім’я»


СЦЕНАРІЙ ФЕСТИВАЛЮ ПАТРІОТИЧНОЇ ПІСНІ 

«ПАМ’ЯТЬ ЄДНАЄ ПОКОЛІННЯ»

Фанфари


Ведуча: Доброго дня, шановні педагоги, учні і гості нашого фестивалю!

Ведучий: Ми раді вітати вас на щорічному обласному фестивалі патріотичної пісні «Пам’ять єднає покоління!»

Ведуча: Наш захід традиційно проводиться у формі конкурсу, в якому братимуть участь учні Державного навчального закладу «Буцький політехнічний професійний ліцей, учні Багвянського загальноосвітнього закладу І—ІІ ступенів та Опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Буцької селищної ради.

Ведучий: Головна мета нашого свята – довести, що пісня єднає український народ, і надає йому  сили, виховує почуття патріотизму.

Ведуча: Конкурс має оцінювати журі в складі: Голова журі: Залізняк Сергій Степанович; члени журі: Животенко Світлана Анатоліївна; Лавриненко Алла Вікторівна; Євтушенко Віктор Іванович; Варич Олександр Борисович.

Ведучий: Ми запрошуємо до слова директора ліцею Галину Миколаївну Гісько.

 Представляємо номінації нашого фестивалю:


1. «Пісня про Україну»

2. «Бардівська пісня»

3. «Пісня про війну»

4. «Пісня про рідний край»

5. «Декламатор»

6. «Авторський твір»

7. «Переможець глядацьких симпатій»

8. «Пісня про козаків»

9. «Пісня про батьків»


 

Ведучий:  І так розпочинаємо фестиваль патріотичної пісні «Пам’ять єднає покоління»

ГІМН УКРАЇНИ

Ведуча: Українська пісня – рай!
Хоч ти слухай, хоч співай.

Ведучий: «Буцький вальс» слова Василя Кирилюка, музика Івана Сухого. На сцені ансамбль «Бучанка».

Ансамбль «Бучанка»

Ведуча: Українська поетеса Оксана Максимишин-Корабель, яка нині живе у Португалії, не змогла стримати біль від подій у рідній їй Україні, і він вилився у сотні рядків. А ще пані Оксана з чоловіком та однодумцями організували автомайдан у Португалії, пікетували посольство Росії у Лісабоні, збирали гроші і пересилали їх на Батьківщину.

Ведучий: Вона написала близько 35 віршів про Майдан. Усі вони мандрують Інтернетом. Вірш «Мамо, не плач. Я повернусь весною» цитували зі сцени Майдану, друкували на білбордах. Цей та інші вірші голосу з Португалії Україна вивчила напам’ять

Ведуча:  Композиція творів Оксани Максимишин-Корабель. «Синові». читає  Ольга Лебідь,  майстер виробничого навчання харчового  напрямку та «Мамо не плач. Я повернуся весною» учень І курсу  Артем Буцерога

Вірш «Синові» Пісня «Мамо не плач» Буцерога А.

Ведучий: Вірш Людмили Васильєвої «На місячній доріжці» декламує учениця  9 класу Вікторія Ципка Опорного закладу освіти.

Вірш «На місячній доріжці»

Ведуча: Запрошуємо наступного учасника нашого конкурсу Валентину Садовську. Музика і слова Анни Шульги «Я чекаю тебе живим».

Пісня «Я чекаю тебе живим» Садовська В.


Ведучий1. Калиновий світе, калинова гілко,

Схилися до мене, на тихе плече,

Послухай, як в серці співає сопілка ,

Калиновим соком, чи кровю тече.

 

Ведуча2. Калиновий дзвоне, на тебе надія,

Не дай загубитись в широких світах,

Хай слово, як кетяг калини, жевріє,

І память ніколи не згасне в віках.

 

 


Ведучий: Учні 9 класу Багвянської школи переймаються подіями, які відбуваються в державі. Музика і слова Наталії Май «Свіча».

 Пісня «Свіча» Багва


Ведучий1. Калиновий світе, в високому леті,

Гордись за нескорених, грішних синів

Всі квіти, що квітнуть на нашій планеті

Схиліться сьогодні до їхніх голів.

Ведуча2. Омиті росою кетяги калини,

І вітер зимовий припав до крила

Герої – ви наші для вас Україна

Квітками надії могили вдягла!


 

Ведучий: Поет Степан Галябарда та композитор Олександр Злотник створили зворушливу композицію «Я тебе ненавиджу війна» виконує учень І курсу Сергій Дзюба.

Пісня «Я тебе ненавиджу війна» Дзюба С

Ведуча: Почуття патріотизму – це особливий стан душі та серця. «Серцебиття» у виконанні учениці І курсу Аліса Попик. Музика та слова Христини Панасюк.

Пісня «Серцебиття» ГІТАРА Попик А.

Без оголошення. «Я вірю» Пашуцький Іван, Ольга Ярова «Воїнам АТО», Анастасія Золотуська «Рідний край»

Вірші

Ведучий: В конкурсі приймає участь Баранов Давид учень ІІ курсу з авторською піснею «Слава Україні»

Ведуча: Із покоління в покоління, від батька до сина звучить: «Присягу двічі не дають» Повністю погоджується з цими словами виконавиця учениця ІІІ курсу Олена Мединська разом з автором пісні  Христиною Панасюк.

 Пісня «Присягу двічі не дають» Мединська О.

Ведучий:   Репертуар зірок сучасної естради насичений патріотичними піснями. Вони полонили серця молодого покоління. Пісня із репертуару  Святослава Вакарчука «Не твоя війна» у виконанні Юлії Вовк учениця 9 класу Багвянської школи.

Пісня «Не твоя війна»     учні Багвянської школи

Ведуча:  Чи має запах війна? Мабуть таки має, коли про це відверто говорять… Пісня із репертуару гурту ТІК «Запах війни» у виконанні учня І курсу Богдана Бондаренка   

Пісня   «Запах війни» ГІТАРА Бондаренко Б.

Ведучий: Вкраїнська пісня – честь народу,

Його сльоза і мужній гнів.

Вона здолає доли й води

І не згоратиме в огні.

Ведуча: Вперше у фестивалі приймає участь учениця І курсу Юлія Алєксандрова пісня «В нашому серці» із репертуару Адріани.

Пісня «Внашому серці» Алєксандрова Ю.

Ведучий:


Лети пісне, попід небесами,

До Вкраїнських промовляй сердець.

Хай же буде наша воля з нами,

А ворожим намірам кінець.


Ведуча: Слово великого Кобзаря єднає покоління. Пісня «Тополя» на слова Тараса Григоровича Шевченка із репертуару гурту «Хочу ще», об’єднала молодь ліцею  Олена Мединська, Вікторія Поліщук, Іван Цикало та Іван Шумейко.

Пісня «Тополя» учні ліцею.

Ведучий: Як заклик звучать слова тим, хто захищає суверенітет нашої Батьківщини «Ти повертайся живим» Пісня із репертуару Сестер Тельнюк у виконанні педагогічних працівників ліцею     

Пісня «Ти повертайся живим» викладачі

Ведуча: Пісня із репертуару гурту ЕНЕЙ «Біля тополі» виконує учень ІІ курсу Андрій Барвінок

Пісня «Біля тополі»   Барвінок А.  

Ведучий: Є край, де найкращі у світі пісні,
І цвітом чарує калина,
Де сонечко вперше всміхнулось мені,
Де дім мій – моя «Україна!»
Ведуча: Пісня із репертуару Катерини Бойко  «Україна» у виконанні  учениць  10 класу Карина Варич  та Аліна Кульбаченко Буцького закладу освіти.

Пісня «Україна» школа


 


Ведуча: Під рідним небом жайворон співа,
Я б рада знати тих пісень слова.
Я слухала: співала та пташина
Одне святеє слово:  «Україна».

Ведучий: Музика і слова Тараса Петриненка «Україна», виконують учні ІІ курсу  Буцького ліцею.

Пісня «Україна» ліцей


Ведучий . На ріднім полі шепчуть колоски,
Я б радий  знати тихі їх думки.
Я б слухав би, як кожна колосина
Шептала тихо слово «Україна».
Ведуча. О, Боже, дай повік любити край,
Де квітка, пташка і зелений гай,
Де вірна тій землі дитина
Живе єдиним словом – «Україна!»


Ведучий: Без оголошень. Пісня «Україно моя» із репертуару гурту «На всі 100» Ансамбль «Бучанка» Буцького політехнічного професійного ліцею.

Фінальна пісня «Україно моя»

Ведуча: Дякуємо всім учасникам за чудові виступи, поаплодуємо їм,  а ми запрошуємо до слова поважне журі.

Пісня «Я України син « А. Буцерога

Ведучий: Дякуємо всім за увагу! На все добре! Хай Вам щастить! До побачення!

 

На изображении может находиться: 4 человека, люди стоят и в помещении

Викладачі ліцею виконують пісню «Ти повертайся живим»

 

На изображении может находиться: 9 человек, люди стоят и костюм

Ансамбль «Бучанка» з піснею «Україно моя»

На изображении может находиться: 6 человек, люди стоят

Учні групи №1. Пісня «Україна»

Сценарій свята "Шоу українських мам"

Танець. (вірш Ольги Лебідь)

Ведучий: Ваші бурхливі оплески майстру виробничого навчання групи №7 харчового напрямку Лебідь Ользі Миколаївні, адже Ольга Миколаївна не тільки чарівна жінка, а ще й турботлива, любляча МАМА.

(Звучать фанфари)

Ведуча: Доброго дня, шановні колеги, учні та гості нашого ліцею!

Ми раді зустрічі з вами напередодні Міжнародного традиційного жіночого свята 8 березня, яке кожного року по - особливому відзначає наш ліцей. Але тільки сьогодні, і саме для вас, до вашої уваги «Шоу українських мам!». На свято весни, завітали мами наших учнів, тож давайте подякуєм їм гучними оплесками!

Ведучий:


Вітер землю теплом огортає

І усе оживає від сну,

Красивіше нічого не має

За жінок і квітучу весну.

 

Ведуча: Глядачів в нашім залі багато,

А погляньте на юних зірок,

Тож запрошуєм всіх вас на свято

В честь чарівних прекрасних жінок!


 


Ведучий: Краса жіноча манить і п'янить,

Весною розливається у груди

І кожен подих, порух, кожна мить

З її очей розплескується всюди.

Ведуча: Краса і таємнича й потайна,

Вона горить одному в цілім світі,

Жінка,як мир, як спокій, як війна,

Як сонце у розпеченій зеніті.

 


Весняний музичний подарунок від чарівної жінки, прекрасної дружини і дбайливої матусі Валентини Садовської заступника директора з навчально-виховної роботи "Весна"...


Ведучий:

Цей день живе в історії весни,

Як гімн всьому прекрасному на світі,

Він лине в небо птахом голосним,

Воскреснувши в жіночім заповіті.

 

 

Ведуча: Нічим незламна воля за права,

Жінки ішли до неї в довголіттях,

Щоб хтось цей день зітер з календаря,

Що вкарбувався в пам'ять на століття!

 


Зустрічайте, ученицю I курсу, Низову Марину, з повідомленням про традицію святкування Міжнародного жіночого свята 8 березня в різних країнах світу.

Ведучий:

Мамо, скільки в слові теплоти,

Голос твій молитвою бринить,

Більш такої в світі не знайти,

Лиш твоя душа за нас болить...

І ми запрошуємо Алісу Попик зі своєю доброю, ніжною матусею Анною Сергіївною.

Ведуча: Доброго дня! Дякуємо що завітали до нас на свято. Давайте з Вами поближче познайомимося, розкажіть декілька слів про себе. Звідки Ви до нас приїхали?

1. Анна Сергіївна, у вас така талановита донька, нам цікаво, а  яка Аліса вдома?

2. В Аліси талант співати та грати на гітарі, в кого вона вдалася?

3. Чи є у вашій родині традиції? Які?

Анна Сергіївна перед вами знаходиться ваза з квітами, оберіть собі одну квітку. Наступне завдання, шукайте на стеблі цієї квітки. Колір(   ). На столі перед Вами знаходяться «пазлики» з різних кольорів. Виберіть «Пазли» саме цього кольору. Вам потрібно за допомогою клею приклеїти їх на потрібне місце. Для прикладу ось фото. Будь ласка починайте працювати. А поки мама творчо працює, Аліса виконує свій власний музичний твір для всіх наших мам. Дякуємо мамі та доньці.

Ведучий:


Жіноча доля грішна і свята,

Кохана і байдужістю розбита,

Душа у жінки добра й золота,

Її рукам нема коли спочити.

 

Ведуча: Краса жіноча - квітка на весні,

Що розмаїттям землю увінчала

Для неї всі сонети, всі пісні,

Вона земної вічності начало.


Ведуча: У нашому залі є присутня добра та чуйна мама, одного з наших учнів, який підготував саме для неї в подарунок вірш " Квіти для мами" Вірш.

Ваші оплески учню I курсу, Мазуру Богдану... Богдан підійди до своєї мами, обніми та подякуй їй за все. І ми запрошуємо чуйну турботливу маму Людмилу Гаврилівну  та Богдана Мазура.

  1.               Людмила Гаврилівна, давайте з вами познайомимось. Розкажіть будь- ласка, коротенько про себе. Звідки ви до нас завітали? Богдан Вас вітає зі святами?Як?
  2.               А які якості Вам подобаються в людях…., а чи має Богдан такі якості?
  3.               Ви уже здогадалися, на Вас також чекає таке ж завдання. Виберіть квітку з вази…….
  4.               На стеблі, Ви знайдете завдання і ваша задача, приклеїти елементи цілісної картини на потрібне місце. Фото для прикладу.

 А поки мама виконує творче завдання, Богдан продемонструє свої творчі здібності. Гумореска  П. Глазового «Кухлик».

Ведучий:


Колискову нам співала,

Пригортала до грудей,

Долі гарної бажала,

Добрих на шляху людей...


 

Ведуча: Свято продовжується ми запрошуємо люблячу сестричку Дзюби Сергія, Івана Дюді, Сидоренка Олександра. Доброго дня!  

1. Представтеся будь ласка? Звідки ви до нас приїхали?

2. Ми знаємо що у вас велика родина, розкажіть про свою родину. Які в кого обов’язки?

3. А які хлопці- брати в дома? Сестрам допомагають? Не ображають?

4. Хто головніший у вашій родині мама чи тато?

Дякуємо за цікаві факти вашої родини. Переказуйте вітання мамі і татові за виховання прекрасних дітей. І для Вас завдання. Оберіть квітку з вази, прочитайте завдання, і починайте працювати. А для всіх присутніх музичне привітання від Сергія Дзюби учня І курсу. Пісня «Мам»


 

 

Ведучий: Святковий настрій, квіти, глядачі,

В цей день звучать по - іншому фанфари.

 

Ведуча: Співайте, веселіться з нами,

Весна ступила на поріг,

Здоров'я, щастя, любі мами

Легких в майбутньому доріг! 


Запрошуємо учня ІІІ курсу Максима Лещенка та лагідну, доброзичливу матусю Наталію Володимирівну.

1. Давайте знайомитися. Звідки Ви до нас завітали? Де працюєте і ким?

2. Максим хороший син? Як він Вас вітає зі святом?

3. Хто брав участь у виборі професії для Вашого Максима?(Чи готує Максим вдома? Яка улюблена страва у вашій родині?

3. Чи святкують у Вашій родині 8 березня? Як?

4. Ваше хоббі? Вислів «Родинне гніздо» - на Вашу думку?

 

Дякуємо, оберіть квітку і Ви, який колір випав Вам? Отже бажаємо успіхів працюйте. А для всіх звучить музичне привітання від Олени Мединської учениці ІІІ курсу. Пісня «Мама я влюбилась»


Ведучий:

Материнські очі - не доспали ночі,

Кликали додому із чужих доріг.

Материнська доля, то сумна тополя,

Молиться до Бога з рання й до зорі.

Ведуча:

Материнське слово, душу звеселяє

І ніхто не знає як вона болить,

Материнське серце спокою не знає,

Життя материнське, то коротка мить.


 І ми запрошуємо дбайливу та щиру матусю Оксану Миколаївну Дармогорай і її сина Ярослава учня ІІ курсу.

1. Доброго дня Оксано Миколаївно, розкажіть будь-ласка про себе. Як Ви вітаєте свою маму з 8 березня?

2. А яку людину, на вашу думку, можна назвати щасливою? А Ви щаслива?

3. Чи є у Вас захоплення? І яке? (Власний вірш)

Оксана Миколаївна який Ваш улюблений колір? Ви також, перед собою бачите вазу з квітами і одну з них оберіть і доповнюйте картину. Ярославе, а який ти підготував подарунок своїй мамі? А для всіх пісенний дарунок від учениці I курсу, Гончар Анжеліки, із піснею " Колыбельная для мамы»"

Ведучий:


«…А що дитині треба?

Дім красивий, білий.

І, як світлий образ,

Мамин погляд добрий,

Й батька дорогого

Чути добре слово.

А ще гарно б мати

І сестру, і брата…»


 

Ведуча: Саме ці слова ми адресуємо родині Залізних. І ми запрошуємо МАМУ з великої літери та з великим, чуйним серцем Людмилу Петрівну та її дітей (Чабана Сергія, Дудник Дарину, Анастасію Кравченко)

1. Людмила Петрівна Вас можна назвати Мати-Героїня. Давайте поаплодуємо!

2. Давайте знайомитися. Розкажіть про себе і свою родину.

3. Скільки у вашій родині дітей?

4. Якщо не секрет, Ви колись відпочиваєте?

5. Які сімейні традиції у Вашій родині? Як чоловіки вітають дівчат у Вашій родині?

Дякуємо за цікаву розповідь. І переходимо до завдання. Оберіть квітку із вази, який там колір. То ж до роботи.

Зустрічайте, для вас співає Барвінок Андрій, учень II курсу, із піснею " Мамо, я закохався"...

Ведучий: Хай пролісок перший дарує вам ніжність,
А сонце весняне дарує тепло
У березні вітер несе хай надію
І щастя, і радість, і тільки добро!

Ведуча: І я запрошую доброзичливу та працелюбну матусю  Галину Миколаївну      з сином Богданом Бондаренком учнем І курсу.

1. Доброго дня

2. Розкажіть звідки Ви до нас приїхали?

3. Чим займаєтеся? Розкажіть про свою родину?

4. Хто приймав рішення у виборі професії Богдана?

5. Що для Вас означає вислів «Людина без сім’ї, що дерево без плодів»

Ну а зараз я попрошу і Вас обрати квіточку і виконати завдання. А для всіх присутніх від Богдана музичне вітання. Ваші оплески. Пісня під гітару


Ведучий: Вам – прекрасній, незрівнянній,
Наче сонечко весняне,
Цей букет вітань,
Що підібраний з любов'ю.
Щастя! Радості! Здоров'я!
Здійснення бажань!
Хай не тільки в день жіночий,
Наче зорі, сяють очі,
Усмішка цвіте,
Бо у вас душа прекрасна,
Серце золоте!


 

Ведуча: Саме ці слова ми адресуємо нашій мамі Наталії Костянтинівні Осічнюк. Я попрошу Вас із своїм сином Володимиром учнем ІІІ курсу підійти до нас.

1. Наталя Костянтинівна ми хочемо поближче з Вами познайомитися. Розкажіть нам про себе та свою родину.

2. Який Володя син? Турботливий, слухняний чи навпаки?

3. Як воно такій тендітній матусі виховувати двох синів? Донечки не хотілося?

4. Продовжіть вислів «Родинне вогнище» це???

Наталя Костянтинівна Вам потрібно обрати квітку із вази. Будь ласка скоро в нас вийде шедевр від наших мам. А поки мама Наталія працює ми запрошуємо учасника, який розвіє сумніви, щодо того, як легко чоловікам обійтися без жінок. Зустрічайте, учень II курсу, Пашуцький Іван, з гуморескою Павла Глазового " Як ми з кумом вереники варили"..

Ведучий: Матусю наша, ми це знаєм:
Багато ангелів є в Божім раю,
Та на землі лише один між нами:
Це наша мама!
Ведуча: І ми хочемо запросити ще одну люблячу нашу маму. Це Олена Миколаївна та її доньки Софія та Оля учениці І курсу. Будь ласка ваші оплески.

1. Доброго дня. Давайте знайомитися. Розкажіть і Ви про себе, звідки ви?

2. Ви щаслива мама, адже Ви маєте чудових донечок. Якими вони були в дитинстві? Чи вони допомагають Вам по господарстві. Як вітають свою бабусю?

3. Які Ваші донечки? Людина починається з добра – продовжіть вислів…

Ведуча: І як ми бачимо наші мами старанно і вміло впоралися із завданням і вийшла чудова картина із маленьких квітів. Адже кажуть, що квіти наші діти. Поаплодуємо нашим талановитим мамам.

Ведучий: «Оцей пальчик – мій дідусь,

Оцей – моя бабуся,

Оцей пальчик – мій татусь,

Оцей – моя матуся,

А цей пальчик – оце я!

А це вся моя рідня!»

Ведуча: Любі мами на вас чекає ще одне завдання. Зараз ми вам роздамо слова з яких ви маєте скласти українські народні прислів’я про родину. Вам можуть допомагати ваші діти. Ну що готові, тоді почали. А поки мами виконують завдання, для всіх звучить ПІСНЯ…


Ведучий


Спасибі за зустріч у колі родиннім,

За щирі вітання і теплі слова,

За те, що сьогодні Ви в нас на гостині

Від радості обертом йде голова.

 

 

Ведуча: Запрошуєм Вас ми сердечно до столу,

Завжди пам'ятайте цю радісну мить,

Низький Вам уклін, аж до самого долу,

Хай пісня родинна для Вас прозвучить…


Артем Буцерога, учень I курсу, із піснею " Родина" зустрічайте.

Ведуча: Ми вдячні всім присутнім на нашому святі, а особливо нашим мамам, що знайшли час, залишили всі турботи, і завітали до нашого ліцею. Запрошуємо всіх на чай.

ПРИСЛІВ’Я ПРО РОДИНУ

Мати годує дітей, як земля людей.

 Як матір покинеш, то й сам загинеш.

Яке дерево, такі й віти, які батьки, такі й діти.

 Не та мати, що родила, а та, що вигодувала (зростила)

 Один син – не син, два сина – пів сина, три сини – ото тільки син!»

 Шануй батька та Бога – буде тобі всюди дорога

 Як мати рідненька, то й сорочка біленька»

Син в сім’ї – опора, а дочка – окраса

Добрі діти – батькам вінець, а злі діти – кінець

Шануй батька й неньку – буде тобі скрізь гладенько.

На изображении может находиться: 6 человек, люди стоят

Учасники святкової програми «Шоу українських мам»

На изображении может находиться: 1 человек, еда

Осічнюк Володимир учень ІІІ курсу та його мама Осічнюк Наталія Костянтинівна

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

Учень І курсу Богдан Бондаренко з мамою Бондаренко Галиною Миколаївною.

Висновки.

Учні нашого ліцею, як і будь-які інші діти, не схожі один на одного, як за діапазоном та своєрідністю здібностей, так і за особистими характеристиками. Щороку учнівський колектив ліцею поповнюється новими  талантами,  обдарованими постатями.  Наше завдання не загубити їх.  Тому в ліцеї успішно функціонують  гуртки художньої самодіяльності.

Теоретичні знання, практичні уміння і навички, що їх набувають учні в результаті засвоєння основних наук, дедалі поглиблюються і усвідомлюються в процесі практичної позаурочної роботи гуртків. Гуртки — це самодіяльні об'єднання учнів, одна з форм позаурочної роботи. Зміст і ефективність роботи гуртків залежать від правильної організації, підготовки і проведення занять. Однією з умов успішного проведення гурткової роботи є правильне і своєчасне планування її та ведення чіткого систематичного обліку. Щоб робота в гуртку зацікавила всіх учнів, які його відвідують, потрібно, щоб вони мали більш-менш однаковий рівень знань та однаковий загальний розвиток. Гуртки за уподобаннями, бажаннями не тільки дають широкі можливості всебічного розвитку учнів, а й  розширюють їх внутрішню культуру, а, головне,  здібності, таланти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Список використаної літератури

1. Астахова В.І. Гуманістичний підхід – головний принцип освітньої реформи в Україні // Проблеми освіти: Наук.-метод. зб. / Кол. авт. – К.: ІЗМН, 1998. – Вип. 12. – 216 с.

2. Розвиток соціального партнерства між школою та громадою // ПостМетодика - №1(78), 2008 — с.49-53

3. Концепція виховання у національній системі освіти // Інформ. зб. Мін. освіти. – 1996. – № 13.

4.            Національна доктрина розвитку освіти України в XXI столітті // Освіта України. – 2001. – 18 липня. – №29.– С. 4-7.

5.            Удосконалення педагогічної майстерності в умовах особистісно зорієнтованої освіти: Модульний посібник / Автори-упорядники: П.І.Матвієнко, Н.І.Білик, О.О.Новак. – Полтава: ПОІППО, 2006. – 292 с.

6.            http://www.lib.ua-ru.net/inode/8752.htm


 


 


 

 

docx
Додано
16 березня 2020
Переглядів
1119
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку