«Зорова гімнастика в гуртках позашкільної освіти під час проведення дистанційних занять»

Про матеріал

«Зорова гімнастика в гуртках позашкільної освіти під час проведення дистанційних занять»

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнавальна бесіда «Зорова гімнастика в гуртках позашкільної освітипід час проведення дистанційних занять» (для вихованців дошкільного віку)Виконавець: Верпатова О. В., керівник гуртка “Декоративно-ужиткове мистецтво””

Номер слайду 2

ЗОРОВА ГІМНАСТИКАВиконуючи нескладні вправи щодня, можна не лише зберегти зір, а й відновити його повноцінне функціонування. Зорову гімнастику слід обов'язково проводити під час роботи за комп'ютером: для 4 - 5-річних дітей - після 5 хв. роботи, а для 6 -7-річних - після 7 - 8 хв. роботи. Тривати зорова гімнастика має 1-2 хв.

Номер слайду 3

Проведення з вихованцями зорової гімнастики:• знижує втомлюваність очей;•зміцнює очні м'язи;• знімає напруження;• запобігає виникненню порушень зору;• позитивно впливає на загальну працездатність зорового аналізатора та всього організму.

Номер слайду 4

Пропонуємо декілька простих вправ,які можливо виконувати на заняттях гуртка:

Номер слайду 5

Підвісьте різноколірні картонні кружечки різних розмірів у кутках кабінету під стелею. Запропонуємо дітям подивитися на лівий кружечок декілька секунд, потім - на правий, відтак заплющити очі на 10 с. Виконати з вихованцями цю вправу 3 - 5 разів. Запропонуйте дітям протягом 10 с. почергово заплющувати й розкривати очі для розслаблення м'язів, що підтримують очне яблуко. Запропонуйте дітям зробити те саме. Відтак виконати вправу разом з дітьми. Слід підняти очі й подивитися вгору, потім - вниз по 4 рази; перерва 10 с; потім - вправо, вліво по 4 рази; перерва 10 с.

Номер слайду 6

Розмістіть на стелі малюнок у вигляді змійки, спіралі або кольорової шахової дошки. Запропонуйте дітям «пройти шлях» очима: від початку змійки до її кінця, від початку спіралі до центра, по кубиках певного кольору, який ви задасте. Запропонуйте дітям уявити перед собою квадрат і «обвести» його очима по периметру за годинниковою стрілкою та проти неї, відтак провести уявні лінії по діагоналі - з лівого верхнього кута у правий нижній та з лівого нижнього кута у правий верхній.

Номер слайду 7

Відшукайте за вікном дуже віддалений об'єкт. Запропонуйте дітям подивитися через вікно на нього та уважно розглядати впродовж 10 с, потім перевести погляд на об'єкт, що знаходиться в кабінеті. Повторити вправу слід 3 - 4 рази. Запропонуйте дітям простягнути перед собою праву руку. Відтак повільно водити вказівним пальцем вправо - вліво, вгору - вниз і поглядом стежити за ним.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!!!!!!!!!!Вправи “Зорова гімнастика”

pptx
Додано
20 квітня 2021
Переглядів
291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку