Звіт учнівського самоврядування "У плідній і тісній співпраці та взаєморозумінні"

Про матеріал

Учнівське самоврядування плідно співпрацює з громадськими організаціями щодо покращення життя місцевої громади. Зокрема, маємо тісний взаємозв'язок між членами учнівського самоврядування та з Жашківською районною організацією «Союз. Чорнобиль. України.», Жашківською районною ветеранською організацією, Жашківським районним Товариством Червоного Хреста, Жашківським районним управлінням юстиції, Жашківським районним БДЮТ, Жашківською районною організацією Української спілки ветеранів Афганістану, стаціонарним відділенням Жашківського територіального центру.

Перегляд файлу

                                                                         

                                                                           Гвоздик Інна Олександрівна

заступник директора з виховної роботи

 Жашківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2

 

У плідній і тісній співпраці та взаєморозумінні

 

     Учнівське самоврядування  плідно співпрацює з громадськими організаціями  щодо покращення життя місцевої громади. Зокрема, маємо тісний взаємозв’язок між членами учнівського самоврядування  та з Жашківською районною організацією «Союз. Чорнобиль. України.», Жашківською районною ветеранською організацією, Жашківським  районним  Товариством  Червоного Хреста, Жашківським  районним  управлінням  юстиції, Жашківським  районним БДЮТ, Жашківською  районною організацією Української спілки ветеранів Афганістану, стаціонарним відділенням Жашківського територіального центру.

 

P2210016     Діяльність органів учнівського самоврядування в школі сприяє згуртуванню шкільного колективу, розвитку громадської думки, більш ефективному входженню учнів у доросле життя. Органом учнівського самоврядування в нашій школі є шкільна парламентська республіка «ВЕСЕЛКА». Вона  має двоступеневу структуру – загальношкільну і класну з чітким взаємозв’язком, що знаходить своє відображення у підпорядкуванні. А також у консультативному педагогічному керівництві органів учнівського співврядування з боку педагогічного колективу школи, педагога – організатора Присяжнюк Л. Й.

В державі «Веселка» є: президент школи та шість міністерств.

  • Міністерство «Спорт та здоров'я»;
  • Міністерство «Культура»;
  • Міністерство «Освіта»;
  • Міністерство «Порядок і профілактика»;
  • Міністерство «Турбота»;
  • Міністерство «Інформація».

    В кожному міністерстві є свій голова та члени міністерства. Кожне  має свою мету і завдання.

    Члени учнівського самоврядування здійснюють контроль за виконанням режиму дня учнями школи,  організовують взаємодопомогу у навчанні, здійснюють підготовку до проведення олімпіад, конкурсів, предметних тижнів, допомагають з виконанням дрібного ремонту в навчальних кабінетах, контролюють зовнішній вигляд учнів та слідкують за дисципліною і порядком у школі, ведуть пропаганду по боротьбі з курінням та пропусками уроків, здійснюють благодійну та волонтерську діяльність.

     Органи учнівського самоврядування школи велику увагу приділяють попередженню бездоглядності та правопорушень серед неповнолітніх . Міністерство «Порядок та профілактика» здійснює індивідуальну роботу з учнями схильними до правопорушень. Органами учнівського самоврядування проводиться робота по попередженню шкідливих звичок у дітей. З цією метою учкомом спільно з вчителями і класними керівниками проводяться:

  • години класного керівника („Шкідливі звички і здоров”я - несумісні”, „Здоровий спосіб життя – основа розвитку особистості”, „Правова відповідальність школярів за правопорушення” і т.д.);
  • конкурс плакатів „Модель здорового способу життя”;
  • конкурсно – розважальна програма „ Здоров’я – це модно!;
  • SDC12423проводяться зустрічі з працівниками районного центру соціальних служб сім’ї, молоді і спорту, юстиції, міліції.

 

 

 

 

 

 

 

 

PC050134 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Конкурсно – розважальна програма „ Здоров’я – це модно!

 

P1290007

Зустріч з працівниками районного центру соціальних служб

сім’ї, молоді і спорту,

P3120001

Зустріч з представником районного відділу юстиції Зінорук В. П.

     Заступником директора з виховної роботи Гвоздик І. О. та педагогом - організатором Присяжнюк Л. Й. було розроблено і впроваджено в школі проект

„ Ми – за здоровий спосіб життя ”, з яким учні виступили на районному етапі фестивалю «Молодь обирає здоров’я » та зайняли І місце.

     Учнівське самоврядування  проводить конкурси: на краще оформлення класу, рейди –перевірки готовності учнів до уроку, рейди – перевірки відвідування уроків, рейди – перевірки збереження шкільного майна, підручників. Старости класів регулярно здають листки Раді, де висвітлюють інформацію про запізнення на уроки, поведінку учнів на перервах. У школі випускається стінгазета „Колючка”. Тут учні розміщують усю цінну для них інформацію, пов’язану із шкільним життям.

     Члени учнівського самоврядування традиційно беруть активну участь у проведенні загальношкільних свят та лінійок: Свято першого дзвоника, День фізкультури та спорту, День вчителя, Свято осіннього букета, День Збройних Сил України, новорічні свята, Свято Миколая, Андріївські вечорниці, Свято 8-го березня, День Перемоги, Масляна, міс та містер школи, Свято останнього дзвоника , випускний вечір і т.д.

       Під час підготовки свят проводиться тісна співпраця органів учнівського самоврядування з учнями, класними керівниками, дирекцією школи, соціальним педагогом, батьками, колективами районного Будинку дитячої та юнацької творчості.

      На базі БДЮТ проходять районні методичні об’єднання, семінари, «майстер-клас» для вчителів біології, географії, образотворчого мистецтва, трудового навчання, фізкультури та заступників директорів з виховної роботи і організаторів дитячих колективів. На базі БДЮТ працює Мала академія наук, яка є гарною школою для старшокласників нашого навчального закладу. Зокрема, щороку учні нашої школи є авторами наукових робіт, в яких містяться різноманітні дослідження. Також вони є учасниками конкурсу захисту цих робіт в Черкасах.

      Відомі не лише в районі, а й поза його межами виступи хореографічного ансамблю «Едем» учасниками якого є учні нашої школи: Волинець Ольга, Топчій Анастасія, Остропільська Світлана, Петренко Ліза, Царук Діана та інші. Також і  інші школярі нашого закладу є вихованцями гуртків «Умілі руки», «Блудний Грунь», « М’яка іграшка», «Лідер».  Протягом навчального року гуртківці беруть участь в районних, обласних та Всеукраїнських конкурсах, змаганнях, фестивалях. Про результати роботи свідчать численні грамоти та нагороди вихованців БДЮТ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Учнівське самоврядування нашої школи тісно співпрацює з рядом громадських організацій, які функціонують в нашому місті.

     Зокрема, волонтерський загін «Турбота», який не перший рік діє на базі нашої школи активно надає різнобічну допомогу вчителям-пенсіонерам, ветеранам праці, учасникам Великої Вітчизняної війни. За кожним вчителем - пенсіонером, який проживає в районі цукрового заводу, закріплено класний колектив, який відповідає за шефську допомогу протягом навчального року. Учні організовують вітання вчителів - пенсіонерів з державними святами, днями народження, зустрічаються зі своїми підшефними: спілкуються, допомагають по господарству в разі нагальної потреби. При необхідності учні організовують ветеранам посильну допомогу: в прибиранні подвір’я, догляді за присадибними ділянками: прибирають, копать, прополюють, саджають огороди.

        Найактивнішими волонтерами є такі учні: Павліченко В., Горбань Д.,

 Царук Д., Волинець О., Харченко С., Шкута В., Семенюк Ю. та інші.

PC030063

       Під час проведення в школі урочистих заходів до Дня педагогічного працівника, Дня Захисника Вітчизни, 8 Березня, Дня Перемоги, Дня Партизанської Слави та ін. обов’язково присутні наші ветерани, яких ми з радістю запрошуємо. Учні їх вітають подарунками, квітами, вітальними листівками.  Тих ветеранів, які не можуть бути присутніми на заходах, волонтери завжди вітають вдома.

PA010004     Традиційно в школі проводиться акція «Милосердя». Щорічно осінньої пори учні нашої школи проводять збір овочів і фруктів для мешканців стаціонарного відділення територіального центру.  Волонтерський загін «Турбота» виявляє милосердя до хворих і людей похилого віку,  здійснює святкові заходи до Дня людей похилого віку, Дня Перемоги. Дня інваліда, Дня ветерана, Дня захисту дітей, організує зустрічі з ветеранами, учасниками війни, вдовами, доглядає за обеліском загиблим воїнам. 

PA010007      

 

 

 

 

 

 

 

 

PA230009 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        До речі, активно співпрацюють члени учнівського самоврядування з Жашківською районною ветеранською організацією, яку очолює

Р. М. Горенко. Цією організацією  було відзначено волонтерський загін нашої школи як кращий.  Члени ради ветеранів часто відвідують нашу школу. Крім святкових лінійок, їх запрошують на класні виховні години, на яких вони розповідають про свій бойовий та трудовий шлях. Цікаво, що серед учнів нашої школи вже є й правнуки шанованих ветеранів. Тож ми завжди раді бачити цих поважних людей у стінах нашого закладу.

      Налагоджена тісна співпраця учнівського самоврядування з працівниками районного Товариства Червоного Хреста. Зокрема, представники Товариства є частими гостями нашої школи: з нагоди дня захисту дітей, святого Миколая та інших подій. Діти сироти та діти з малозабезпечених сімей отримують різноманітні подарунки. Постійно надається допомога у придбанні одягу  та взуття тим школярам, які її потребують. Також  Товариство Червоного Хреста забезпечило в кабінет медичної  сестри сучасним тонометром для постійного користування.

    P6010030 

   Члени учнівського самоврядування тісно співпрацюють з районною організацією «Союз. Чорнобиль. України.», керівником якої є В. І. Садовський. З нагоди дня ліквідатора а також Чорнобильської трагедії Володимир Іванович та інші члени організації запрошуються на різноманітні заходи, що відбуваються у нашій школі. Лише цьогоріч за їх участі були проведені уроки пам’яті, лінійка приурочена Чорнобильській трагедії, а одинадцятикласники впорядкували матеріал зі спогадів людей ліквідаторів Жашківщини.

      ЧОРНОБ

  Плідна співпраця є між членами учнівського самоврядування та представниками районного управління юстиції. Зокрема, провідний спеціаліст цього ж управління В. П. Зінорук щомісячно проводить лекції на різну тематику для старшокласників. Перш за все це стосується прав дітей , захисту їхніх інтересів. Учні нашої школи є активними учасниками різноманітних конкурсів та інших заходів, ініціаторами проведення яких є управління юстиції.

 

 

 

P3120006 

PC060011 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Щороку, в лютому, в Жашківській загальноосвітній школі І-ІІІ ст.. №2 проходить зустріч школярів з воїнами-афганцями. Цього року гостем зустрічі був  Фурманенко Микола Михайлович.

      В ході зустрічі звучали спогади про ті важкі випробовування , що випали на його юність. Микола Михайлович відповідав на питання учнів. Учасники зустрічі з болем в очах дивились на фотографії про події Афганської війни.  Загиблих в ті важкі роки вшанували хвилиною мовчання. Ведучі заходу Кравченко Тетяна Іванівна та Бабенко Сергій  привітали воїна-афганця з річницею виведення радянських військ з Афганістану , побажали  міцного здоров’я, наснаги, творчого натхнення, сімейного благополуччя. З вуст учнів 11 класу прозвучали  поетичні рядки про трагічні події війни в Афганістані. На закінчення лунали пісні про Афганські події. Очевидець афганських подій не лише ділився спогадами, а й співав… про друзів та матерів. Відкриттям для школярів було й те, що про афганців складають пісні й їх однолітки. А подібні заходи виховують в нас повагу до старшого покоління,  цінність людського життя.

      Отож, плідна співпраця з громадськими організаціями нашого району дає добрі результати. Різноманітні заходи за участю представників громадських організацій  позитивно впливають на національно – патріотичне, морально – правове, духовне, екологічне, громадянське виховання учнівської молоді. Також згідно кількох письмових анкетувань, які стосувались зустрічей з представниками різних організацій, що нещодавно проводились в учнівських колективах, було помічено, що молодь виявляє неабияку цікавість до цих заходів. Учнівські колективи вдячні тим, хто не залишає поза увагою їхню цікавість і щоразу намагаються приділити більше уваги школярам.

 

 

 

ЛІТЕРАТУРА

 

  1. Власне авторство

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
1421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку