Брати Грімм «Шипшинка"( Презентація)

Про матеріал

Брати Грімм «Шипшинка"

Ніс Уліт на базар

Свій улюблений узвар.

Узвар в кружку наливав,

Частував і пригощав.

МОВОЧДЮЙКА

РАТІНОБУ

ГЛІМАУ

КОНИКБОГОР

КАВИРУЧКА

Брати Грімм (Якоб і Вільгельм) — німецькі лінгвісти та дослідники німецької народної культури. Якоб народився 4 січня 1785 р., а Вільгельм 24 лютого 1786 року в сім'ї чиновника в німецькому місті Ханау. Росли в благополучній родині, в атмосфері любові і добра. За чотири роки замість покладених восьми років брати закінчили повний курс гімназії. Отримали юридичну освіту, служили професорами в Берлінському університеті. Створили «Німецьку граматику» і словник німецької мови. Збиранням і вивченням народних казок брати Грімм захоплювалися ще в студентські роки. Творчий шлях братів Грімм почався з видання в 1812 р першого тому їх дебютної збірки казок, а лише через три роки побачив світ і другий том, трохи пізніше був виданий і третій том «Дитячих і сімейних казок» (1812, 1815, 1822

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Брати Грімм «Шипшинка"

Номер слайду 2

Ніс Уліт на базар. Свій улюблений узвар. Узвар в кружку наливав,Частував і пригощав.

Номер слайду 3

МОВОЧДЮЙКАРАТІНОБУГЛІМАУКОНИКБОГОРКАВИРУЧКА

Номер слайду 4

Брати Грімм (Якоб і Вільгельм) — німецькі лінгвісти та дослідники німецької народної культури. Якоб народився 4 січня 1785 р., а Вільгельм 24 лютого 1786 року в сім’ї чиновника в німецькому місті Ханау. Росли в благополучній родині, в атмосфері любові і добра. За чотири роки замість покладених восьми років брати закінчили повний курс гімназії. Отримали юридичну освіту, служили професорами в Берлінському університеті. Створили «Німецьку граматику» і словник німецької мови. Збиранням і вивченням народних казок брати Грімм захоплювалися ще в студентські роки. Творчий шлях братів Грімм почався з видання в 1812 р першого тому їх дебютної збірки казок, а лише через три роки побачив світ і другий том, трохи пізніше був виданий і третій том «Дитячих і сімейних казок» (1812, 1815, 1822

Номер слайду 5

Серед них «Бременські музиканти», «Горщик каші», «Кот В чоботях», «Червона шапочка», «Білосніжка», «Попелюшка», «Золотий гусак», «Вовк і семеро козенят» — всього близько 200 казок. Деякі вчені вважають, що брати Грімм не складали казки, а обробляли і творчо переказували лише ті, які записували зі слів народних казок. Після виходу першого казкового збірника творчий дует братів вирішує повністю присвятити себе літературі і науці: обидва брати поселяються в Касселі, де молодший працює секретарем в бібліотеці, а старший, рішуче відмовившись від переваг запропонованої йому дипломатичної кар’єри і від професури в Бонні, незабаром приєднується до нього , зайнявши посаду бібліотекаря. В кінці життя вони зайнялися створенням першого словника німецької мови: Вільгельм помер 16 грудня 1859 року; Якоб пережив свого брата майже на чотири роки,. Він помер 20 вересня 1863.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Довідкове бюро. Не тямився з радощів — дуже зрадів. Бенкет — урочистий багатий обід чи вечеря. Не до снаги — не під силу. Челядь — слуги. Гончак — гончий пес.

Номер слайду 10

Український гірський гончак

Номер слайду 11

Естонський гончак

Номер слайду 12

— Що почала обдивлятися королівна?— Що стриміло в замку невеличких дверей?— Хто сидів у комірчині?— Що робила бабуся?— Про що попросила її королівна?

Номер слайду 13

— Що трапилося наступної миті?— Як чари подіяли на весь замок?— Як прозвали королівну?— Що намагалися зробити різні королевичі?— Чому їм не вдавалося досягти своєї мети?

Номер слайду 14

— Хто зняв чари з королівни?— Прочитайте кінцівку казки.— Скільки разів діяли чари в казці?— Без яких дійових осіб не було б казки?— Яке речення свідчить, скільки тривала описана подія?

Номер слайду 15

Підсумок уроку- Яку казку читали? Хто її автор? - Хто у казці позитивні герої? -А хто є представником зла? -Які ознаки чарівності є у казці?

pptx
Додано
30 березня 2018
Переглядів
5386
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку