Цікава математика Презентація

Про матеріал
учні використовують засвоєні математичні поняття з координатної прямої, терміни під час побудови малюнків, розвиток умінь і навичок знаходити проміжні (складені) етапи побудові точок, розвиток навичок знаходження точок за їх координатами і уміння аналізувати вивчений матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Дано точки: А (-4; 3); В(-1;-8); С(9;-2); D (0;5); Е (-5; 0); K(5;0); N(1;-1); М(0;-1). 1.Назвіть абсциси даних точок . 2.Назвіть ординати даних точок. 3.Назвіть абсциси точок, які лежать на осі ординат. 4.Назвіть ординати точок, які лежать на осі абсцис. 5.У яких чвертях лежать дані точки ?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

   ЛЕЛЕКА - символ любові до батька-матері, котрі благословили тебе на світ, а тому це - й символ сімейного благополуччя, любові до рідної землі, Батьківщини. Щасливий той двір, де є гніздо лелеки, бо він - птаха священна, за розорення його гнізда - кара вогнем. А ще лелека приносить до оселі немовлят.І щасливе те село, яке має хоча б одне лелече гніздо – його обходитимуть стороною чорні хмари та злі буреломи. Святий обов'язок лелеки - знищувати різних гадів, себто гадюк, жаб.   Поселяється білий лелека у відкритому ландшафтi з придатними кормовими угіддями — луками, болотами, пасовищами. Полюбляє зволожені ділянки з невисокою трав'яною рослинністю, на яких є групи старих розлогих дерев, особливо якщо луки періодично затоплюються, а трава регулярно викошується.Також лелеки охоче селяться в населених пунктах. Трапляються навіть у великих містах. Але знаходять гнізда лелек i далеко від людського житла — в заплавах рік, на узліссях, вздовж доріг. Серед болота можна іноді побачити гніздо навіть на невисокому пеньку. Лелеки — розумні і передбачливі птахи. Є безліч легенд і казок про цього птаха. Наприклад, відомою є легенда про походження лелеки з людини. Бог перетворив людину на цього птаха за непослух, коли та зазирнула без його дозволу у мішок із різними зміями. От змії звідти і повилазили. Отож болотяний птах і має тепер визбирувати це гаддя.

Номер слайду 5

(-9;9), (-4;4), (-3;4), (-1;5), (2;3), (9;2), (9;0), (2;2), (1;0), (-1;1), (-3;3), (-2,5;4), (-3;9),(-4;10), Нога1: (1;0), (1;6), (-1;7), (-1;6), Нога2: (-1;1), (-2;6), (-4;7), (-4;6). Око: (-3,5;10,5)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Білка звичайна – найбільш розповсюджений гризун нашої місцевості. Вона населяє тайгу і широколистяні ліси, місцями зустрічається у лісостепу. Дивовижно, що при своєму невеликому розмірі вона стрибає у довжину на 3-4 м, а у разі необхідності і на 10-15 м, при цьому хвіст слугує їй своєрідним рулем і парашутом. Білка – тварина денна, вдень вона веде активний спосіб життя, а вночі відсипається у гнізді. Основу їх харчування складають жолуді і горіхи, а також насіння хвойних дерев: ялини, кедра, піхти. Влітку і восени важливим додатковим харчем є ягоди та гриби. Тримати ручну білку вдома – велике задоволення. Час, проведений з цією симпатичною і товариською істотою, одне задоволення. Однак не забувайте при цьому, що по-справжньому ручною білка стає тільки, якщо вона вигодувана людиною з раннього дитинства.

Номер слайду 8

(-8;0), (-7;3), (-2;5),(0;7),(1,4;8), (1;7), (2;6),(3;5), (1;4), (0;3), (0;0), (1;-2), (0;-2), (-1;3), (-4;-1), (-3;-1), (-2;-2), (-7;-2), (-9;0), (-11,5;3), (-10;10), (-8;6), Око (1;6)

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Руда (або звичайна) лисиця – найбільш розповсюджений та широко відомий . Вона також є найбільшим видом роду: довжина тіла 60-90 см, хвоста – 40-60 см, маса 6-11 . У більшості випадків забарвлення спини яскраво–руде, часто з неясним темним визерунком, черево біле, іноді чорне. Лисиця, хоч і належить до типових хижаків, харчується дуже різноманітними кормами. Серед їжі, що вона вживає, виявлено більше 400 видів одних тільки тварин, не рахуючи кількох десятків видів рослин. Повсюдно основу її харчування складають дрібні гризуни, головним чином полівки.  Лисиця, що спокійно пересувається, іде прямою лінією, лишаючи за собою чіткий ланцюг слідів. Налякана тварина може бігти дуже швидко, галопом або буквально розпластуючись над землею, далеко витягнувши хвіст. З органів чуття у лисиці найрозвиненішими є нюх та слух; зір розвинений набагато менше, тому, наприклад, лисиця може дуже близько підійти до непорушно сидячої або стоячої людини з підвітреного боку. Лисиця відрізняється крайньою обережністю та дивовижною здатністю переховуватись та збивати із сліду погоню; саме тому у фольклорі багатьох народів лисиця є втіленням хитрощів та спритності.

Номер слайду 11

(5;1),(8,5;2,5),(6,5;3),(7;5),(6;4), (6;5),(5;4),(3;3),(-2;3),(-4;2),(-4;6), (-6;10),(-8;10),(-9.8;8),(-10;5),(-9;3) (-7;4),(-5;0),(-4;0),(-4;-1),(0;-1),(0;0),(5;0),(5;1), (7;1),(7;0). Око (5,5;3)

Номер слайду 12

Номер слайду 13

В теперішньому часі в світі налічується біля 180 різних видів прісноводних черепах. Всі вони наземні тварини з високим та в деяких видах з приплюснутим панцерем, а також з товстими у вигляді стовпців ногами, пальці яких зрощі і лише коротенькі нігті залишаються вільними. Серед сухопутних черепах зустрічаються маленькі черепашки, довжиною біля 12 см та велетенські черепахи, розмірами більші за один метр. Такі черепахи можуть важити приблизно 400кг. Так як сухопутна черепаха – це діти сонця,вона повинна отримувати необхідну кількість сонячного проміння, щоб її панцер не став м’ягким.

Номер слайду 14

(3;-2),(6;-2),(5;-2,5),(7;-2,5),(7;-2), (11;-2),(10;-2,5),(12;-2,5),(12;2), (13;-2),(14;0),(12,7;-1),(11;2),(9;3), (7;3),(5;2),(4;0),(3;2),(2;3),(0,8;3), (1;2),(2;1). Око:(2;2). <>

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Звичайний їжак - тварина невеликих розмірів. Довжина його тіла складає 20-30 см, хвоста - близько 3 см,  вуха відносно невеликі (зазвичай менше 3,5 см). Морда витягнута. Ніс у тварини гострий і постійно вологий. На верхній щелепі у їжаків 20 дрібних гострих зубів, а на нижній - 16. Верхні різці широко розставлені, залишаючи місце для прикусу нижнім різцям. Голова відносно велика, клиноподібна, зі слабоудліненним лицьовим відділом. На лапах по 5 пальців з гострими кігтями. Задні кінцівки довші, ніж передні.  Голки в звичайного їжака короткі, не більше 3 см. На голові голки розділені на 2 частини "проділом". Поверхня голок гладка, забарвлення їх складається чергуванням буруватих і світлих пасків . На спині, боках і голові голки досягають у довжину 2 см. Всередині вони порожнисті, наповнені повітрям. Зростають голки з такою ж швидкістю, як і волосся. Між голками розташовуються тонкі, довгі, дуже рідке волосся. Голова і черево покриті грубуватими і зазвичай темнофарбовані волоссям. У дорослих їжаків зазвичай 5-6 тисяч голок. Звичайний їжак - це тварина, активна в нічний час доби.  Не любить надовго йти зі свого будинку. День їжаки проводять у гнізді або інших укриттях. Гнізда будують у кущах, ямах, печерах, покинутих норах гризунів або в корінні дерев. Зазвичай гніздо займає в діаметрі 15-20 см, в ньому знаходиться підстилка із сухої трави або листя, моху. За допомогою довгих середніх пальців на ногах їжаки доглядають за своїми колючками. Груди у більш молодих особин близько 3 тисяч. 

Номер слайду 17

За допомогою малюнка знайти точки які б при послідовному з’єднуванні утворили дану тваринку(кожному учневі роздається малюнок)

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Риби  - класс водних тварин. Риби поширені як в солоних, так і в прісних водах, від глибоких океанічних западин до гірських струмків. Риби відіграють велике значення для всіх водних екосистем як складова харчових ланцюгів та велике економічне значення для людини через вживання їх в їжу. Розміри сучасних риб варіюють від 7,9 мм  до 13,7 м ( китова акула). У світі відомо, за різними даними, від 25 000 до 31 000 видів риб. З розвитком щелеп з однієї з зябрових дуг, виникли перші риби. Крім щелеп, риби мають парні плавці, внутрішнє вухо з трьома напівкруглими каналами і зяброві дуги. Крім рідкісних винятків, зовнішні покриви риб представлені шкірою з лускою. Риби деяких видів небезпечні або шкідливі для людини. По-перше, серед них є отруйні, і контакт із ними загрожує життю чи здоров’ю людей. По-друге, багато риб є проміжними хазяїнами червів (гельмінтів), що паразитують на людині. По-третє, є хижі риби, що нападають на людей, - акули, мурени, піраньї тощо.

Номер слайду 20

За допомогою малюнка знайти точки які б при послідовному з’єднуванні утворили дану тваринку(кожному учневі роздається малюнок) * *

Номер слайду 21

  Скільки чисел необхідно вказати, щоб задати місце знаходження точки на координатній площині? Як називається перше [друге] з чисел, які вказують місце знаходження точки на координатній площині? Чи можна їх міняти місцями? *

Номер слайду 22

Виконати творчу роботу на координатній площині. Скласти малюнок за координатами точок. *

ppt
Пов’язані теми
Математика, Розробки уроків
Додано
13 лютого 2020
Переглядів
878
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку