Цікаві факти про мови

Про матеріал
Дану презентацію можна використовувати на початкових уроках на мотиваційному етапі при вивченні української мови у 8-9 класах
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Зараз у світі близько 6500 мов, причому 2000 з - вимираючі Найпоширенішою мовою в світі є - мандарин (китайська), далі йде іспанська, потім англійська та хінді. Близько 1,2 млрд. спілкуються на китайські !

Номер слайду 3

У Європі, 50 мовам загрожує зникнення. Латинь є офіційною мовою Ватикану, незважаючи на те що, латина вже є мертвою мовою.

Номер слайду 4

Офіційними мовами ООН є — англійська, арабська, іспанська, китайська, російська і французька. Найбільше офіційних мов в Індії — цілих 17.

Номер слайду 5

У мові седанг, якою говорять в центральних районах В’єтнаму, 50 голосних звуків. В абхазькій мові тільки два голосних звуки, решта 60 — приголосні.

Номер слайду 6

Близько шести століть офіційною мовою Англії була французька. Зараз у США де-юре немає державної мови, тому що англійська законодавчо визнана офіційною лише в 28 штатах.

Номер слайду 7

Цікаво, що закони Іллінойсу забороняють говорити по-англійськи на території штату. Офіційна мова в Іллінойсі — американська! Якийсь час знак амперсанд — & — вважався повноцінною буквою англійського алфавіту.

Номер слайду 8

Найбільш вживаною літерою в українському алфавіті є літера “п”. Також на цю літеру починається найбільша кількість слів. Тоді ж як найменш вживаною літерою є “ф”. В українській мові, які починаються з цієї літери, в більшості випадків запозичені з інших мов.

Номер слайду 9

Список використаних джерел http://dovidka.biz.ua/tsikavi-fakti-pro-movi/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua

ppt
Додано
21 липня 2020
Переглядів
1714
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку