Інформаційна година-презентація на тему: «Сила нескорених» (до Дня українського добровольця, що відзначається 14 березня)

Про матеріал

Виховний захід «Сила нескорених» (до Дня українського добровольця, що відзначається 14 березня з 2018 року) про ходить під гаслом: «Підтримаємо свою армію! Врятуємо Україну!» Учні ознайомляться з історією створення цього свята, дізнаються, що протягом останнього року близько півтисячі сержантів і рядових із бойовим досвідом отримали офіцерські звання у ЗСУ. Учні прослухають розповідь про лейтенанта бригади швидкого реагування Нацгвардії Володимира Максиміва та Євгена Яранцева – молодшого лейтенанта окремого штурмового батальйону «Айдар». Такі заходи сприяють подальшому зміцненню патріотичного духу у школярів, посиленню дитячої уваги і турботи про учасників добровольчих формувань.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Автор: учитель української мови та літератури Мар’їнської ЗОШ І – ІІІ ст. №2 Майорчикова Вікторія Вікторівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань, Постановою Верховної Ради України від 17.01.2017 № 1822-VIII встановлено 14 березня День українського добровольця.

Номер слайду 5

Саме у березні 2014 року добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки для подальшої участі у воєнних діях.14 березня 2014 року понад 500 бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці під Києвом. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Протягом останнього року близько півтисячі сержантів і рядових із бойовим досвідом отримали офіцерські звання у ЗСУ за прискореною процедурою. Хоча деякі добровольці, котрі боронять Україну від весни 2014 року, не бажають обирати такий шлях. За їхніми словами, вони не хочуть залишатися в радянській за духом армії. Натомість інші добробатівці йдуть на офіцерські курси, щоб реформувати військо зсередини, використовуючи набутий раніше досвід війни на Донбасі.

Номер слайду 8

Один з новопризначених офіцерів – лейтенант бригади швидкого реагування Нацгвардії Володимир Максимів. Він розповів Радіо Свобода, що йому присвоїли офіцерське звання не лише завдяки бойовому досвіду, але й тому, що в нього була вища освіта і сержантські курси. Він проходив їх ще на строковій службі. На війну пішов майже одразу і служив у першому складі добровольчого батальйону «Донбас». У своїй роті разом ще з кількома людьми відповідав за розвідку

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ще один доброволець, який став офіцером, Євген Яранцев – молодший лейтенант окремого штурмового батальйону «Айдар». Він прослужив у підрозділі з травня 2014 року до кінця осені 2015 року, потім через контузію й інфаркт його демобілізували. Говорить Радіо Свобода, що на війні командують не ті,кого призначають, а ті, хто не боїться віддавати накази.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку