Інтерактивна книжка для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Про матеріал

Книжечка для найрозумнішого малюка-дивака.
Сьогодні в дитячих магазинах можна зустріти величезну кількість різних розвиваючих іграшок. Однак не часто вони задовольняють батьків за ціною або якістю, а іноді вони просто не цікаві самим малюкам. Учні спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступнів No.6 Кіровоградської області разом із вчителем спробували дослідити методики розвитку дрібної моторики рук та створити своїми руками альтернативну іграшку, яка буде розвивати і дивувати,й не набридне малюкові. А яку книжку Ви б запропонували своїм
малюкам? Автори проекту готові надати допомогу. А малюки чекають на розумні, незвичайні книжки!

Для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, для розвитку дрібної моторики рук.



Зміст слайдів
Номер слайду 1

м. Кіровоград2013 рік. Презентація на тему: “Дитяча м’яка розвивальая книга”ppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

Номер слайду 2

З історії виникнення книжок. Кни́га, книжка — письмовий запис, неперіодичне видання у вигляді зброшурованих аркушів друкованого матеріалу, набір письмових, друкованих, ілюстрованих або порожніх аркушів, виготовлених з паперу, пергаменту або іншого матеріалу, як правило, скріплених з одного боку. Сторони аркуша називаються сторінками. Усна передача — найдревніший спосіб передачі знань в історії людства. Після винаходу стародавніми цивілізаціями систем запису люди почали використовувати для письма майже все, на чому можна писати — глиняні таблички, кору дерева, листи металу тощо Перші книги писали на листях, корі, полотні, шовку, глиняних табличках, шкірі і папірусі. Приблизно в 100 — 150 р. стали поширюватися кодекси або зброшуровані книги замість сувоїв.ppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

Номер слайду 3

Світ дитячої книжки. У сучасному світі існує безліч книжок різної тематики та жанрів. Дитяча книжка має давню історію. Навіть дуже маленька дитина хоче зануриться у цей цікавий світ. Тому книжки для наймолодших створюються з урахуванням вікових особливостей дитини. Це яскраві історії, що водночас розвивають творчі здібності, уяву та моторику рук малюка.

Номер слайду 4

Моделі аналоги м’якої книжки

Номер слайду 5

Виконання ескізного малюнку

Номер слайду 6

Матеріали для виготовлення м’якої книжки. Бововняна тванина. Тканина фліс. Серветки “Фрекін Бок”. Поролон. Бісер. Стекляріус. Пойєтки. Застібка блискавка. Різнокольорові стрічки. Різнокольорові нитки. Тасьма. Намисто. Гудзики.

Номер слайду 7

Інструменти та приладдя для виготовлення м’якої книжки для виготовлення м’якої книжки Ножиці. Голки. Наперсток. Сантиметрова стрічка. Крейда. Лінійка. Олівець.ppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

Номер слайду 8

Послідовність виготовлення м’якої книжки. Для виготовлення шаблонівдитячої м’якої книжки необхідні:аркуш, олівець, ножиці.

Номер слайду 9

Послідовність виготовлення м’якої книжки. Виготовлення деталей для аплікацій. Вирізані викрійки(лекала) накладають наклаптики тканинипотрібного кольоруобводять по конторуолівцем і вирізають їх. Залежно від форми іпризначення виробуклаптики тканини можутьбути одного або різнихкольорів.

Номер слайду 10

Послідовність виготовлення м’якої книжки. Приєднання деталей аплікації до основноїтканини, (ручним або машинним способом). На столі розкладають випрасувану основнутканину (фон), переносять на неїпотрібний малюнок. Після того, як усі деталівирізано, їх накладають на основний фонтканини за малюнком і прикріплюютьшпильками, потім приметують по контурушвом ”уперед голкою”. Потім обшиваютьконтур деталі оздоблювальнимишвами або закріплюють на швейніймашинці.

Номер слайду 11

Послідовність виготовлення м’якої книжки. Виготовити сторінкидля всієї книжки.

Номер слайду 12

Послідовність виготовлення м’якої книжки. За допомогою лінійки такрейди надати тканиніпотрібного розміру, зайвутканину відрізати ножицями.

Номер слайду 13

Послідовність виготовлення м’якої книжки. Першу та другу сторінкуаплікації скластилицьовою стороноювсередину, зметати,обшити на швейніймашині, вивернути тавкласти всерединупоролоном.

Номер слайду 14

Послідовність виготовлення м’якої книжки. Готові сторінки всієїкнижки з’єднати міжсобою

Номер слайду 15

Готовий виріб

Номер слайду 16

Дякую за увагу!ppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

pptx
Додав(-ла)
Заєць Ірина
Пов’язані теми
Трудове навчання, 1 клас, Сценарії
НУШ
Інкл
Додано
19 квітня 2018
Переглядів
1890
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку