Історичний брейн-ринг "Козацтво" Тур 4

Про матеріал
Завдання для історичного брейн-рингу періоду козацтва. Цікавий позакласний захід для учнів старшої та середньої школи. Буде корисним для підготовки до ЗНО. Тур 4 - виправити помилки в історичному тексті.
Перегляд файлу

Виправте помилки в історичному тексті (4 тур)

  1. На Переяславській раді була укладена усна угода щодо союзу. Зміст українсько-московського договору визначали «квітневі статті» 1645 Богдана Хмельницького. Згідно з ними гетьмана і старшини козаки мали обирати на сеймі.

(березневі, 1654, раді)

 

  1. Переможні битви українського народу під керівництвом Богдана Хмельницького в 1648-1649 рр. унаслідок яких значну частину українських земель було звільнено від російської влади, сприяли процесу утвердження козацької держави – Війська Задніпровського. В історичній науці цю державу, а також її територію називають  Отаманщиною.

(Польської, Запорозького, Гетьманщиною)

 

3). У червні 1660 р. в Ніжині зібралася «Червона рада». З двох претендентів – Яким Сомко й Іван Брюховецький – гетьманом Лівобережної України було обрано Якима Сомка. (1663, Чорна, Іван Брюховецький)

 

4) Гетьманування Петра Порошенка (1665-1676) на Лівобережжі розпочалося за надзвичайно складних умов. Козацьку Україну було поділено на три Гетьманщини. Унаслідок воєнних дій і громадянської війни було спустошене Правобережжя, де загинуло 65-70 % населення. (Дорошенка, Правобережжі, два)

 

 

 

 

 

Виправте помилки в історичному тексті

 

  1.               На Переяславській раді була укладена усна угода щодо союзу. Зміст українсько-московського договору визначали «квітневі статті» 1645 Богдана Хмельницького. Згідно з ними гетьмана і старшини козаки мали обирати на сеймі.

 

  1.               Переможні битви українського народу під керівництвом Богдана Хмельницького в 1648-1649 рр. унаслідок яких значну частину українських земель було звільнено від російської влади, сприяли процесу утвердження козацької держави – Війська Задніпровського. В історичній науці цю державу, а також її територію називають  Отаманщиною.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виправте помилки в історичному тексті

 

  1.                У червні 1660 р. в Ніжині зібралася «Червона рада». З двох претендентів – Яким Сомко й Іван Брюховецький – гетьманом Лівобережної України було обрано Якима Сомка.

 

 

 

2) Гетьманування Петра Порошенка (1665-1676) на Лівобережжі розпочалося за надзвичайно складних умов. Козацьку Україну було поділено на три Гетьманщини. Унаслідок воєнних дій і громадянської війни було спустошене Правобережжя, де загинуло 65-70 % населення.

 

 

docx
Додано
30 квітня 2019
Переглядів
883
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку