Іван Котляревський «Енеїда»

Про матеріал
Самостійна робота по біографії Івана Котляревського та його знаменитої поеми «Енеїда» в ткстовій формі (з відповідями).
Перегляд файлу

                       Іван Котляревський

                                «Енеїда»

  1. Де народився І. Котляревський

А. в Харкові

Б. в Полтаві

В. в Києві

Г. в Котляревську

  1. Під час навчання в духовній семінарії письменника називали

А. рифмачем

Б. сонцепоклонником

В. мислителем

Г. філософом

  1. Хто був першим видавцем «Енеїди»

А. І. Котляревський

Б. Максим Парпура

В. Тарас Шевченко

Г. М. Кропивницький

  1. Дата народження нової української літератури

А. 1798 р

Б. 1898 р.

В. 1998 р .

Г. 1768 р.

  1. Твір Івана Котляревського, який був надрукований живою українською розмовною мовою

А. «Ода радості»

Б. «Наталка Полтавка»

В. «Москаль-чарівник»

Г. «Енеїда»

  1. Хто був першим автором «Енеїди»

А. Мирон

Б. Овідій

В. Горацій

Г. Вергілій

  1. Ключовим моментом для розуміння ідеї поеми є епізод, в якому зображується

А. протистояння троянців мешканцям латинської землі

Б. поєдинок Енея і Турна

В. пригоди троянців на острові

Г. змалювання пекла

  1. Хто з героїв є богом

А. Турн

Б. Латин

В. Дідона

Г. Зевс

  1. Скільки частин є в «Енеїді»

А. 5

Б. 6

В. 7

Г. 8

  1. Що вміє Еней в кінці твору

А. очолювати банду розбишак

Б. купатися в бразі

В. стає перелюбником

Г. ставати на захист правди

       11.  Як називається зміна, перетворення

А. метафора

Б. епітет

В. метаморфоза

Г. травестія

      12 Визначте жанр твору «Енеїда»

А. бурлескно-травестійна поема

Б. психологічна поема

В. гумористично-травестійна поема

Г. романтично-бурлескна поема

 

 

  1. Б
  2. А
  3. Б
  4. А
  5. Г
  6. Г
  7. Г
  8. Г
  9. Б
  10. Г
  11. В
  12. А

 

 

docx
Додано
22 січня 2019
Переглядів
2261
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку