Календарно-тематичне планування з фізичної культури для учнів 7 класу

Про матеріал

Календарно-тематичне планування з фізичної культури для учнів 7 класу розроблено відповідно до навчальної програми за такими модулями:

1)"Настільний теніс";

2) "Акробатика";

3) "Волейбол".

Перегляд файлу

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА

7 КЛАС

( 3 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ )

з/п

Тема уроку

Дата

 

Примітка

 

Модуль: Настільний теніс

47

Правила безпеки під час занять настільним тенісом. Правила змагань. Ходьба: боком і спиною вперед, на зігнутих і напівзігнутих ногах. Різновиди бігу та стрибків. Виконання подачі з нижнім обертанням мяча. Навчальна гра.

14.01

 

48

Загальна характеристика інвентарю для гри в настільний теніс.Суддівство. Вправи для розвитку сили мязів кистей рук: жонглювання ракеткою мяча для настільного тенісу.

15.01

 

49

Історія розвитку настільного тенісу в світі, Україні, регіоні. Пружиннисті присідання з подальшим максимально швидким випрямленням, на носках і повній ступні, на одній нозі. Виконання подачі з нижнім обертанням мяча.

17.01

 

50

Роль та місце настільного тенісу на сучасному етапі розвитку ігрових видів спорту. Імітаційні вправи. Виконання атакувальних прийомів техніки гри: удар, контрудар.

21.01

 

51

Стрибки з місця і в дожину. Виконання атакувальних прийомів техніки гри: накат справа, зліва Виконання серій атакувальних прийомів техніки гри по прямій та діагоналі.

22.01

 

52

Форми занять рекреаційної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної спрямованості. Виконання серій поштовхових ударів з партнером.

24.01

 

53

Навчальний норматив – подача з нижнім обертанням мяча (10 подач). Хл. 2-низький; 5-середній; 7- достатній; 9- високий.

28.01

 

54

Виконання серій зрізки справа або зліва з партнером по прямих. Навчальна гра в одиночному розряді на рахунок.

29.01

 

Тематична

Модуль. Акробатика

55

Розвиток гімнастики в Україні на сучасному етапі. Організовуючі вправи. Комплекс  ЗРВ з гімнастичним палицями. Правила безпеки під час проведення занять з гімнастики. Пасивні нахили тулуба. Викрут рук назад з гімнастичною палицею.

31.01

 

56

Організовуючі вправи. Роль гнучкості та м’язової сили в оволодінні руховими діями. Комплекс ЗРВ в парах. Стрибки через скакалку. Вправи на розтягування. Опорні стрибки способом «ноги нарізно», «зігнувши ноги» (козел у довжину, висота 90–105 см).

04.02

 

57

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ з гімнастичною палицею. Стійка на долонях з опорою до стіни. Вправи на розтягнення та релаксацію. Роль гнучкості та м’язової сили в оволодінні руховими діями. Стрибки через скакалку.

05.02

 

58

Організовуючі вправи. Вправи для формування та корекції постави. Згинання розгинання рук в упорі лежачи.  Пасивна гімнастика для хребта. Навчальний норматив – підтягування у висі (хлопці), у висі лежачи (дівчата). Рівні: Хл. – 7, Дівч. - 15. – високий; 5;10 – достатній; 3;4 – середній; до 3; до 4 – низький. Вправи на релаксацію.

07.02

 

59

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ в русі. Навчання перекиду назад в упор стоячи ноги нарізно. Вправи з ЗФП. п

11.02

 

60

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ в русі без предметів. Повторення перекиду назад в упор стоячи ноги нарізно. Вправи на релаксацію.

12.02

 

61

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ без предметів. Стрибки через скакалку в парах. Рівномірний біг зі зміною швидкості руху. Контроль ЧСС. Вправи на релаксацію. Навчальний норматив – нахил уперед з положення сидячи (см). Рівні: Хл. – 7, Дівч. - 12. – високий; 4;9 – достатній; 2;7 – середній; до 2; до 7 – низький. Вправи на релаксацію.

14.02

 

62

Організуючі вправи. Комплекс ЗРВ. Стійка на долонях з опорою на стіну. Вправи на розтягнення. Перекид назад в упор стоячи ноги нарізно.

18.02

 

63

Організовуючі вправи. Розминаючий біг. Комплекс ЗФП. Виставлення тематичної з модуля « Гімнастика». Виконання вправи «міст» з положення лежачи ( з допомогою і без). Згинання розгинання тулуба з положення лежачи.  Вправи на релаксацію.

19.02

 

64

Комплекс ЗРВ . Лазіння по канату у два чи три прийоми. вправи у стані рівноваги (колода, висота 105–110 см). На перекладині (високій та низькій): підйом переворотом в упор поштовхом двома.

21.02

 

65

Вправи у стані рівноваги (колода, висота 105–110 см). Перекид назад у напівшпагат (дівчата). Навчальний норматив - згинання та розгинання рук в упорі лежачи. Рівні: Хл. – 18, Дівч. – 12. – високий; 14;9 – достатній; 9;6 – середній; до 9; до 6 – низький. Вправи на релаксацію.

25.02

 

66

Стрибки через скакалку. вправи на паралельних брусах (низьких): вихід в упор поштовхом двома; перемах правою (лівою) в сід на стегні.

26.02

 

67

Перекид назад у напівшпагат, вправи на різновисоких брусах та низькій перекладині (висота 95 см) з сіду на стегні зіскок з поворотом на 180°(дівчата).

28.02

 

68

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ в русі без предметів. Вправи на паралельних брусах (низьких): вихід в упор поштовхом двома; перемах правою (лівою) в сід на стегні.

04.03

 

69

Комплекс ЗРВ. Стрибки через скакалку. Лазіння по канату у два чи три прийоми. Стійка на долонях з опорою на стіну. Навчальний норматив – піднімання тулуба в сід за 30 с. Рівні: Хл. – 30, Дівч. - 29. – високий; 20;19 – достатній; 12;11 – середній; до 12; до 11 – низький. Вправи на релаксацію.

05.03

 

70

Комплекс ЗРВ. Перекид назад у напівшпагат, вправи на різновисоких брусах та низькій перекладині (висота 95 см) махом однієї та поштовхом другої підйом переворотом в упор на нижній жердині (дівчата).

– з сіду на стегні зіскок з поворотом на 180°(дівчата).

07.03

 

71

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ в русі без предметів. Вправи на паралельних брусах (низьких): вихід в упор поштовхом двома; перемах правою (лівою) в сід на стегні.

11.03

 

72

Комплекс ЗРВ. Стрибки через скакалку. Лазіння по канату у два чи три прийоми. Вправи у стані рівноваги (колода, висота 105–110 см). Стійка на долонях з опорою на стіну.

12.03

 

74

Комплекс ЗРВ. На перекладині (високій та низькій): підйом переворотом в упор поштовхом двома. Вправи у стані рівноваги (колода, висота 105–110 см). Вправи на релаксацію.

14.03

 

Тематична

Модуль. Волейбол

75

Правила безпечної поведінки під час уроків з волейболу. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Стрибкові вправи. Стійка волейболіста. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику.  Рухлива гра «Малюкбол» («Піонербол»). Біг у повільному темпі.

18.03

 

76

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Вибір місця для виконання другої передачі. Рухлива гра «Малюкбол» («Піонербол»).

19.03

 

77

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у русі. Вправи для розвитку сили м'язів верхніх і нижніх кінцівок, черевного преса, спини. Нижня пряма подача. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Правила контролю та самоконтролю під час занять волейболом. Вправи для запобігання плоскостопості.

21.03

 

78

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у русі. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. Нижня пряма подача. Вправи на формування постави.

01.04

 

79

Загартовування організму. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Поєднання різних способів пересування. Нижня бокова подача. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Вправи на розтягування.

02.04

 

80

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу у парах. Нижня бокова подача. Рухлива гра «Малюкбол» («Піонербол»). Біг у чергуванні з ходьбою.

04.04

 

81

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу у парах. Вибір місця для виконання нижньої подачі. Нижня пряма подача. ра волейбол за спрощеними правилами.

08.04

 

82

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Профілактика спортивного травматизму.Прийом м'яча обома руками знизу у парах.. Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на розтягування.

09.04

 

83

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Передача м'яча обома руками зверху у колоні, від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу у колонах,. нижня пряма подача . Гра волейбол за спрощеними правилами.

11.04

 

84

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Передача м'яча обома руками зверху у колоні. Прийом м'яча знизу після виконання нижньої прямої (бокової) подачі від стіни. Навчальна гра за спрощеними правилами. Біг у чергуванні з ходьбою

15.04

 

85

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку сили м'язів верхніх і нижніх кінцівок, черевного преса, спини. Прийом м'яча обома руками знизу після переміщення. Передача м'яча обома руками зверху у колоні. Прийом м'яча знизу після виконання нижньої прямої (бокової) подачі від стіни. Вправи для запобігання плоскостопості.

16.04

 

86

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Прийом м'яча обома руками знизу після переміщення. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Прийом м'яча знизу після виконання нижньої прямої (бокової) подачі від стіни. Вправи на формування постави

18.04

 

87

Значення гравців передньої та задньої ліній. Різновиди бігу та срибків. ЗРВ. Прийом м'яча обома руками знизу після переміщення. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Прийом м'яча знизу після виконання нижньої прямої (бокової) подачі від стіни. Вправи на розтягування

22.04

 

88

Відродження Олімпійських ігор сучасності. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку сили м'язів верхніх і нижніх кінцівок, черевного преса, спини. Пересування у різний спосіб в поєднанні з технічними прийомами в нападі. Передача м'яча обома руками зверху в парах. Кидання набивного м'яча обома руками зверху в парах у положенні стоячи. Біг у чергуванні з ходьбою.

23.04

 

89

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Кидання набивного м'яча обома руками зверху в царах у положенні стоячи. Верхня пряма подача у стіну. Система гри «кутом уперед» . Біг у повільному темпі

25.04

 

90

Суддівство змагань, склад суддівської бригади, жести суддів. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Верхня пряма подача у стіну. Взаємодія гравців передньої та задньої ліній. Біг у чергуванні з ходьбою

30.04

 

91

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку сили м'язів верхніх і нижніх кінцівок, черевного преса, спини. Пересування у різний спосіб в поєднанні з технічними прийомами в нападі. Передача м'яча обома руками зверху в парах. Кидання набивного м'яча обома руками зверху в парах у положенні стоячи. Біг у чергуванні з ходьбою

02.05

 

92

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку сили м'язів верхніх і нижніх кінцівок, черевного преса, спини. Контрольний навчальний норматив із передач м'яча обома руками зверху в парах. (відстань 2 м)  Хл.  6; 5; 3. Дівч. 5; 4; 3. Нижня пряма та бокова подачі із-за лицьової лінії. Навчальна гра «Волейбол».

06.05

 

93

Загартовування організму. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Контрольний навчальний норматив із нижніх прямих або бокових подач (6 спроб). Хл. 4; 3; 2. Дівч. 3; 2; 1. Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання

07.05

 

94

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прийом м'яча обома руками знизу після верхньої прямої подачі від стіни. Верхня пряма подача у стіну. Система гри «кутом уперед». Вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса.

13.05

 

95

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Верхня пряма подача на партнера. Прийом м'яча обома руками знизу після верхньої прямої подачі від стіни. Система гри «кутом уперед». Вправи для запобігання плоскостопості

14.05

 

96

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Вправи на формування постави. Верхня пряма подача на партнера. Прийом м'яча обома руками знизу після верхньої прямої подачі від стіни. Навчальна гра. Вправи на розтягування.

16.05

 

97

Історія розвитку волейболу. Вправи для розвитку швидкості, швидкісно-силових якостей. Навчальна гра «Волейбол».

20.05

 

98

Правила безпеки на ігровому майданчику. Вправи для розвитку спритності, сили. Навчальна гра «Волейбол».

21.05

 

99

Особиста гігієна спортсмена. Комплекс ЗРВ в парах. Вправи для розвитку гнучкості. Навчальна гра «Волейбол».

23.05

 

Тематична

 

docx
Додано
12 січня 2019
Переглядів
4414
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку