Комплексні кваліфікаційні завдання для виконання комплексної контрольної роботи (практична частина)

Про матеріал
Комплексні кваліфікаційні завдання для виконання комплексної контрольної роботи (практична частина) з робітничої професії 5123 за освітньо-кваліфікаційним рівнем "Офіціант" 3 розряду
Перегляд файлу

БЕРДЯНСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖ

БЕРДЯНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Комплексні кваліфікаційні завдання

для виконання комплексної контрольної роботи (практична частина)

з робітничої професії 5123

за освітньо-кваліфікаційним рівнем "Офіціант" 3 розряду


Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 1

з професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Дионіс» офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

2. Продемонструвати техніку перенесення мілких тарілок стопкою згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

                                Найменування

Вибраний варіант

1

На рівні поясу

 

2

На рівні грудей з підтримкою

 

3

Над лівим плечем

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

 

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат "Гетьман" з курячим філе та часниковими грінками

200

56-60

2

Український борщ із гороховими пампушками

300/50/60/20

44-50

3

Судак відварний . Соус польський

100/50

27-90

4

Сирники з полуничним пюре та домашньою сметаною

100/50/50

43-00

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь).

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

                                Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький 

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 2

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Ф'южен» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

2. Продемонструвати техніку роботи  перенесення мілких тарілок стопкою згідно вибраного варіанту:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

На лівій руці

 

2

На підносі

 

3

На двох руках

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат-коктейль «Делікатесний»

100

14-70

2

Журек із закарпатськими грибами та житньою затиркою

300

56-50

3

Риба припущена

100

29-30

4

Морозиво  глазуроване

100/30

14-70

 

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 3

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Борисфен» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

2. Продемонструвати техніку роботи перенесення посуду (тарілок) згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Глибоких столових

 

2

Десертних

 

3

Салатників

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат «Київський»

100

15-10

2

Кокот з рапанів

75

19-50

3

Курчата табака

400

27-70

4

Вареники з вишнями

100

13-00

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло (кришталь).

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6.Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 4

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані першого класу «Мальва» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

2. Продемонструвати техніку роботи при поліруванні предметів сервіровки згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Тарілок

 

2

Приборів

 

3

Скла

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

 

№ з/п

                                   Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат картопляний з кальмарами

150

27-80

2

Кокот з кальмарів

75

19-40

3

Котлета по-Київському

288+7

22-70

4

Абрикоси фаршировані

150

14-10

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

 

 Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 5

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Дніпро» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

2. Продемонструвати техніку роботи при поліруванні скляного посуду для бару згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Склянки

 

2

Бокали

 

3

Стопки

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

 

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Оселедець під шубою

200

43-80

2

Жюльєн м’ясний

75

27-30

3

Кролик смажений с гарніром

100/150

35-20

4

Десерт флоут з полуницями

130

23-50

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло (кришталь).

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом  згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

 Американський

 

2

 Англійський

 

3

 Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне завдання № 6

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Колиба» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи при поліруванні столового посуду (тарілок) згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Пиріжкових

 

2

Закусочних

 

3

Мілких столових

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

 

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Печериці смажені у тісті

100

13-10

2

Борщ український з пампушками

300/50

14-40

3

Птиця смажена з гарніром 

100/150

29-70

4

Вялена домашня слива з волоським горіхом, під сметанним соусом

180

27-10

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:  

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 7

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Славутич» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи при поліруванні столових приборів згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

      1

Ножі

 

      2

Виделки

 

      3

Ложки

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

 

№ з/п

                                   Найменування

Вихід

Ціна

1

Селерово-яблучний салат під горіховим соусом

200

34-10

2

Борщ  київський

300/10

15-20

3

Качка фарширована

250

13-50

4

Компот із свіжих плодів

200

1-70

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:  

 

Варіант

                                Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

   Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 8

З професії 5123 "Офіціант"  3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Ассоль» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи при підготовці скляного посуду згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

      1

Протирання глечиків

 

      2

Протирання фруктових ваз

 

      3

Протирання графинів

 

 3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

 

№ з/п

                                   Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат з білокачанної капусти з огірками і помідорами

200

23-80

2

Борщ львівський

400/20

16-30

3

Котлета натуральна з птиці

125

27-60

4

Чорнослив з вершками «Білосніжка і сім гномів»

200

17-00

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

                                Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

  Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 9

З професії 5123у"Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Бригантина» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи при складанні полотняних серветок згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Простими формами

 

2

Складними формами

 

3

Ускладненими формами

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

 

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат з печеними баклажанами та фермерською бринзою

250

114-30

2

Борщ чернігівський

400/10

15-10

3

Печінка по-строгановському

75/75

27-80

4

Крем банановий

150

13-70

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 10

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Лайм» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи по складанню столової білизни згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Ручники

 

2

Серветки

 

3

Скатертини

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Зелений салат з сиром фета, гарбузовим насінням та свіжими томатами

200

43-40

2

Борщ селянський

400/10

13-15

3

Печінка смажена с гарніром

75/150

27-70

4

Крем ванільний

150

14-10

 

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно варіант з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 11

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Оленка» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

 

1. Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні тарілками зі стопи „зверху” згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Пиріжкові

 

2

Закусочні

 

3

Мілкі столові

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

 

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Листя хрумкого зеленого салату з лососем та вершковим мусом з хрону

200

53-40

2

Борщ флотський

400/10

14-20

3

Крученики з сиром та зеленню

200/50

77-15

4

Крем капучино

150

14-70

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

  Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 12

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Вікторія» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

2. Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні столів тарілками зі стопи „зверху” згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Пиріжкові

 

2

Закусочні

 

3

Мілкі столові

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

 

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат „Морський бриз”

150

17-30

2

Борщ  полтавський з галушками

400/10

13-70

3

Домашні вареники з картоплею та білими грибами

250/50

32-10

4

Карамелізовані налисники з пористих млинців, з сиром та родзинками

200

43-90

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

  Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 13

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Вавилон» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

 

1. Продемонструвати техніку роботи при попередній сервіровці столових приборів згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

До сніданку

 

2

До обіду

 

3

До вечері

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

 

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Оселедець с гарніром

50/50

13-10

2

Легкий суп з курячими тельбухами

400/10

35-30

3

Биточки дніпропетровські с гарніром

75/150

27-40

4

Самбук сливовий

150

13-70

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

  Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 14

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Хрещатик» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2.. Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні столовими приборами до обіду згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

      1

З руки

 

      2

З полотняного конверта на тарілці

 

      3

З малого підноса

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Вінегрет овочевий

200

13-10

2

Борщ з чорносливом і грибами

400/10

14-80

3

Деруни з куркою та печерицями під вершковим соусом

140/100

47-50

4

Самбук айвовий

150

14-70

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 15

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Козак» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні приборами згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

      1

Закусочними

 

      2

Столовими

 

      3

Десертними

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Вінегрет з грибами

200

16-50

2

Розсольник домашній

400/10

13-10

3

Качка Палайка, запечена з яблуками

100

21-00

4

Мус яблучний

150

12-70

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

  Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 16

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Хліб і сіль» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи при сервіровці приборами згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Рибними

 

2

Десертними

 

3

Фруктовими

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Вінегрет з мідіями

100

17-30

2

Солянка домашня

300/10

15-70

3

Свинячі реберця з пікантним соусом

300/50

22-10

4

Желе з апельсинів

150

14-20

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 17

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Паляниця» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи сервірування столів сервірувальним склом згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

З візка

 

2

З руки

 

3

З підноса

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат – коктейль рибний

150

16-20

2

Солянка збірна м’ясна

400/10

15-50

3

Варенички солоні з сиром та шкварками

200/50/30

32-70

4

Желе з мандаринів

150

12-90

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 18

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Олімп» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи сервірування столів сервірувальним склом згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Віялом

 

2

З підноса

 

3

З великого підноса

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Асорті рибне

165

19-40

2

Суп-локшина домашня

300/5

14-10

3

Карась, запечений у сметані

300

57-50

4

Кисіль з журавлини

200

1-40

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 19

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Кампарі» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи при попередньому сервіруванні столу згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

До сніданку

 

2

До обіду

 

3

До вечері

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Асорті українських сирів

200/100/30/30/10

76-70

2

Юшка з дніпровськими линами та лисичками 

300/40

54-10

3

Запіканка картопляна

278

17-15

4

Кисіль з горобини

200

1-60

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 20

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Мілена» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально- виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи по до сервіруванню столу згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Приладдям 

 

2

Склом

 

3

Посудом

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Краби під маринадом

185

17-90

2

Бульйон з грінками

300/50

13-70

3

М’ясо делікатесне з гарніром

75/150

32-00

4

Кисіль з чорної смородини

200

3-15

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 21

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані першого класу «Два голубці» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи при перенесенні чашок згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Двох наповнених чашок у лівій руці

 

2

Трьох порожніх чашок у лівій руці

 

3

Чотирьох порожніх чашок у лівій руці

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Холодець по-селянськи з молодого домашнього півня

200

41-20

2

Голубці, з томленим на молоці рисом, під соусом зі стиглих томатів

250/100/50

64-50

3

Битки українські з гарніром

240

25-40

4

Узвар

200

2-90

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 22

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Аміго» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи зустрічі відвідувачів згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Одного відвідувача

 

2

Хлопця з дівчиною

 

3

Відвідувачів з дітьми

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Паштет з курячої печінки з домашнім маслом та кизиловим соусом

100

43-30

2

Бульйон з пиріжками

300/75

24-90

3

Засмажені білі гриби в соусі з домашньої сметани

100/75

32-60

4

Компот з суниць

200

4-20

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

 7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 23

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Стрілець» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи при подачі меню згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Індивідуального

 

2

Романтична вечеря

 

3

Групі відвідувачів

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Вінегрет з тюлькою

200

29-40

2

Бульйон з пельменями

300/10

14-70

3

Ситна печеня зі свинини та печерицями

300

27-30

4

Яблука печені

110

3-60

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 24

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Тандем» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи по прийому замовлень згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Індивідуальний

 

2

Груповий

 

3

Спец-заказ

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат-коктейль з куркою

100

17-10

2

Бульйон з фрикадельками

300/50

15-30

3

Дніпровський судак з картопляно-селеровим пюре та шпинатом

100/150

62-00

4

Яблука у тісті смажені

140

5-20

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 25

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Млин» Офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи з пляшками згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Перенесення двох пляшок в одній руці

 

2

Перенесення трьох пляшок в одній руці

 

3

Перенесення чотирьох пляшок в одній руці

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат «Фарби літа»

200

16-15

2

Бульйон з омлетом

300/40

13-10

3

Домашні вареники з солодким сиром

200/50

14-50

4

Яблука по київському

100

9-35

 

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 26

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Галина» офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи з попільничкою згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Подавання для двох осіб

 

2

Подавання для групи відвідувачів

 

3

Заміна на чисту

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню  на 4 персони:

 

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат «Гніздо глухаря»

150

16-20

2

Бульйон з грінками та сиром

300/75

14-50

3

Омлет фарширований

200

23-90

4

Чай з лимоном

200/10

2-50

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 27

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «ЗИГ-ЗАГ» офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи при подачі рахунку згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

З руки

 

2

З тарілки

 

3

З малого підносу

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Яйця під майонезом з гарніром

150

13-15

2

Уха «Потрійне задоволення»

300/50

12-40

3

Варенички солоні з м’ясом та гречкою

200/50

37-70

4

Крем «Київський»

200

15-60

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 28

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу«ВОЛЬГАНГ» офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

2. Продемонструвати техніку роботи при збиранні використаного посуду згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

      1

Приладдя

 

      2

Тарілок

 

      3

Скла

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню  на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат «Афродіта»

150

19-10

2

Суп овочевий

400

12-40

3

Крученики з чорносливом та горіхами

200/50

21-20

4

Ананаси смажені в тісті

140

17-80

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 29

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу «Софія»  офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.

2. Продемонструвати техніку роботи при подачі перших страв згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

В порційній мисці

 

2

В бульйонній чашці

 

3

В суповій мисці

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню  на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат «Нептун»

150

19-20

2

Солянка рибна

300/10

17-40

3

Зрази «Хрещатик»

190

19-10

4

Какао з молоком

200

5-70

 

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло (кришталь).

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

      Професійно - практична підготовка

Комплексне кваліфікаційне  завдання № 30

З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду

 

Ви працюєте у ресторані вищого класу«Олеся»  офіціантом –3 розряду.

 

Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих  навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування  та розрахунок з відвідувачем.

1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта

2. Продемонструвати техніку роботи при попередній сервіровці столовими приборами згідно з вибраним варіантом:

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

До сніданку

 

2

До обіду

 

3

До вечері

 

 

3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню  на 4 персони:

№ з/п

Найменування

Вихід

Ціна

1

Салат «Азовський»

200

12-60

2

Борщ зеленний український

300/10

13-05

3

Вузлики з язиком та печерицями

345

25-60

4

Гарбузовий пиріг

150

16-00

4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)

5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.

6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню  на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:

 

Варіант

Найменування

Вибраний варіант

1

Американський

 

2

Англійський

 

3

Французький

 

 

7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.

 

Термін виконання – 6 годин

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
25 вересня 2019
Переглядів
1308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку