БЕРДЯНСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖ
БЕРДЯНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
Комплексні кваліфікаційні завдання
для виконання комплексної контрольної роботи (практична частина)
з робітничої професії 5123
за освітньо-кваліфікаційним рівнем "Офіціант" 3 розряду
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 1
з професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Дионіс» офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.
2. Продемонструвати техніку перенесення мілких тарілок стопкою згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
На рівні поясу |
|
2 |
На рівні грудей з підтримкою |
|
3 |
Над лівим плечем |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат "Гетьман" з курячим філе та часниковими грінками |
200 |
56-60 |
2 |
Український борщ із гороховими пампушками |
300/50/60/20 |
44-50 |
3 |
Судак відварний . Соус польський |
100/50 |
27-90 |
4 |
Сирники з полуничним пюре та домашньою сметаною |
100/50/50 |
43-00 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь).
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 2
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Ф'южен» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.
2. Продемонструвати техніку роботи перенесення мілких тарілок стопкою згідно вибраного варіанту:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
На лівій руці |
|
2 |
На підносі |
|
3 |
На двох руках |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат-коктейль «Делікатесний» |
100 |
14-70 |
2 |
Журек із закарпатськими грибами та житньою затиркою |
300 |
56-50 |
3 |
Риба припущена |
100 |
29-30 |
4 |
Морозиво глазуроване |
100/30 |
14-70 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 3
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Борисфен» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.
2. Продемонструвати техніку роботи перенесення посуду (тарілок) згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Глибоких столових |
|
2 |
Десертних |
|
3 |
Салатників |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат «Київський» |
100 |
15-10 |
2 |
Кокот з рапанів |
75 |
19-50 |
3 |
Курчата табака |
400 |
27-70 |
4 |
Вареники з вишнями |
100 |
13-00 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло (кришталь).
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6.Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 4
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані першого класу «Мальва» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.
2. Продемонструвати техніку роботи при поліруванні предметів сервіровки згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Тарілок |
|
2 |
Приборів |
|
3 |
Скла |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат картопляний з кальмарами |
150 |
27-80 |
2 |
Кокот з кальмарів |
75 |
19-40 |
3 |
Котлета по-Київському |
288+7 |
22-70 |
4 |
Абрикоси фаршировані |
150 |
14-10 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 5
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Дніпро» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.
2. Продемонструвати техніку роботи при поліруванні скляного посуду для бару згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Склянки |
|
2 |
Бокали |
|
3 |
Стопки |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Оселедець під шубою |
200 |
43-80 |
2 |
Жюльєн м’ясний |
75 |
27-30 |
3 |
Кролик смажений с гарніром |
100/150 |
35-20 |
4 |
Десерт флоут з полуницями |
130 |
23-50 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло (кришталь).
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 6
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Колиба» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи при поліруванні столового посуду (тарілок) згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Пиріжкових |
|
2 |
Закусочних |
|
3 |
Мілких столових |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Печериці смажені у тісті |
100 |
13-10 |
2 |
Борщ український з пампушками |
300/50 |
14-40 |
3 |
Птиця смажена з гарніром |
100/150 |
29-70 |
4 |
Вялена домашня слива з волоським горіхом, під сметанним соусом |
180 |
27-10 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 7
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Славутич» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи при поліруванні столових приборів згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Ножі |
|
2 |
Виделки |
|
3 |
Ложки |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Селерово-яблучний салат під горіховим соусом |
200 |
34-10 |
2 |
Борщ київський |
300/10 |
15-20 |
3 |
Качка фарширована |
250 |
13-50 |
4 |
Компот із свіжих плодів |
200 |
1-70 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 8
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Ассоль» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи при підготовці скляного посуду згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Протирання глечиків |
|
2 |
Протирання фруктових ваз |
|
3 |
Протирання графинів |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат з білокачанної капусти з огірками і помідорами |
200 |
23-80 |
2 |
Борщ львівський |
400/20 |
16-30 |
3 |
Котлета натуральна з птиці |
125 |
27-60 |
4 |
Чорнослив з вершками «Білосніжка і сім гномів» |
200 |
17-00 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 9
З професії 5123у"Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Бригантина» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи при складанні полотняних серветок згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Простими формами |
|
2 |
Складними формами |
|
3 |
Ускладненими формами |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат з печеними баклажанами та фермерською бринзою |
250 |
114-30 |
2 |
Борщ чернігівський |
400/10 |
15-10 |
3 |
Печінка по-строгановському |
75/75 |
27-80 |
4 |
Крем банановий |
150 |
13-70 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 10
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Лайм» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи по складанню столової білизни згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Ручники |
|
2 |
Серветки |
|
3 |
Скатертини |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Зелений салат з сиром фета, гарбузовим насінням та свіжими томатами |
200 |
43-40 |
2 |
Борщ селянський |
400/10 |
13-15 |
3 |
Печінка смажена с гарніром |
75/150 |
27-70 |
4 |
Крем ванільний |
150 |
14-10 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно варіант з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 11
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Оленка» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
1. Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні тарілками зі стопи „зверху” згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Пиріжкові |
|
2 |
Закусочні |
|
3 |
Мілкі столові |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Листя хрумкого зеленого салату з лососем та вершковим мусом з хрону |
200 |
53-40 |
2 |
Борщ флотський |
400/10 |
14-20 |
3 |
Крученики з сиром та зеленню |
200/50 |
77-15 |
4 |
Крем капучино |
150 |
14-70 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 12
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Вікторія» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.
2. Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні столів тарілками зі стопи „зверху” згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Пиріжкові |
|
2 |
Закусочні |
|
3 |
Мілкі столові |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат „Морський бриз” |
150 |
17-30 |
2 |
Борщ полтавський з галушками |
400/10 |
13-70 |
3 |
Домашні вареники з картоплею та білими грибами |
250/50 |
32-10 |
4 |
Карамелізовані налисники з пористих млинців, з сиром та родзинками |
200 |
43-90 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 13
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Вавилон» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
1. Продемонструвати техніку роботи при попередній сервіровці столових приборів згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
До сніданку |
|
2 |
До обіду |
|
3 |
До вечері |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Оселедець с гарніром |
50/50 |
13-10 |
2 |
Легкий суп з курячими тельбухами |
400/10 |
35-30 |
3 |
Биточки дніпропетровські с гарніром |
75/150 |
27-40 |
4 |
Самбук сливовий |
150 |
13-70 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 14
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Хрещатик» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2.. Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні столовими приборами до обіду згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
З руки |
|
2 |
З полотняного конверта на тарілці |
|
3 |
З малого підноса |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Вінегрет овочевий |
200 |
13-10 |
2 |
Борщ з чорносливом і грибами |
400/10 |
14-80 |
3 |
Деруни з куркою та печерицями під вершковим соусом |
140/100 |
47-50 |
4 |
Самбук айвовий |
150 |
14-70 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 15
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Козак» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи при сервіруванні приборами згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Закусочними |
|
2 |
Столовими |
|
3 |
Десертними |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Вінегрет з грибами |
200 |
16-50 |
2 |
Розсольник домашній |
400/10 |
13-10 |
3 |
Качка Палайка, запечена з яблуками |
100 |
21-00 |
4 |
Мус яблучний |
150 |
12-70 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 16
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Хліб і сіль» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи при сервіровці приборами згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Рибними |
|
2 |
Десертними |
|
3 |
Фруктовими |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Вінегрет з мідіями |
100 |
17-30 |
2 |
Солянка домашня |
300/10 |
15-70 |
3 |
Свинячі реберця з пікантним соусом |
300/50 |
22-10 |
4 |
Желе з апельсинів |
150 |
14-20 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 17
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Паляниця» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи сервірування столів сервірувальним склом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
З візка |
|
2 |
З руки |
|
3 |
З підноса |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат – коктейль рибний |
150 |
16-20 |
2 |
Солянка збірна м’ясна |
400/10 |
15-50 |
3 |
Варенички солоні з сиром та шкварками |
200/50/30 |
32-70 |
4 |
Желе з мандаринів |
150 |
12-90 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 18
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Олімп» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи сервірування столів сервірувальним склом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Віялом |
|
2 |
З підноса |
|
3 |
З великого підноса |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Асорті рибне |
165 |
19-40 |
2 |
Суп-локшина домашня |
300/5 |
14-10 |
3 |
Карась, запечений у сметані |
300 |
57-50 |
4 |
Кисіль з журавлини |
200 |
1-40 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 19
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Кампарі» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи при попередньому сервіруванні столу згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
До сніданку |
|
2 |
До обіду |
|
3 |
До вечері |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Асорті українських сирів |
200/100/30/30/10 |
76-70 |
2 |
Юшка з дніпровськими линами та лисичками |
300/40 |
54-10 |
3 |
Запіканка картопляна |
278 |
17-15 |
4 |
Кисіль з горобини |
200 |
1-60 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 20
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Мілена» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально- виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи по до сервіруванню столу згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Приладдям |
|
2 |
Склом |
|
3 |
Посудом |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Краби під маринадом |
185 |
17-90 |
2 |
Бульйон з грінками |
300/50 |
13-70 |
3 |
М’ясо делікатесне з гарніром |
75/150 |
32-00 |
4 |
Кисіль з чорної смородини |
200 |
3-15 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 21
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані першого класу «Два голубці» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи при перенесенні чашок згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Двох наповнених чашок у лівій руці |
|
2 |
Трьох порожніх чашок у лівій руці |
|
3 |
Чотирьох порожніх чашок у лівій руці |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Холодець по-селянськи з молодого домашнього півня |
200 |
41-20 |
2 |
Голубці, з томленим на молоці рисом, під соусом зі стиглих томатів |
250/100/50 |
64-50 |
3 |
Битки українські з гарніром |
240 |
25-40 |
4 |
Узвар |
200 |
2-90 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 22
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Аміго» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи зустрічі відвідувачів згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Одного відвідувача |
|
2 |
Хлопця з дівчиною |
|
3 |
Відвідувачів з дітьми |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Паштет з курячої печінки з домашнім маслом та кизиловим соусом |
100 |
43-30 |
2 |
Бульйон з пиріжками |
300/75 |
24-90 |
3 |
Засмажені білі гриби в соусі з домашньої сметани |
100/75 |
32-60 |
4 |
Компот з суниць |
200 |
4-20 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 23
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Стрілець» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи при подачі меню згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Індивідуального |
|
2 |
Романтична вечеря |
|
3 |
Групі відвідувачів |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Вінегрет з тюлькою |
200 |
29-40 |
2 |
Бульйон з пельменями |
300/10 |
14-70 |
3 |
Ситна печеня зі свинини та печерицями |
300 |
27-30 |
4 |
Яблука печені |
110 |
3-60 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 24
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Тандем» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи по прийому замовлень згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Індивідуальний |
|
2 |
Груповий |
|
3 |
Спец-заказ |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат-коктейль з куркою |
100 |
17-10 |
2 |
Бульйон з фрикадельками |
300/50 |
15-30 |
3 |
Дніпровський судак з картопляно-селеровим пюре та шпинатом |
100/150 |
62-00 |
4 |
Яблука у тісті смажені |
140 |
5-20 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 25
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Млин» Офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи з пляшками згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Перенесення двох пляшок в одній руці |
|
2 |
Перенесення трьох пляшок в одній руці |
|
3 |
Перенесення чотирьох пляшок в одній руці |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат «Фарби літа» |
200 |
16-15 |
2 |
Бульйон з омлетом |
300/40 |
13-10 |
3 |
Домашні вареники з солодким сиром |
200/50 |
14-50 |
4 |
Яблука по київському |
100 |
9-35 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 26
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Галина» офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи з попільничкою згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Подавання для двох осіб |
|
2 |
Подавання для групи відвідувачів |
|
3 |
Заміна на чисту |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат «Гніздо глухаря» |
150 |
16-20 |
2 |
Бульйон з грінками та сиром |
300/75 |
14-50 |
3 |
Омлет фарширований |
200 |
23-90 |
4 |
Чай з лимоном |
200/10 |
2-50 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 27
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «ЗИГ-ЗАГ» офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи при подачі рахунку згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
З руки |
|
2 |
З тарілки |
|
3 |
З малого підносу |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Яйця під майонезом з гарніром |
150 |
13-15 |
2 |
Уха «Потрійне задоволення» |
300/50 |
12-40 |
3 |
Варенички солоні з м’ясом та гречкою |
200/50 |
37-70 |
4 |
Крем «Київський» |
200 |
15-60 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 28
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу«ВОЛЬГАНГ» офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.
2. Продемонструвати техніку роботи при збиранні використаного посуду згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Приладдя |
|
2 |
Тарілок |
|
3 |
Скла |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат «Афродіта» |
150 |
19-10 |
2 |
Суп овочевий |
400 |
12-40 |
3 |
Крученики з чорносливом та горіхами |
200/50 |
21-20 |
4 |
Ананаси смажені в тісті |
140 |
17-80 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 29
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу «Софія» офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта.
2. Продемонструвати техніку роботи при подачі перших страв згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
В порційній мисці |
|
2 |
В бульйонній чашці |
|
3 |
В суповій мисці |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат «Нептун» |
150 |
19-20 |
2 |
Солянка рибна |
300/10 |
17-40 |
3 |
Зрази «Хрещатик» |
190 |
19-10 |
4 |
Какао з молоком |
200 |
5-70 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло (кришталь).
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин
Професійно - практична підготовка
Комплексне кваліфікаційне завдання № 30
З професії 5123 "Офіціант" 3 розряду
Ви працюєте у ресторані вищого класу«Олеся» офіціантом –3 розряду.
Вам пропонується: організувати робоче місце щодо виконання запропонованих навчально - виробничих завдань з дотриманням правил з охорони праці, гігієни, виробничої санітарії, технологічних прийомів сервірування, обслуговування та розрахунок з відвідувачем.
1. Ознайомитися з інструкцією з охорони праці, здійснити особисту санітарну гігієнічну підготовку, одягнути уніформу офіціанта
2. Продемонструвати техніку роботи при попередній сервіровці столовими приборами згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
До сніданку |
|
2 |
До обіду |
|
3 |
До вечері |
|
3. Підібрати посуд, прибори до запропонованих страв меню на 4 персони:
№ з/п |
Найменування |
Вихід |
Ціна |
1 |
Салат «Азовський» |
200 |
12-60 |
2 |
Борщ зеленний український |
300/10 |
13-05 |
3 |
Вузлики з язиком та печерицями |
345 |
25-60 |
4 |
Гарбузовий пиріг |
150 |
16-00 |
4. Відповідно стравам з меню запропонувати напої та підібрати до них необхідне скло. (кришталь)
5. Здійснити попередню сервіровку до відповідного заходу.
6. Продемонструвати техніку подачі будь – якої страви із запропонованого меню на 4 персони відповідним методом згідно з вибраним варіантом:
Варіант |
Найменування |
Вибраний варіант |
1 |
Американський |
|
2 |
Англійський |
|
3 |
Французький |
|
7. Заповнити розрахунковий бланк з підрахуванням вартості страв.
Термін виконання – 6 годин