Країна чарівних книжок

Про матеріал
Конкурснаробота маленького поета. Він представляє невелику добірку власних авторських віршів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збірка віршів учня 7 класу. КЗ «НСЗШ І-ІІ ступенів № 1імені Олександра Коваля» Ільгова Олексія. Конкурс «Країна чарівних книжок»підготувала вчитель зарубіжної літератури. Косова Ольга Володимирівна

Номер слайду 2

Анотація. У збірці віршів маленького поета представлені поетичні твори різноманітної тематики. Це і твори про любов до рідної Землі, патріотичної спрямованості, про красу природи, про Чорнобильську катастрофу, історію рідного краю. Творець цієї збірки вже досить відома особа в свої школі, який користується повагою . Двічі нагороджений відзнакою журі в конкурсі «Край п'яти Січей» у номінації «За патріотизм». Чотиривірші про охорону первоцвітів посіли почесне І місце на міському екологічному конкурсі. Збірка призначена для широкого загалу читачів від школярів до дорослих.

Номер слайду 3

Патріотичні віршіХай вже закінчиться війна. Хай вже закінчиться війна. Набридла всім уже вона!І батько мій пішов на фронт!Щоб захистити наш народ!Всіх нас захистять герої, У них мужність і сила за собою. Герої захищають нас віднині.І у кожен вірш додати ці слова!По-перше, буде – Слава Україні! Ну а, по-друге, - Героям Слава!Нікополь. Нікополь, мій рідний краю!Кращого ніж ти не знаю!Його треба шанувати. Бідним людям та багатим. Тут тобі всі допоможуть,Неважливо чим, чим зможуть,Хочеш краще пошукай,Та не знайдеш – так і знай!У Нікополі я живу,Нікополь такий єдиний,У цьому місті я росту!У місті, що на Україні.

Номер слайду 4

Природна краса. Річки біжать,Вітри шумлять,Тварини із лісом говорять. Я думаю, дивуюся: Як можна все це не любити?»Ходжу лісом милуюся. Дивлюсь на різні квіти. Дивлюся я як сонце світить. Як в поле вийшли гратись діти. Й зникло в мене почуття,Що хочу вже додому я. Сон чорніючий не рвіть. Рябчик руський не ламайте. Первоцвіти бережітьІ природу поважайте. Вже дуже мало на земліПідсніжників і первоцвітів. Хоч багато інших квітів,Та їм слід теж допомогти. Якщо у дворі біля вашої хати,Підсніжник біленький почав проростати. То ви не спішіть його зразу зривати – Піжсніжники ніжні, про них треба дбати. Сон чорніючий, підсніжник,Дуже рідкісні і ніжні. Проліски та первоцвіти для людей, як рідні діти!Бережіть первоцвіти!

Номер слайду 5

Історична тема. Здрастуй, люба Україно!І від Львову аж до Криму,Йде твоя історія,Розповім про тебе я!Жили тут колись козаки,Відбивались від поляків. Захищали Україну,Рідну неньку та єдину!Та з'явився повелитель. Великий гетьман – визволитель. Богдан Хмельницький булаву здобув. У Нікополь приїхав він для цього.І звідси вирушив на перемоги шлях.І сказав тоді козак:«Не пройде ніхто назад!Мусимо Вітчизну захищати!І неможна відступати!»Почали вони стріляти й перемогу здобувати.І поляки затремтіли, зуби в них заскрекотіли. Стали вороги здаватись і козакам підкорятись.

Номер слайду 6

На Землю невинну хмарою чорною. Впав жорстокий чорнобильський дим. Спустошив будинки отрутою новою,Що й досі боримось ми з ним. Вже з хмари отруйної, нічого не знавши. Людей рятувать почали,Ще юні герої без захисту тіла. За нас всіх життя віддали. Пожежу гасили незахищенні люди. Не знали вони, що робити,Бо радіацію складно гасити. Й важче стає кожну мить. Хотіли вони, щоб ми згадали,Як вони для радіації саркофаг будували. Чорнобиль. Коли ще сонце сходило,І скрізь росу на нас світило.І квітень на календаріІ тепло й гарно у дворі. Коли світ горя ще не знав,Коли хтось свято святкував.І дім був повний, всі були. Та ті часи давно сплили. У квітні 26-го числа. В Чорнобилі великий вибух пролунав.І радіацією вкрилися всі селаІ зникли враз обличчя всі веселі. Пожежники сюди приїжджали. Про радіацію вони,Навіть, не знали.І шахтарі теж довго не чекали. Тунелі тижнями без захисту копали. Слава всім героям – ліквідаторам!І завжди ми повинні пам’ятати їх.

Номер слайду 7

Автор – Ільгов Олексій. Художник – Гончарук Дар'я

pptx
Додано
27 жовтня 2019
Переглядів
699
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку