Майстер-клас "Виготовлення вази з квітами технікою джутова філігрань"

Про матеріал

Гурткова робота вихователя КЗ СОР Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Солдаткіної Марини Володимирівни.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: керівник гуртка“Джутова філігрань”Солдаткіна Марина Володимирівна. Джутові вироби. Виготовлення декоративної вази і квітів./майстер - клас/

Номер слайду 2

Добрий день, шановні колеги, вихованці та батьки! Пропоную до вашої уваги розробку майстер-класу, яка буде корисна вчителям, учням та педагогам позашкільної освіти. Пропоную виготовити вазу власними руками, яка прикрасить ваш інтер’ер або стане чудовим подарунком. Її користь в тому, що вона не розіб’ється та буде завжди служити з користю. У наш час набули популярності вази, виготовлені за допомогою плетіння або декорування різними матеріалами: шнурами, шпагатом, нитками та ін.. Кінцеві вироби виглядають дуже оригінально. До того ж шпагат відмінно поєднується з іншими декоративними елементами, що додає виробу особливу самобутність.

Номер слайду 3

Тема: «Виготовлення вази і квітів із джутової нитки (шпагату)». Мета : Познайомити з технологією виготовлення вази з джутової нитки, навчити виготовляти квіти із нитки для оздоблення вази. Сприяти розвитку художнього смаку, творчих здібностей, розвитку навичок точності, акуратності, економного розходування матеріалів. Сприяти розвитку емоційного настрою, виховувати повагу і турботу до друзів та близьких.

Номер слайду 4

Матеріали та інструменти: пляшка, що залишилася після купівлі мінеральної води, джутовая нитка, клубок ниток, клей-пістолет та патрони для нього, білі намистини, клей ПВА, ножиці, біла стрічка із квітками, шаблони, тонкий мідний дріт, мішковина.

Номер слайду 5

Хід роботи(виготовлення вази)Відрізаємо від пляшки : корпус - 22см. , нижню частину (основа) - 4см. Пропалюємо основу пляшки посередині, щоб вставити її з іншої сторони корпусу(для закріплення основи вази) та склеюємо дві частини ( корпус і основу). До дна вази приклеюємо картон потрібним діаметром – 9см.

Номер слайду 6

2. На корпус вази наносимо клей ПВА та поступово намотуємо на нього джут.

Номер слайду 7

3. Після того, як мною було виготовлено вазу, я почала її оздоблювати : приклеювання білих стрічок , намистинок і квітки за допомогою клею-пістолету.

Номер слайду 8

Виготовлення квітів(кали) 1. За вчасно підготовленим шаблоном я зробила з тканини пелюстки і листочки , які обромила джутом.

Номер слайду 9

2. Намотування джутової нитки на мідний дріт , щоб отримати стебло.

Номер слайду 10

3. Прикріплення пелюстки та листочків до стебла.

Номер слайду 11

Фінальний результат

Номер слайду 12

Композиція з двох виробів

Номер слайду 13

На виготовлення вази, у мене пішло більше 1 дня. Тому, я хочу звернути вашу увагу на те, що вазу слід оздоблювати поступово, поки деталі ще вологі та м’якенькі. Таким чином їх зручніше розташовувати на самій вазі. І тут вже вони мають сохнути. Ось така краса в мене вийшла!

Номер слайду 14

Дякую за увагу. Бажаю усім успіхів!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гулич Руслан
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Солдаткін Олег Віталійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 березня 2020
Переглядів
2055
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку