Новорічний квест "Грінч, викрадач різдва"

Про матеріал

Цікавий квест для учнів 4-7-х класів. Відповіді: 1 станція: Данія - Жарений гусь із сухофруктами Японія - собу з крабовим мясом Голандія - солоні боби з шпиком Болгарія - квашена капуста тушена з мясом Австрія - штрудель Швеція - лютефікс (рибне блюдо з тріски) Германія - тушена квашена капуста з сосисками 5 станція: 1 Нідерланди 2 Греція 3 Великобританія 4 Блгарія 5 Афганістан

Перегляд файлу
  1. Смачненькі тортики на день народження – це, звісно, крутецько, але смачно поїсти можна й на новорічні свята (Ґрінч, до речі, дуже любить поласувати святковими стравами). В кожній країні своя кухня, свої особливості та свої традиції, проте чи зможете ви на практиці відрізнити яка страва з якої країни походить? Їсти ми з вами, на жаль, цю всю смакоту сьогодні не будемо, але ми зможемо дізнатися щось новеньке. Тож ваше завдання – поєднати країну з її стравою.

    

 

   

 

  

 

 

 

 

Довідка: Данія , Болгарія , Швеція , Німеччина, Японія , Австрія , Голандія

  1. Наш любий зелений хтовець (так називали жителів того казкового містечка) в кінці фільму пообіцяв всім і собі в першу чергу, що в наступному році він був добрим, щирим та постарається не зіпсувати ще одне Різдво. Якщо говорити по-сучасному, то Ґрінч склав New Year Resolution (цілі на наступний рік). Задача всього класу – скласти вашу New Year Resolution 2021 (має бути мінімум 3 цілі).

 

 

 

 

  1. Кросворди – крутецька штука, що захоплює не лише стареньких жителів Хтовська (місто, де проживав Ґрінч), а й усіх людей цієї планети. Тож ваше завдання максимально просте – розв’язати новорічний кросворд, але є один нюанс – кросворд англійською

мовою (це ж не проблема для вас?).

 

 

  1. Історія Ґрінча захоплююча та точно залишає свій слід у пам’яті. Сьогодні ви побудете режисерами, які колись давно вигадали цю атмосферну історію. Ваше завдання – зробити театральний етюд на тему новорічних світ, це може бути що завгодно, але є декілька обов’язкових умов – по-перше, участь беруть усі, по-друге треба пам’ятати, що таке той ваш «етюд». Етюд – це маленька театральна постановка, в якій ОБОВ’ЯЗКОВО має щось трапитися! Ґрінч та інші жителі Хтовська бажають вам успіхів.

  1. Ну що ж, було завдання з їжею, але нашого казкового героя цікавлять не лише ласощі, а й інші новорічні традиції світу. Тому вашим завданням на цей раз буде зрозуміти та поєднати традиції та країни, звідки вони походять.

раз у рік готують пончики з родзинками. Діти тут обожнюють білого коня, який начебто приносить їх . Вони з вечора кладуть у дерев’яні черевички моркву і сіно, щоб уранці знайти в них улюблені тістечка.

 

існує звичай, за яким рівно опівночі глава сімейства виходить у двір і розбиває об стіну плід граната. Якщо його зерна розлетяться по всьому двору – у новому році сім’я житиме щасливо.

 

будинки прийнято прикрашати гілками “гостролистника” й омели білої. За звичаєм раз у році, напередодні Різдва, чоловіки можуть поцілувати будь-яку дівчину, що зупинилася під прикрасою з цієї рослини.

 

в переддень Нового року використовують кизилові палички — неодмінний атрибут новорічного свята. 1 січня діти злегка б’ють цими паличками  рідних і близьких, вітаючи у такий спосіб їх зі святом. З останнім ударом годинника в усіх будинках на 3 хвилини гасять усі вогні: це хвилини новорічних поцілунків, які заміняють тости.

 

Новий рік проходить у день Великого рівнодення. Глава поселення виїжджає на поле і робить першу борозну. За ним ідуть найбільш шановані односельці. Пити спиртні напої тут заборонено законом. Вино замінюють солодощами. Традиційно жінки збираються окремо від чоловіків. Перед місцем свого “збіговиська” зазвичай ставлять дівчину-вартового.

 

 

Довідка: Нідерланди, Болгарія , Великобританія , Греція , Афганістан

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Ґрінч – це чудово, це весело, це прикольно… Але є ж і інші новорічні фільми, що не варто забувати, тому перед вами є декілька картинок з різних фільмів, а вам потрібно просто дописати до них назву (назвімо це новорічною перевіркою вашої пам’яті).

 

 

 

  1. Як всі знають, Ґрінч хоч і став позитивним та «перейшов на сторону добра», але його лінь нікуди не поділася. Його вірний друг – пес Макс, на відміну від свого хазяїна, дуже активний та завжди заряджає і інших цією енергією. Сподіваємося цю проактивність він і вам передав, ви маєте придумати під неї найноворічніший танець.

 

А ось і варіантики пісень!

• Last Christmas (Wham!)

 • Santa Tell Me (Ariana Grande)

 • Rockin' Around The Christmas Tree (Brenda Lee)

 • It's Beginning to Look a Lot like Christmas (Michael Bublé)

 • Jingle Bell Rock (Bobby Helms)

   It's the Most Wonderful Time of the Year (Andy Williams)

   Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow (Dean Martin )

 • Underneath the Tree (Kelly Clarkson)

 • Sleigh Ride (The Ronettes )

 • All I Want for Christmas Is (You Mariah Carey)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Шекспір, колись постав запитання: «Бути чи не бути?» - й деякі люди досі задумуються над цим. Питання: «Чи є Ґрінч хорошим?» - не таке грандіозне, але також в пошуку конкретної відповіді. Ми ж жителі ЄК схильні до оптимізму, тому вважаємо, що він все ж так став повноцінно добрим та щирим, він почав всім допомагати, завів нову звичку посміхатися та навіть зробив декілька компліментів! Ми ж також можемо транслювати цей позитив? Це завдання дуже просте, але Ґрінч був би радий, якби ми його виконали. Треба лише щоб кожен з вас зробив компліменти 5 людям (компліменти можуть бути будь-якими).

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. А ось тут вже весело. Наше самоврядування так просто час не витрачало, по всій школі зараз розвішені десять фотографії нашого зеленого хтовця, які ви маєте відшукати та сфотографувати.

  1.                   Без чого Новий Рік не Новий Рік? Їжа? Фільми? Традиції? А ви уявіть, що це прекрасне свято всі люди одягнуться не в червоний та зелений, а наприклад, всі будуть в синьому. Чи буде тоді враження, що це справній Новий Рік? Ми вважаємо, що ні, тому зараз вашим завданням бдуе зробити власний Новорічний костюм. Ви можете використовувати канцелярію, особисті предмети, АЛЕ брати готовий одяг та робити образ з нього – заборонено! Саме час проявити свій креатив.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток до завдання 9

Малюнок , який треба роздрукувати і розвісити по школі

 

 

У кінці квесту учасники мають зібрати пазл з грінчем. 1 завдання , 1 шматок

docx
Додав(-ла)
Каленюк Анна
Додано
22 грудня 2020
Переглядів
3684
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку