Новини

5 фактів про сертифікацію вчителів у 2020 році

Реєстрацію на сертифікацію вчителів у 2020 році завершено! І тепер усі, хто встиг зареєструватися, очікують на перші завдання, які мають підтвердити високий рівень педагогічної майстерності. Повідомлення про результати реєстрації педагоги отримають уже до 10-го лютого. Якщо рішення позитивне – вони отримають також логін та пін-код від кабінету учасника на сайті УЦОЯО.

«Сертифікація для нас – це можливість додатково заохотити кращих вчителів, адже кожен педагог, що успішно її пройде, отримає 20% надбавки до зарплати. Для вчителів – це можливість заявити про себе та підтвердити професіоналізм. Цього року ми збільшили квоту на участь у сертифікації. Як результат – на неї подалось удвічі більше вчителів. Для нас це важливий сигнал, і ми надалі продовжуватимемо розвиток цього механізму».

                                                                       Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

А поки освітяни завмерли в очікуванні, ми зібрали всі відомі на сьогоднішній день факти про сертифікацію вчителів у 2020 році.

  1. Для участі у сетифікації зареєструвалося 1711 учителів з усієї країни.
  2. Кожна область мала певну квоту та граничну кількість учасників. Серед областей, які використали квоту повністю, Волинська, Донецька, Запорізька, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська.
  3. 29 лютого 2020 року відбудеться перший етап – незалежне тестування фахових знань та умінь. Учителям необхідно буде дати відповідь на 100 запитань тесту, впоратися необхідно за 180 хвилин. 
  4. Програма тестування заснована на професійному стандарті вчителя початкових класів
  5. Тест складатиметься з трьох частин. Перша – стосується освітнього процесу, його нормативно-правової бази, планування, роботи з інформацією. Друга – стосується навчання, виховання та розвитку школярів. Третя – освітнього середовища (наповнення, вплив на здоров'я, інклюзивність).

Детальну інформацію про зміст тесту шукайте у Програмі незалежного тестування. Також уже є інформація щодо схеми нарахування балів та орієнтовний розподіл. На результати варто очікувати не пізніше 18 березня. Тоді і стане відомо, хто пройде далі (для цього треба набрати хоча б 60% від максимальної кількості балів).

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter