Ключові тези виступу Євгенії Карлаш.

Створення лепбуку – вдала ідея для актуалізації пізнавальної діяльності учнів та закріплення теорії. Адже це інтерактивна книга, у якій збираються і яскраво оформлюються різноманітні теоретичні матеріали з навчальної програми. Справжня знахідка для педагогів, чи не так!? Ми вже писали про ідеї для створення лепбука власноруч. А Євгенія Карлаш у межах інтернет-конференції «Сучасні інтернет-ресурси для організації ефективного навчання» розповіла про онлайн-сервіси, у яких можна створювати не менш захопливі інтерактивні книги. Ділимося з вами ключовими тезами! 

На жаль, програм, призначених безпосередньо для створення лепбуків, немає. А втім, легко знайти численні шаблони, які можна роздрукувати та використати для інтерактивної книги власноруч. На яких сервісах є такі елементи?

Telegram

У цьому месенджері можна безкоштовно завантажити пакети зі стікерами, які зроблять лепбук більш яскравим та цікавим. 

Bitmoji

Безкоштовний додаток у Google Play та App Store для створення власних яскравих мультяшних аватарок. У лепбуці їх можна використовувати як елемент декору. Дізнайтеся, як ще можна застосовувати цей додаток під час занять: перегляньте вебінар із покроковою інструкцією. 

FlatIcon

Це сервіс із іконками, що мають прозоре тло. До того ж тут можна редагувати колір обраних іконок. Як саме це зробити? У записі виступу є алгоритм дій. Скористайтеся пошуковиком на сайті, щоби знайти тематичні ілюстрації для інтерактивної книги. 

Klipartz

Тут ви знайдете численні зображення на будь-яку тему. Усі вони з прозорим тлом, тож чудово підійдуть для дизайнерського оформлення вашого лепбука. 

Freepik та Pngtree

На цих онлайн-платформах є гарно оформлені шаблони у вигляді віконець чи шафи. Їх можна роздрукувати та наклеїти на інтерактивну поробку.

Як у PowerPoint створити lapbook?

Скористайтеся цим простим алгоритмом дій, щоби зробити інтерактивну книгу легко та швидко:

1. Створіть слайд. Натисніть плашку «Фігури» та намалюйте прямокутник. Це буде шаблон картки для майбутньої поробки. Її можна прикрасити стікерами чи зображеннями на прозорому тлі. Продублюйте картки, щоби роздрукувати необхідну кількість. 

2. Вирівняйте ілюстрацію по центру, натиснувши відповідну кнопку. 

3. На новому слайді створіть книжку-малятко, беручи за основу зразок, наведений нижче. Для того, щоби розділити книгу на 4 блоки, потрібно вставити на слайд таблицю. 

4. Додайте ще один слайд та розмістіть на ньому іконку «віконце» або «шафа».

5. На додаткових слайдах розмістіть картки нетипової для лепбука форми: у вигляді трапеції, прямокутника абощо. 

6.Роздрукуйте шаблони та наклейте їх на ватман формату А2 чи А3. Готово! Тепер можна на цьому лепбуці розмістити зображення та текстові блоки.

Бажаєте дізнатися більше про особливості створення лепбуків в онлайн-форматі? Перегляньте виступ! Буде пізнавально! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter