Виховна година

«День пам’яті жертв Бабиного Яру»: добірка матеріалів із Бібліотеки «На Урок»

Корисні матеріали, які допоможуть провести змістовну виховну годину до Дня пам’яті жертв Бабиного Яру.

29 вересня 2019 року в Україні та світі відзначають 78-мі роковини страшної трагедії, яка відбулася у Бабиному Яру. Ця подія є однією з найтемніших сторінок історії України. Та про неї потрібно пам’ятати, адже саме так ми зможемо вшанувати пам’ять мільйонів жертв Голокосту. 

Для того, щоб учні усвідомлювали важливість толерантного ставлення до інших народів, педагоги з усієї України проводять тематичні заходи до Дня пам’яті жертв Бабиного Яру. А щоб допомогти їм якісно підготуватися, ми створили добірку матеріалів із Бібліотеки «На Урок».

Тема: Презентація до вшанування пам’яті жертв Голокосту «Бабин Яр»
Автор: Толкачова Юлія Сергіївна
Про матеріал: Розробка допоможе вчителю ознайомити учнів із історією Голокосту та трагедії Бабиного Яру. Презентація дозволяє візуалізувати теоретичний матеріал та зосередити увагу школярів на найважливіших епізодах тих подій.


Тема: Виховна година на тему «Бабин Яр: без права на забуття»
Автор: Карплюк Олександра Олександрівна
Про матеріал: Сценарій містить чимало фактів про жахіття, через які довелося пройти жертвам Бабиного Яру. Ознайомившись із ними, школярі зможуть усвідомити небезпеку, яку несла антигуманна нацистська ідеологія. Також розробка включає окремий інформаційний блок про долю Олени Теліги.


Тема: Виховна година-реквієм «Бабин Яр: без права на забуття»
Автор: Маркович Наталія Георгіївна
Про матеріал: Пропонований матеріал допоможе вчителю розповісти школярам про жахіття, які відбувалися у Бабиному Яру в роки нацистської окупації України. Це дозволить пояснити дітям, що людство зобов’язане пам’ятати чорні сторінки своєї історії та робити все можливе, щоб такі події ніколи не повторилися.


Тема: Урок-мітинг «Похмура безодня» (присвячений пам’яті жертв Бабиного Яру)
Автор: Шкарупа Тетяна Олександрівна
Про матеріал: Використовуючи пропоновану розробку, вчитель зможе провести повчальну та пізнавальну виховну годину про трагедію Бабиного Яру. Школярі працюватимуть із фрагментами історичних документів та спогадами свідків тих страшних подій. Завдяки цьому діти зможуть хоча б частково усвідомити масштаби особистої трагедії кожної жертви Голокосту.


Тема: Презентація до уроку «Бабин Яр»
Автор: Сумщенко Тетяна Юріївна
Про матеріал: Використовуючи представлену презентацію, вчитель зацікавить учнів вивченням теми Голокосту в Україні. Розробка дозволяє візуалізувати знання дітей, пояснити їм масштаби трагедії Бабиного Яру, охарактеризувати її сприйняття українцями.


Тема: Позакласний захід «Бабин Яр: вчора, сьогодні, завтра»
Автор: Фрідман Ірина
Про матеріал: Розробка дозволяє поглибити знання школярів про Другу світову війну. Сценарій заходу містить чимало корисних посилань та зображень.


Тема: Виховна година на тему «Бабин Яр – це наша незагойна рана...»
Автор: Терновська Людмила Іванівна
Про матеріал: Сценарій виховного заходу допоможе вчителю ознайомити школярів із проблематикою теми Голокосту та трагедією, яка відбулася у Бабиному Яру. Матеріал варто використовувати спільно з тематичною презентацією.


Тема: Урок пам’яті трагедії Бабиного Яру
Автор: Бойко Олег Анатолійович
Про матеріал: Презентація містить чимало відомостей про трагедію Бабиного Яру та зображення, які допоможуть школярам візуалізувати здобуті знання. Розробка стане у пригоді вчителю під час проведення тематичного виховного заходу чи години спілкування.


Тема: Виховний захід «Трагедія Бабиного Яру – в серці українського народу»
Автор: Костюченко Катерина Миколаївна
Про матеріал: Використовуючи пропонований матеріал, учитель зможе провести змістовний виховний захід до Дня пам’яті жертв Бабиного Яру. Розробка допоможе педагогу формувати толерантне ставлення школярів до різних народів та етнічних груп, які проживають на території України.


Тема: Позакласний захід «Бабин Яр: трагедія і пам’ять»
Автор: Івашиніна Тетяна Іванівна
Про матеріал: Матеріал допоможе вчителю нагадати школярам про трагедію Бабиного Яру та її місце у світовій історії. Завдяки цьому діти зможуть усвідомити вплив Голокосту на долю людства та історичну пам’ять народів, які проживають на території України.


А ви маєте власні розробка виховних і тематичних заходів? Діліться ними з колегами у Бібліотеці «На Урок».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter