Виховна година

Добірка матеріалів із Бібліотеки «На Урок» до Дня української писемності та мови

У школах уже готуються до святкування Дня української писемності та мови. А таке свято обов'язково має бути яскравим та цікавим! Тому ми вже традиційно, як і минулоріч, підготували для вас добірку оригиніальних матеріалів із Бібліотеки «На Урок», які стануть у пригоді під час підготовки до свята та допоможуть зробити його ще кращим. Адже саме від учителів та їхньої підготовки до події залежить обізнаність та зацікавленість школярів у вивченні рідної мови!


Тема: Сценарій до Дня української писемності та мови
Автор: Протасова Катерина Юріївна
Про матеріал: Яскравий сценарій, який допоможе провести незабутній День української писемності та мови. Пропонований матеріал допомагає виховувати любов до рідної мови та почуття національної гідності, а ще дозволяє зацікавити у святі і школярів, і вчителів!


Тема: Мовна вікторина для учнів 8-11 класів
Автор: Редько Тетяна Іванівна
Про матеріал: За допомогою цікавої гри учні та учениці закріплять знання, отримані під час вивчення української мови, та дізнаються багато нового про неї, одночасно розвиваючи власну кмітливість та спостережливість.


Тема: Літературно-мовознавчий брейн-ринг «Світ українського слова»
Автор: Міченко Марина 
Про матеріал: Розробка містить матеріали, які не тільки допомагають розвинути творчі здібності школярів, а й виховати почуття поваги до історичного минулого країни, почуття національної свідомості та розуміння нерозривного зв’язку зі своїми предками.


Тема: Постер «До дня української писемності»
Автор: Кучерява Юлія Володимирівна
Про матеріал: Авторка пропонує інформаційний бюлетень до святкування Дні української писемності та мови. Постер можна роздрукувати та використовувати як додатковий візуальний матеріал до уроку, або просто прикрасити шкільний простір.


Тема: Сценарій конкурсу до свята писемності та мови «Бринить-співає наша мова… Чарує, тішить і п’янить!»
Автор: Степашкіна Оксана Василівна  
Про матеріал: Сценарій стане у пригоді вчителям, які зацікавлені у проведенні небанального свята, наприклад, конкурсу читців віршів. Пропоновані завдання допоможуть школі об’єднати під знаком свята не тільки учнів, а ще й класних керівників, учителів-предметників та хореографів.


Тема: Конкурс «Мовознавство для допитливих»
Автор: Пастух Лариса
Про матеріал: Пропонований матеріал містить приклади завдань до конкурсу, участь у якому допоможе дітям якомога більше дізнатися про чарівний світ української мови. Формат конкурсу та ігрові цікавинки не залишать байдужими навіть освітян!


Тема: Лінійка до Дня української писемності та мови
Автор: Мокрушина Поліна Володимирівна 
Про матеріал: Розробка містить приклади залучення учнів до важливого тематичного спілкування. Саме свято пропонується організувати традиційно – у форматі шкільної лінійки. Матеріал містить завдання на вгадування відомих українських пісень, а також інформацію про маловідомі джерела для вивчення української мови.


Тема: Інтелектуальна гра «Дивослово»
Автор: Багно Інна Петрівна
Про матеріал: Матеріал стане у пригоді вчителям, які навчають дітей з особливими освітніми потребами. Містить загадки, конкурси та цікаві вправи, що стимулюють інтерес дітей до вивчення рідної мови.


Тема: Виховний захід до Дня української писемності та мови «Рідна мова»
Автор: Матвіїв Мирослава
Про матеріал: Авторка пропонує сценарій заходу, що містить унікальні історичні факти про рідну мову, вислови відомих особистостей, гуморески та цікаві сценки. Метою ж заходу є виховання любові до української мови та патріотизму.


Тема: Скорботний календар до Дня рідної мови
Автор: Брік Оксана Степанівна
Про матеріал: Пропонована розробка лаконічно та доступно висвітлює історичні дані, надаючи інформацію про розвиток української мови, труднощі, які їй довелося подолати на шляху розвитку, та про періоди її занепаду.


Маєте власні цікаві розробки? Додавайте їх до Бібліотеки «На Урок», діліться досвідом з колегами, поповнюйте скарбничку педагогічних ідей!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter