Новини

Директорам шкіл пропонують запровадити навчання у дві зміни

Навчання у дві зміни дасть можливість школам вирішити багато питань, пов'язаних із організацією освітнього процесу в умовах пандемії. Про це під час виступу на Серпневій конференції сказав голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак.

ДСЯО провела масштабне дослідження, яке у тому числ виявило ставлення учасників освітнього процесу до можливості навчання у дві зміни. Цікаво, що директори шкіл цю ідею не підтримали – позитивно до такого розвитку подій ставляться лише 9% опитаних. Але при цьому за впровадження навчання у дві зміни висловилися 40% батьків, 36% учнів.

Виходячи з цього, голова ДСЯО закликав директорів шкіл опрацювати питання впровадження двозмінного навчання:

«Шановні колеги, спільно з педагогічними радами, вчителями, батьками подумайте, що навчання у дві зміни надасть вам можливість диверсифікувати кількість учнів у школі одночасно і дасть можливість вирішити дуже багато питань, які є наслідком пандемії. Не ігноруйте цього, візьміть це на озброєння. Тому що зараз, все більше буде залежати від вас і від того, як ви організуєте освітній процес. Натомість подивіться, що батьки і учні абсолютно готові до навчання у дві зміни, навіть більше ніж до змішаного навчання – очного і дистанційного».

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter